Hogy lehet kezelni ezt a helyzetet?
Ezt úgy tudod kezelni, ha a cselekvés idejére kitalálsz mondatokat.
pl: mosogatni akarsz de csimpaszkodik beléd és ordít.
Hagyod a lábadon csimpaszkodni, de mondod neki, hogy "elmosogatok és utánna lesz...." minden alkalommal ugyan az a mondat, de akármi is történjen a mosogatást ne hagyd abba(persze ne is órákat mosogass).
Vagy bepakolom a mosogépet és utánna felveszlek. De addig míg a mosogépet bepakolod keményen nem felvenni, nem foglalkozni vele...
Néhány hét után jobb lesz.
Ez a szituáció egész gyerek kort belengi, pl 5 éves a gyereked te a szomszéddal akarsz valamit megbeszélni, és oda jön és elkezd beszélni. Ekkor tudnia kell, hogy ti most beszélgettek, és habár jelezheti, hogy ö most akar valamit(amire te rövid idön belül oda is figyelsz), de nem ordibálhat közbe az ö akaratával...
Hat sajnos ez ilyen. Ebedrendeles, takaritono... Vagy csatos hordozo/hordozokendo, en ennyi idos koraban igy tudtam csinalni a dolgom, meg ugy, ha johetett velem, ahol voltam, es ott adtam neki valamilyen "feladatot", pl a nedves ruhakat adogatta, vagy spagettitesztat dugdosott tesztaszuro lyukaiba. Illetve ott van meg a mindig elerheto baby-sitter, a youtubeos mesek...:/ annak mondjuk nem vagyok a hive, de volt, hogy az ep elmemet az mentette meg, hogy kicsit bekapcsoltam neki.
Segithet az is, ha mondokakat, meseket kapcsolsz kepernyo nelkul, csak a hangot, az megnyugtathatja, hogy nincs egyedul.
Kitartas, jobb lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!