Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mivel dobjátok fel magatokat?...

Mivel dobjátok fel magatokat? Hogyan kapcsolodtok ki?

Figyelt kérdés
A munka-gyerek-bolt-néha kozmetikus életviteltől már depressziom van.kezdek fásult, folyamatosan fáradt és antiszociàlis lenni.ill az lettem. Élni sincs kedvem. Nem kezelik, kiröhögött a szakszolgálatos családtámogatos pszichologus es utalgatott arra hogy olyanoktol veszem el az időt akinek leégett a háza es meghalt az anyja stb
2019. febr. 24. 07:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez esetben fordulj magán orvoshoz. A depresszió "lenyege" hogy ok nélkül is képes jelen lenni, nem kell hozzá se halál eset, se tragédia.

Érdemes amúgy rendszeresen időt szakítani magadra, magadnak. Nem tudom neked mennyi az igényed, nekem napi 2-3 ora kellett mindig egyedul ahhoz, hogy normálisan tudjak működni. Hogy ez csak semmittevés volt a kanapén vagy valami "rendes" aktivitás, ah hangulattól függött, de ha kikmaradt, kihatott az egész napomra. Nekem már nagy a gyerekem, de most is igénylem, sőt, gyerek előtt is szükségem volt rá. Futás, horgolás, olvasás, seta, úszás-néken ezek voltak amik a legjobban kikapcsoltak

2019. febr. 24. 07:34
 2/10 A kérdező kommentje:

De ilyen apro cseprő hobbik miatt sem tudnék ugy ébredni reggelente, hogy juj de jo ma horgolhatok/futhatok, stb

Nincs semmi ami "lökést"adna. Sőt. Reggel amikor meglátom hogy tele a szennyes, nincs hely a száriton es ugy néz ki a lakás mint egy vidámpark a játékoktol, es menni kell muszájvásárolni, es hogy ez az élet felnőtten, azt sem tudom minek születtem meg egyáltalán.

2019. febr. 24. 07:48
 3/10 anonim ***** válasza:

Azt, hogy téged mi tehet boldoggá, nem tudhatjuk, mert nem ismerünk.

Engem a fodrász, szempilla, kozmetika szent hármasa tett boldoggá.

2019. febr. 24. 08:21
 4/10 anonim ***** válasza:
A gyerekek és a férjem dobnak fel, értük érdemes mosni, takarítani és megcsinálni a monoton dolgokat. Imádok főzni és sütni, ebben élem ki a kreativitásom, illetve îrok. Nincs hiányérzetem.
2019. febr. 24. 09:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Hát ne legyen tele a szennyes. Vegyél nagyobbat abból is, szárítóból is, ha ez ennyire zavar. Legyen x nap kinevezve mosásra. A gyerek meg akármekkora is, össze tud pakolni maga után. Engedd el magad egy kicsit, nem patikában élsz, nem te vagy a lakásért hanem az érted. Vásárolni menni nem muszáj, lehet online rendelni. Amúgy egyedül vagy a gyerekkel, higy mindent te csinálsz? Én is egyedülálló anya voltam, de mindennap találtam valamit, ami feldobott.

Ha az apró dolgok nem tudnak kikapcsolni, keress nagyobbat. Mit tudom én, mi az ami neked jó. Engem pl nagyon jól kikapcsol az is, hogy hajnalban újságot hordok ko. Egy lélek sincs az utcán, csak a madarakat hallani ilyenkor. Az egész napom jobban indul így. De pl jártam nyelvtanfolyamra is, azt is szerettem. Struktúra, kihívás, cel- ez mind benne volt.

2019. febr. 24. 09:54
 6/10 anonim ***** válasza:

Elkezdeném leírni a hobbijaimat, de a te szempontodból nincs értelme. Sportolj, az mindig jót tesz. Jön a jó idő, kiránduljatok hétvégéken!

Ha tudtok, randizzatok a férjeddel, menjetek el valahova, gyerek(ek) nélkül. Tölts időt a barátaiddal!

2019. febr. 24. 09:57
 7/10 anonim ***** válasza:

Heti 2x zumbázni járok már 5és fél éve, terhesen is jártam. Engem kikapcsol, feltölt. Most várom a tavaszt, a kertészkedést, azt is imádom.

Neked kell tudni téged mi mozdít ki ebből az állapotból.

A sport jó ötlet, ezer féléből lehet válogatni. A csoportos dolgoknál barátokat is szerezhetsz.

2019. febr. 24. 14:11
 8/10 anonim válasza:
Lehet hogy butaság, de engem a D-vitamin( legalább 3000 NE),illetve az életmódváltás ( cukor, finomított szénhidrátok kerülése) rántott ki a depresszióból.Érdemes D-vitamin szintet is nézetni vérből. Ha túl alacsony,az is okozhat hasonlót. Meg persze a sport is segíthet, nem kell sok..csak egy kis mozgás, vagy valami apró cél, pl én sosem futottam, de végül sikerült összekapnom magam és 5 km-t futottam egy futóversenyen. Persze ,ha ez sem segít, akkor keresni kell szakembert. Nekem anyukámtól öröklött a depressziós hajlamom, Ő bele is betegedett. Én ezt nem akarom hagyni! Te se hagyd! Sok sikert!
2019. febr. 24. 18:25
 9/10 anonim válasza:
Előző vagyok, vérvételnél még a pajzsmirigyet is érdemes nézetni, ha alulműködik, az is okozhat ilyen depressziós tüneteket. Szerencsére jön a tavasz,nekem mindig segít. Mert természetesen a hajlam, ha van, nem múlik el, de kordában lehet tartani! Reméljük Neked is!
2019. febr. 24. 18:34
 10/10 anonim ***** válasza:
Engem a minőségi idő tölt fel, amikor nem a kibuggyanó szennyessel foglalkozom, hanem a szeretteimmel (a férjemmel és a gyerekeimmel, akikért érdemes élni), és nyakunkba vesszük a környéket, kipróbálunk olyan dolgokat, amiket addig nem tettünk. És az utazás! Az a mindenem, engem az visz előre, hogy tudom, milyen csodák várnak ránk.
2019. febr. 24. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!