TGyás után Gyed. Hogy működik?
Kisfiam február végén született, januárban a doki már tgyásra írt ki.
Ma megkaptam (számlára) a családit, de tgyást nem. Eddig mindig együtt jött a kettő.
Ha megszűnt, lejárt a tgyás ideje, akkor arról kapok bármilyen papírt, vagy nekem kell számolgatnom és benyújtani a gyed iránti kérelmemet?
Munkáltatómat múlt hónapban kérdeztem erről (aki könyvelő), azt mondta ebben a hónapban még járnia kell. Nem tudom mit tegyek.
Hogy működik ez az egész? Mi a folyamat?
Azt sem tudom, hogy mi lesz, ha nem kapok ebben a hónapban pénzt... :(((
Segítsetek légyszi!
Szia!
A munkáltatódnak kell küldenie a kitöltendő papírokat,kapsz egy olyat is amin kijelented hogy fizetés nélküli szabadságra mész ugye ez ideje alatt kapod a gyedet!A tgyás 168 napig jár a szülést követően!Van a neten egy kalkulátor ahol mindent kiszámol neked!írj privit ha nem érted!!Szerintem jöv héten utalnak mert még én is csak családit kaptam !!
neked kell számolgatni és igényelni. Azt hiszem a GYED-et már neked kell intézned, nem a munkáltatódnak.
De szerintem is ebben a hónapban még az jár. De intézd mert a GYEDnek is van átfutási idje és ha most állsz neki, nem biztos hogy már augusztusban kapod is. Úgyhogy nyújtsd be az igényt mielőbb.
Első!
Köszi az infót, kicsit megnyugodtam, a kalkulátor szerint is ebben a hónapban még járnia kell. (Szülés várható időpontjának nem a ténylegest írtam be, hanem amióta gyáson vagyok.
Azért aggódtam ennyire, mert eddig mindig egyszerre kaptam, mostmeg nem. De ha Te sem kaptad meg, akkor lehet tényleg jövőhéten kapjuk meg.
Beszéltem munkáltatóval gyorsan, még ma feladjuk a gyed iránti kérelmet.
Utolsó!
Neked is köszi az infót! A tgyást nem a munkáltatóm fizeti, mivel nem kifizetőhely.
Hívtam OEP-et, azért nem utaltak, mert tegnap volt a köztisztviselők napja. Így majd csak hétfőn vagy kedden érkezik meg.
Júli 5-ig jár a tgyás, úgyhogy be is adjuk gyorsan a gyed-igénylést.
Köszi mégegyszer!
Szép napot Mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!