Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apasági nyilatkozatot hol...

Apasági nyilatkozatot hol kell tenni?

Figyelt kérdés
Most jelentkeztem át egy másik kerületbe állando lakcimmel,de ugyanott lakok mint eddig.Az a kérdésem,hogy az apasági nyilatkozatot csak annál az önkormányzatnál thetjük meg ahova be vagyok jelentve?
2010. júl. 2. 11:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Ott a legegyszerűbb, de már valószínűleg összeköttetésben állnak számítógépen keresztül az anyakönyvi hivatalok (legalábbis bízzunk benne). NAgy általánosságban annyit mondhatok, hogy ha nem bejelentett lakcímed szerintinél csinálod, akkor onnan kell egy hajadonsági, mielőtt megcsinálják az apaságit (vagyis, hogy te nem vagy házas, és nem állsz bejegyzett élettársi kapcsolatban sem)

Persze ez önkormányzatonként változó, hogy hogyan csinálják, de általában ez a protokoll. Legegyszerűbb ha felhívod őket, és megkérdezed, hogy mit kérnek ők. Hiába mondunk itt neked bármit, ha ők mégsem úgy csinálják:D

2010. júl. 2. 11:41
 2/4 A kérdező kommentje:
De ha én eddig a 13-ik ker-ben voltam bejelentve most meg a 12-ben(születni a 8ker-ben születtem)akkor melyik önkormányzatnál csinálják meg az apaságit?
2010. júl. 5. 10:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem bárhol megcsináltathatod, de előtte kell egy papír arról, hogy hajadon vagy. Azt is megcsinálják szerintem központi nyilvántartásból bárhol és nem tudom kell e a közjegyzői akármi, arról, hogy nem élsz bejegyzett élettársi kapcsolatban senkivwel- mert akkor el kell menned közjegyzőhöz is előtte.

Szóval szerintem bárhol elintézheted, bár lehet nem fognaKk örülni, ha nem a bejelentett címed szerinti önkormányzathoz mész.

2010. júl. 5. 11:01
 4/4 anonim ***** válasza:
Kell a közjegyzőtől a papír hogy nem élsz bejegyzett élettársi kapcsolatban. Most beszéltem velük ma megyek én is délután és utána kell mennünk mindkettőnknek a gyámhivatalba az apaságiért. Dunakeszin így mükődik.
2010. júl. 5. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!