Adhatom az anyám vezetéknevét a leendő gyerekemnek?
Szóval ha úgy vagyok vele, hogy a páromnak a vezetékneve tucatnév, a sajátom meg azért nem tetszik mert apám neve, aki elhagyott kiskoromban... Viszont anyámnak nagyon szép ritka vezetékneve van....
Ilyen esetben lehet az ő neve a gyerekemé? Szóval a nagyi neve lesz az unokáé...? És még a kezdet kezdetén a kórházban....
Vagy egy teljesen más vezetéknév, ami nincs a családomban, csak úgy hasraütök, és tetszik...?
Pl. az inkubátorokban talált csecsemők is találom nevet kapnak, nem a szüleikét....
Vajon lehetséges ez?
Nem tudom mennyire jó ötlet, fel vagy készülve az állandó értetlenkedésre miért nem az apja neve a neve a gyereknek?
Tuti sokan azt gondolják majd, hogy nem a férjedé, vagy hogy nem is a tietek.
A gyermeknek sem biztos hogy jó. Én biztosan nem tenném.
(pedig az én férjem neve sem egy csúcs , az enyém is elég gáz, és lett volna olyan ami jobban tetszene)
De a név az identitás része, a családi összetartozást is szimbolizálja, úgyhogy én ezt átgondolnám a helyedben.
Nem fogják arra a névre anyakönyvezni kapásból. Utólag lehet rajta változtatni, jó pénzért.
De tényleg állandóan el kell majd magyaráznod, hogy kid neked a gyerek, vagy hogy miért így hívják, hiszen se az anyjával, se az apjával nem fog egyezni a vezetékneve. Ez azért elég szokatlan.
13!
Nem változtatható meg a kiskorú gyerek családneve a szüleitől eltérő névre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!