40 evesen szulni? En fiatalbak erzem magam, pontosabban 39 eves vagyok, de mire eb 70 leszek, addigra a gyernekem 30.
Elvileg lehet.
Neked kell tudnod.
Az még nem baj, ha egyesek szerint "ciki" lenne.
Azt gondold végig, nem fogod-e a gyerek fejéhez vágni, amikor 6-10-12-14 stb. évesen az életkorának megfelelő foglalatosságba akar bevonni téged, hogy "hagyjál békén, én ehhez már túl öreg vagyok!".
Meg azt, hogy mondjuk nagyobb a valószínűsége, hogy fiatalabb lesz, amikor meghalsz, előtte meg ki tudja meddig kell segítsen téged, amíg még fiatal, és egészen más dolgokat kellene megélnie. (Persze, beteg bármikor, bárki lehet, segítségre is szorulhat, meg is halhat akár, fiatalon is)
Persze, a korodtól még lehetsz jó szülő, neked kell végiggondolni, mibe vágsz bele.
Ezt a kérdést nem lett volna szabad itt feltenned szerintem. A többség már a harminca éveiben sem nagyon vállalna gyereket saját bevallása szerint, és jó, ha könnyek nélkül megúszod, amikor a fejedhez vágják, hogy már nagymama-korban vagy.
Saját tapasztalatból azt mondhatom, hogy nem azon kell gondolkodni, hogy a gyerekednek mi lesz ciki, legalábbis nem erről a végéről fognám meg ezt a kérdést. Nyilván, lehet ciki, hogy idősebbek vagytok, de ez csak a felületes ítélet, az sokkal rosszabb, ha azért érezné rosszul magát, mert idősen is gondolkodtok. A kérdés tehát inkább az, hogy képesek vagytok-e elég lazának lenni majd egy kamasz gyerek neveléséhez? Mert igazából a virrasztást a kisbaba mellett meg a futást a kismotor után még nagyon sokan bírják. De egészen egyszerűen alapból sokszor másképp gondolkodik egy 50 éves anyuka a tinikről és másképp egy 35 éves.
Visszatérve arra, hogy mi ciki, mi nem: ha csak ez a kérdés, akkor vágjatok bele nyugodtan. Egyrészt egyre többen szülnek később, másrészt ha olyanja lesz, hogy cikinek akar érezni titeket, akkor érezhet bármi más miatt is, ami előre nem látható.
Azt érdekes módon még nem láttam megkérdezni itt, hogy vajon nem ciki-e a gyerekemnek, hogy évente új pasija van az anyukákájának?
Manapság annyira kitolodott a gyerekvállalás, hogy mire a tiéd felnő, minden második gyereknek olyan idős szülei lesznek mint a tiédnek.
41 vagyok, másfél éves a kicsi. Nem aggódok ilyenen. Sőt semmin. Egyszer meg fogok halni igen de nem lehet tudni mikor.
A gyereknek ugyan úgy fáj a szülő elvesztése 25 és 45 évesen is. Jó esetben a két szülő nem egyszerre hal meg.
Másrészt én nagyon fiatalos vagyok, anyukám is ilyen volt. Nővérem is ilyen, ő most lesz 50, 10 éves a fia. Semmi gond nincs.
Senki nem tervez meghalni 70 évesen, de azért az is fix, hogy 40-50 fölött már csak a problémák jönnek.
Itt mindenki azt hiszi, hogy egy 55-60 éves embernek normális egy kamasz gyereket nevelni, pedig nagyon nem az. Megvan a kor maga szépsége, de az hogy a kamasz gyerekemmel civakodjak majd 60 évesen az nem az. Nem mellesleg a gyerekkel is kicseszés, óriási a generációs szakadék, és az unoka életében sem kell már igazán részt venni. Ez a személyes véleményem, na meg az, hogy lassan nem azért kell átadni a 60 éves néninek a helyet a buszon mert idős, hanem mert idős+terhes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!