Nagymamák, milyen családanya a lányotok/menyetek? Egyetértetek a nevelési elveivel, gyermekgondozásával?
Az én anyukám nem ért egyet velem maradéktalanul, de amikor eljön hozzánk akkor nem “makog”, tudja hogy az van amit én akarok.
Például a nulladik naptól teáztatni akarta a babát, szerinte eggyel több réteg ruha kellene rá kb mindig és mindenhol. Vagy a személyes kedvencem, ami miatt egyszer egy levelet is irt nekem, hogy először és utoljára elmondja véleményét, hogy szerinte rossz dolog (gyerek ekkor volt 2 hetes), hogy állandóan a mellemen lóg és h én közben telefonon olvasgatok (napi nettó 8-9 óra szoptatás volt), és legyszives ne csináljam. Én meg visszaírtam neki, hogy értem amit mond, de én úgy csinálom ahogyan én akarom, és legyen szíves hagyjon békén, mert különben csak idegesíteni fog a jelenléte. Felfogta és azóta semmibe nem kotyog bele.
Illetve de, ha vele van a gyerek állandóan ráad plusz egy réteget :D De ezt ráhagyom :))
Igaz én nem vagyok nagymama, de az én anyukám nagyon nem ért velem egyet.
Igazából szerintem csak nem bízik abban hogy tudom mit csinálok, és ezért úgy érzi mindenbe bele kell szólnia....
A lányaimat én neveltem, a menyemet a nászasszonyom. Hasonló értékrend vezérelt minket, hasonló az eredmény is, maximálisan elégedett vagyok az unokáimmal.
A lényeg viszont az, hogy soha nem szóltam bele a dolgaikba, nevelésükbe, tanácsot is akkor adtam, amikor direkt kikérték a véleményemet, javaslatomat,
Nekem anyukám sokat beleszólt régen, de mivel már nagyjából kinőnek a gyerekkorból, így egyre jobban látják, hogy sokmindent jobban sikerült csinálnom mint nekik. Engem amúgy nem érdekelt anno hogy "makogott", én mentem a magam feje után :-)
Tesóm is pont pár hete ismerte el, hogy mennyivel másképp is lehet gyereket nevelni mint ahogy régen minket neveltek a szüleink.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!