70 ezer ft-os gyed mellé mennyi pénzt kaptok a párotoktól és hogyan oszlanak meg a költségek (rezsi, bevásárlás, kaja, gyerek szükségletei, ruha, stb. )?
Mi is külön kasszán vagyunk. Ikreink vannak,most már 2 évesek. A pelust, popsitörlöt, tápit, pépit , én veszem. A rezsit ő fizeti( gáz, villany stb).A gyerekruhákat közösen veszük. A kajával egyszerűen vagyunk, mert a papa a kertben sok mindent megtermel. A többi élelmiszert általában ő veszi, vagy ha kevés és el tudom hozni a 2 gyerekkel (pl 5 zsemle) akkor én.
Ami marad az félretesszük (külön), ha el tudunk utazni valahova, akkor ő fizeti.( idő nincs rá)
Azt javaslom, hogy minel hamarabb uljetek le es beszeljetek ezt meg. De tenyleg nagyon gyorsan, mert ebbol rengeteg problematok lesz.
Ez igy hosszu tavon nem mukodhet, foleg nem ugy, hogy mar gyermekek vannak. Egyszer nalad be fog telni a pohar, amiert a parod el, mint hal a vizben, neked pedig semmi sem jut, kb, mintha a cseledje lennel (ne haragudj, nem bantani akarlak, csak kivulrol nezve ez igy nez ki). Meg jo, hogy nyaron nem jelenti be, hogy o Afrikaba megy nyaralni 2 hetre, mert neki arra telik, te meg vegyel magadnak es a 2 gyereknek egy felfujhato labaztato medencet, de ne cserelj benne gyakran vizet, merthogy a te fizetesedbol csak arra telik...
Mert ennyi erovel ez is beleferne.
En ilyet max akkor csinaltam, amikor lakotarsam volt, tehat valakivel kozos lakast bereltem es feleztuk a kozos kajapenzt, a szamlakat, a tisztitoszereket, de ha valamelyikunk dragabb csokit vett, akkor az mar kulon kasszabol ment.
Parkapcsolatban pedig nagyon max az elso nehany honapban fert bele ez a kulon kasszazas osszekoltozes utan, de annak is nagyon hamar vege lett, mert belebonyolodtunk a "most en fizettem, holnap te fogsz" listak irasaba, arrol ne is beszeljunk, hogy volt arra is pelda, hogy munkat valtottunk (nem egyszerre) es termeszetes volt, hogy amig a masik egyenesbe nem jon, addig egymast tartjuk el. Es ha neki csak 4000 forintos cipore tellene, nekem meg 20000 forintosra is, akkor inkabb osszedobjuk a kettot es veszunk fejenkent 12ezerert, ami epp tetszik. Ez csak egy pelda volt.
Szoval: kozos haztartasban parkapcsolatban, amikor mar gyerek is van nem fel bele ez a fajta kulonckodes. Ez olyan, mintha te nem mosnad ki az o ruhait, csak a sajatodat es a gyerekeket. Valahogy vilagositsd fel a parodat.
Honnan szedte ezt a fajta hozzaallast? A szulei is igy eltek? Ezt a peldat latta?
Nalunk is kulon szamla van, de kozos kassza. Altalaban az en kartyamrol fizetjuk a lakast, a ferjem utalgatja a rezsit, a tobbit pedig ossze-vissza, de az tuti, hogyha egyszercsak elfogy valamelyikunk szamlajarol a penz, akkor a masik utal neki.
Külön is,de egyben közös is.Mindkettőnknek van saját pénze és bankszámlája,de együtt osztjuk be ki mit áll a közös életből.Nekünk 5 éve így működik és mindkettőnknek jó.
Nálunk úgy volt,hogy a Gyedem-ből(70e)+csp fizettem a lakáshitelt+ a gyerkőc és az én dolgaimat.
A párom ideadja a reszire+a kocsihitelre a pénzt,azt én fizetem be,mert a számlákat én kezelem.A kaját ő fizette, együtt mentünk v.adott pénzt.Sosem szól bele,mit veszek magamnak vagy a gyerkőcnek,tudja,hogy nem szórom a pénzt.
Most sem változott a helyzet,csak annyiban,hogy visszamentem dolgozni így van,hogy én is veszek kaját(a nagybevásárlás együtt intézzük,ő fizeti)és végre félre tudunk rakni,ha nem is sokat.
Mikor összeköltöztünk kézbe kapta a fizetést így mindig felesbe ment minden.
Mikor jött az elsö baba átment másik helyre ahol jobban fizettek,de bankszálára utalták csak a pénzt ugy döntötünk ogy átirjuk közös kártyára hogy a számlaszám maradjon mert én már megadtam a máknak meg a többi helyre.Ezt megtettük igy közös a kártyánk.
Ha én kapok gyes csp. stb. akkor azt ő is tudja én is.Ha ő kapja akkor erröl ugyan ugy én is tudok.Minden közös ha kell neki kp. akkor vessz ki ha nekem kell én veszek de mivel közös lett a kártya így mindent arrol vonnak és mi nem gondolkodunk azon kiét miét vonták.Nagybevásárlásnál is olyan mintha közösen állnánk mindent.
Nekünk így jo és nem is változtatnánk rajta.
Kivülröl nézve tényleg olyan mintha cseléd lennél és ez nem sokáig mehet így mert egyszer gondolhat eggyet és a pénzeddel együtt kitehet az utcára.Probálj vele beszélni hogy mikor már gyerek is van nincs olyan hogy enyém tiéd hanem minden közös.Ezt addig nem is fogod teljesen átérezni mig el nem megy a kicsi oviba és rád nem hárul az étkeztetése is(mármint amit oviba fizetsz be).Akkor mmit fogsz csinálni mész hozzá kuncsorogni hogy bekéne fizetni az ovit/sulit adjál már pénzt?!Nem akarlak bántani de ezen tényleg változtatni kell mert gondok esetén nem fog adni.Beszélj vele és mond meg neki mit hogyan gonodlsz.Állj ki magadért és a gyerekért.
BOCS ha hosszu lett.
Ha jól számolom, Neked kb 100 ezer forintot kellene beosztanod havonta! Örülj neki, hogy ennyi is jut mert van, akinek ennyi sem. Nekünk közös számlánk van, oda megy minden pénz, gyed családi, férjem fizuja, közösen költjük el. Mivel itthon én intézek mindent, így a pénzt is én osztom be nagyjából. Így 50-60 ezer forintból ki kell hoznom, azt, amit Neked 100-ból.
De komolyan, a párod akkor mit vesz a pénzen ami neki marad?
Ülj le vele és beszéld meg, írjátok, hogy mire költitek a pénzt!
Nálunk külön bankszámla, de közös kassza.
A párom átlagosan 120.000,- hoz haza minden hónapban, de ebből 90.000,- hitel, amit le is vonnak minden hónapban + 12.000,- a CSP, ami az ő számlájára megy.
Az én GYED-em 58.000,-.
Ami marad neki az elmegy rezsire, az enyémből gazdálkodunk (kaja, babának dolgok stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!