A mai kismamák/anyukák nagy része miért írástudatlan?
Benne vagyok több kismamáknak szóló facebook csoportban, és szinte nem látok olyan posztot vagy kommentet, amiben nincs bent egy “minnél,utánna,lessz,megilyedtem” és társaik...
Ennyire rossz a helyzet? Vagy mostanában azok vállalnak nagyobb számmal gyereket, akiknek nincs karrierjük,ergo nem tanultak jól/tovább?
*Én is
Mielőtt jönne a savazás. :D
Mert már nem kötelező hejjesen irni az éretcsegin.
Viccen kívül, már tényleg nem vonnak le a helyesírási hibákért. Ami elég gáz, de ez van. Amúgy neked ez miért fáj? Az ő dolga, ha nem tud helyesen írni, te nem leszel ettől kevesebb.
Holnap is megkérdezed ugyanezt, vagy elég lesz ennyi válasz? 😂
Egy dolgot egyszer szoktam megkérdezni, bőven elég :))
Nem fáj nekem,csak elszörnyülködtem rajta..amikor én voltam gimis, egyik osztálytársamtól sem láttam ilyen helyesírást, sem a családban, sem a baráti társaságban,ezért nem értettem, honnan jön?!
Nem azt mondom,hogy én hibátlanul írok helyesen (j/ly-ra, egybe/különírásra néha én is rákeresek), na de ez már durva.
Mindegy.Köszi a válaszokat!!!
Nem gondolom hogy azok írnak rosszul akik nem tanultak jól/nem tanultak tovább.
A helyesírás meg a diploma nem kéz a kézben járnak. Tegnap is leírtam a véleményem, miszerint sokkal gázabb az a tudatlanság ami jellemzi a mai jövendőbeli anyákat, mint a helyesírás. Mikor jön egy kérdés hogy "mennyi az esélye a terhességnek?" és a "ma kell megjönnie, még nem jött, terhes lehetek e?" Ez az ostobaság sokkal ijesztőbb mint az írni nem tudás. Én egyikre se lennék túl büszke, és mondom ezt diploma nélkül...
Utolsó!Most ugye csak szórakozol? :D Ha iróniának szántad, nem túl szellemes...
“Meg van”?????😂
Már ne haragudj, de ha nálad azt jelenti az írástudatlan, hogy véletlenül benyomtam egy space-t a telefonomon, akkor nálad hatalmas gondok vannak fejben.
Nálam azt jelenti az írástudatlan, ha minden második szót rosszul ír le, vagy például, ha a muszáj-t nem j-vel írja
...
Nincs mindenkinek arra ideje, hogy 3x végigbogarássza az írását, hogy a virsli ujjaival sikerült-e beütni az m betű mellé egy b-t is.
(Igen virsli ujjaim vannak, vállalom, nem hat meg)
Én is rengeteg helyesírási hibát fedezek fel az ilyen baba mama csoportokban, de benne vagyok albérler keresős csoportokban is, hát az se semmi azért, szóval nem csak a kismamákra és anyukákra igaz, hogy nem tudnak helyesen írni.
Engem az szokott zavarni inkább, amikor nem tudnak értelmezni egy posztot. Pl. egy anyuka kirakja a babáját, hogy két hónapos, nézegetne vele egykorú babákról képet, és a sok komment között ilyenek vannak, hogy "Ő itt Noel, 17 hónapos" 😂😂😂😂
A másik, ami viszont szomorú, hogy annyira tiszteletlenek és neveletlenek, hogy az már szánalmas. Nem rég volt egy poszt, ahol írta egy nő, hogy valószínűleg elveszíti a kisbabáját, mert kevés a magzatvíz és nem ver a szíve. Valami 600 komment volt alatta, hogy "jajj, mi van a nővel", meg "miért nem ír már", nonstop kérdezgették, holott én biztosra veszem, hogy egy ilyen helyzetben az a legutolsó, hogy a facebook ismeretlen népét tájékoztassa az állapotáról; és a legszebb az volt, hogy a sok semmittevő anyuka már a nő férjét kezdték el zaklatni, hogy ugyan mi van és sikerült-e megszülni a halott gyereket... szóval nálam inkább ez veri ki a biztosítékot, rászállnak az emberre, meg a család többi tagjának írkálnak ahelyett, hogy a saját dolgukkal foglalkoznának, a poszt írója meg majd jelentkezik ha akar, ha meg nem, akkor meg nem.
Tök károsak ezek a csoportok, legtöbb csak azért van, hogy elvegye a kezdő anyukák önbizalmát, én is benne vagyok vagy háromban, de én azért, mert itthon olvasom a férjemnek és együtt röhögünk rajtuk mekkora balfékek az ilyen típusú nők.
Már ne haragudj,de akkor legalább ilyenkor lennél igényes az írásodra (virsli ujjak ide vagy oda), ha már azt ecseteled épp, hogy milyen tökéletes a helyesírásod...
Kedves utolsó!Egyet kell értsek veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!