70 ezer ft-os gyed mellé mennyi pénzt kaptok a párotoktól és hogyan oszlanak meg a költségek (rezsi, bevásárlás, kaja, gyerek szükségletei, ruha, stb. )?
Nálunk is közös a pénz, bár külön számla van. De ez nem oszt, nem szoroz.
Ha nekem jön a fizu akkor levesszük, vagy ha utalni szeretnénk, vagy kártyával fizetni valamit akkor előre meg van beszélve és akkor a különbséget vesszük le és fizetjük amit kell.
Aztán jön az ő fizuja, akkor azt vesszük le és költjük amire kell.
A szokásos dolgok. Általában nem marad, úgyhogy nincs gond, hogy kié a pénz. Bár amúgy sem lenne gond, mert úgy is azt veszünk belőle amit kell.
Ha épp festék kell festéket, ha a gyereknek ruha, cipő, azt, ha nekem ruha azt, ha a páromnak ruha azt, ha váratlan kiadás azt. Mindig megvan a helye mindennek. Max néha azt kell eldönteni, hogy akkor most mit halasszunk köv hónapra. Más megoldsá nincs.
A kaját is megbeszéljük, hogy kb mit kéne venni, hol a párom hol én megyek vásárolni. Persze ő inkább a közeli városban megy inkább a munkából hazafelé, már nagyon gyakorlott és egyre ügyesebb. Ha pedig valami kimarad vagy én másra gondoltam akkor mi megyünk itthon, vagy van hogy csak kenyér, tej, vagy ami itt is annyi azt vesszük meg itthon.
Tehát mi sosem fogjuk tudni azt, hogy milyen mikor enyém tiéd. Én úgy nem tudnék élni. Egy család vagyunk, egy a gondunk, egy az étkezésünk, egy minden. Persze vannak különböző igényeink, azokat próbáljuk beilleszteni úgy hogy hol az egyiknek, hol a másiknak meglegyen. A lényeg és a cél, hogy legyen sorrend, fontossági sorrend és ésszerű sorrend.
Anyám, te ilyen embernek 2 gyereket szültél???
Ha jól látom, akkor összeházasodva se vagytok (mivel a házasság VAGYONközösség is), tehát bármikor, amikor akarja, mehetsz az utcára a nulla forintoddal és a két gyerekeddel. Gratulálok.
Én tutira nem főznék neki, aztán mondanám, mikor éhes, meg a tiszta ruháját keresi, hogy bocs, erre már nem futotta... De mivel neki van pénze bőven, majd abból bizots meg tudja oldani.
ÉS mi van, ha cseréltek? Te fizeted a rezsit (kb. elég rá a GYED+családi), ő meg bevásárol mindig.
Pl. te elé teszed a számlát, ő meg megadja neked a pénzt. És akkor lesz kaja, mosott ruha, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!