Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok? Illem vagy...

Mit gondoltok? Illem vagy elvárás?

Figyelt kérdés

Baba született, eltelik a pár hét, jönnek a rokonok.

Adott egy rokon, történetesen mama, aki kérdezget már terhesség alatt is mi kell, majd vesz, amire szükség van. Kérdezget a pihi alatt, míg nem jöhet, mi kell, milyen pelenkat használ... Naivan az ember elmondja, erre kap olyan ruhadarabot, ami már nem megy rá (lett volna a fiának lehetősége odaadni, míg még rá tudtuk volna adni!) és matrac lepedőt, ami nem jó a kiságyba (mondva lett, hogy nem kell semmi a kiságyba, mert van minden...).

Ezek után most illem szerint nem valami hasznos dolgot kellene vinni baba látogatás alkalmával? 1 hó alatt sokat nőnek, nem nyomja, hogy esetleg porosodik, amit hozott?

Pipa vagyok, mert az emberek miért kérdezik mire van szükség, ha basznak rá és tök felesleges holmit hoznak?

2019. márc. 6. 10:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
63%
* hisztis
2019. márc. 6. 11:53
 12/15 anonim ***** válasza:
37%
Miért lenne hisztis a kérdező? Én is utálom az ilyet... Tényleg akkor francnak kérdezgetik... Utána meg csak a sértődès van.... Én is kaptam apóstól meg a feleségétől egy borzalmas ágyneműhuzatot. Az hagyján, hogy marhára nem az izlèsünk, de nem jó méretben sem... Akkor adtak volna inkább egy csokit vagy egy piát. És mindig megkérdezik mire lenne szükségünk. Én nem szeretek másoknak sem haszontalan ajándékot venni. Ráadásul elég közeli rokonokról van szó. Értsenek már a szóból. Ezt minden alkalommal eljátszani nagyon gáz.
2019. márc. 6. 12:52
 13/15 anonim ***** válasza:
52%

Ez az ajándék lónak ne nézd a fogát kicsit erős... Szép így kimondani, de az életben más az elfogadása, benyelése.

Nálunk anyósom rendszerint olyan cuccokat hoz, amik használhatatlanok. Vagy használt ruhát hoz a gyereknek, amivel nem is lenne baj. Én is vettem már használtat, de az szép és jó állapotú, ami az Ő cuccaira nem vonatkozik. Vagy, ha újat vesz, akkor szeptemberben veszi meg a vékony kis nyári nacit felsővel, amit kb egyszer tudtam ráadni a gyerekre. Vagy eleve kicsit vesz. A lényeg, hogy alig van cucc, amit rá tudok adni a gyerekekre. Eleite említettem ezt neki, hogy ne csinálja, vagy kérdezze meg, hogy mit vegyen, de süket fülekre leltem. Elfogadtam, hogy gyagyás egy kicsit és dobhatom ki a cuccot, amit hoz, vagy ajándékozhatom el, ha használható.

Játékot is vesz néha, olyan babákat, ami szó szerint életveszélyes és dobom a kukába. na erre mondd, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát! Mondjuk már nem nézem, nem lepúdök meg, ha jön és pakolja ki az ajándékait...Ha esetleg egy hordható darabot hoz, az ér kellemes meglepetésként.

2019. márc. 6. 14:03
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

Egy mamának miért kell több hétig várni a látogatással? Odaadhatta volna a fiának... Szép. Ha időben beengeded, jó lett volna rá a ruha.

Tuti, hogy nem rosszindulatból vett kis ruhát meg rossz lepedőt. Örülj neki, hogy gondol rátok.

Tanulj belőle, kérj pelenkát.

Szerintem is hisztis vagy.

2019. márc. 6. 14:25
 15/15 A kérdező kommentje:

Nem magyarázkodom, az én dolgom ki, miért, mikor jön.

És köszönöm a hasonló álláspontú vàlaszokat, én is szeretek olyan dolgokat vinni máshoz, amit tud használni, ha meg nem tudok vinni olyat, mert drága lenne inkább adok csokit.

2019. márc. 6. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!