Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 70 ezer ft-os gyed mellé...

70 ezer ft-os gyed mellé mennyi pénzt kaptok a párotoktól és hogyan oszlanak meg a költségek (rezsi, bevásárlás, kaja, gyerek szükségletei, ruha, stb. )?

Figyelt kérdés
2010. júl. 2. 12:09
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Mi most nyitottunk egy közös számlát és beteszünk ugyanannyi pénzt havonta. Mindig elment az én összes pénzem, az én számlámról ment a rezsi és sokszor én vettem meg a 2 doboz tápszert alkalmanként, ha közösen voltunk boltban, fele-fele arányban fizettünk. Nem havonta, hanem naponta kapja a pénzét, így nem tudni, hogy mennyi. Én ezt találtam ki, már szinte mindenhol lehet kártyával fizetni, így a közös pénzünket közösen tudjuk költeni. Szeretnék akár pár ezret is félretenni havonta, ha sikerül, de eddig így nem sikerült. Na meg a rezsi is rengeteg.
2010. júl. 2. 19:53
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is közös a pénz, bár külön számla van. De ez nem oszt, nem szoroz.

Ha nekem jön a fizu akkor levesszük, vagy ha utalni szeretnénk, vagy kártyával fizetni valamit akkor előre meg van beszélve és akkor a különbséget vesszük le és fizetjük amit kell.

Aztán jön az ő fizuja, akkor azt vesszük le és költjük amire kell.

A szokásos dolgok. Általában nem marad, úgyhogy nincs gond, hogy kié a pénz. Bár amúgy sem lenne gond, mert úgy is azt veszünk belőle amit kell.

Ha épp festék kell festéket, ha a gyereknek ruha, cipő, azt, ha nekem ruha azt, ha a páromnak ruha azt, ha váratlan kiadás azt. Mindig megvan a helye mindennek. Max néha azt kell eldönteni, hogy akkor most mit halasszunk köv hónapra. Más megoldsá nincs.

A kaját is megbeszéljük, hogy kb mit kéne venni, hol a párom hol én megyek vásárolni. Persze ő inkább a közeli városban megy inkább a munkából hazafelé, már nagyon gyakorlott és egyre ügyesebb. Ha pedig valami kimarad vagy én másra gondoltam akkor mi megyünk itthon, vagy van hogy csak kenyér, tej, vagy ami itt is annyi azt vesszük meg itthon.

Tehát mi sosem fogjuk tudni azt, hogy milyen mikor enyém tiéd. Én úgy nem tudnék élni. Egy család vagyunk, egy a gondunk, egy az étkezésünk, egy minden. Persze vannak különböző igényeink, azokat próbáljuk beilleszteni úgy hogy hol az egyiknek, hol a másiknak meglegyen. A lényeg és a cél, hogy legyen sorrend, fontossági sorrend és ésszerű sorrend.

2010. júl. 3. 20:53
 13/28 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nem akartam a részletekkel untatni senkit, de akkor röviden: külön számlánk van. én a gyed+csp mellé 20 ezer forintot kapok a páromtól, aki 300 ezer fölött keres. Ő fizeti a lakáshitelt (amit még egyedülállóként vett fel, nekem nincs tulajdonrészem a lakásban, mert ő nem akarja és mellesleg én sem), ez kb 70 ezer, a rezsit, ami kb. 50 ezer, kocsink nincs, a maradékot arra költi, amire akarja, én meg nem jövök ki a pénzből, mert az én pénzemből megy a kaja négyünknek, zöldség, gyümölcs, a pelenka 2 gyerekre, minden vegyiáru, gyógyszer, gyerekruha a turiból stb.! Én magamnak ruhát csak a turiból veszek havonta 1-2-t, fodrász évente 3x, kozmetikus 2 havonta...Amíg 1 gyerek volt, füzetbe írtuk a kiadásokat, de amióta 2 van, nincs időm rá. Gondoltam, hátha észreveszi, hogy nem elég a pénz, de nem. Hiába szólok, szerinte még sok is...Kíváncsi voltam, mennyire kell felháborodnom a helyzetemen, hogy mások ezt hogy csinálják, ugyanígy, vagy még rosszabb?
2010. júl. 4. 14:55
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Mintha a nővéremet hallanám. Miért élsz egy olyan kapcsolatban, amiben ezt nem lehet megbeszélni?
2010. júl. 5. 07:11
 15/28 anonim ***** válasza:
84%

Anyám, te ilyen embernek 2 gyereket szültél???

Ha jól látom, akkor összeházasodva se vagytok (mivel a házasság VAGYONközösség is), tehát bármikor, amikor akarja, mehetsz az utcára a nulla forintoddal és a két gyerekeddel. Gratulálok.

Én tutira nem főznék neki, aztán mondanám, mikor éhes, meg a tiszta ruháját keresi, hogy bocs, erre már nem futotta... De mivel neki van pénze bőven, majd abból bizots meg tudja oldani.

2010. júl. 5. 07:59
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Azért 2 gyereknél ilyet csinálni! Jó fej apa!!! Valamit találj ki sűrgősen, hogy észbe kapjon.
2010. júl. 5. 10:44
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Küldd el néha vásárolni, kajáért, gyógyszertába, hogy lássa az árakat, meg az ő pénzéből vásároljon. Vagy pl. ne főzz, mert nincs már elég pénzed, ami meg van, kell a gyerekeknek kajára, pelusra, ő tőlük meg nem lehet ezeket megvonni. Vagy ne vegyél wc papírt, neki tusfürdőt, na jó ez már vicc volt.
2010. júl. 5. 10:48
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

ÉS mi van, ha cseréltek? Te fizeted a rezsit (kb. elég rá a GYED+családi), ő meg bevásárol mindig.

Pl. te elé teszed a számlát, ő meg megadja neked a pénzt. És akkor lesz kaja, mosott ruha, stb.

2010. júl. 5. 12:03
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ez úgy megy, hogy a férjem kézbe kapja a fizut, ez elmegy a számlákra, a gyedem meg a családim a számlámra jön, utána már erről fizetünk mindent. Nincs olyan hogy az enyém vagy a tied, de a pénzt én kezelem kezdetektől fogva mert a férjem nem tudja beosztani. Ha kell valami szól és veszünk ki, ez mindkettőnkké.
2010. nov. 29. 15:01
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
A karácsonyi ajándékot ki veszi?
2010. nov. 29. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!