Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ezer éve a vágyam hogy legyen...

Ezer éve a vágyam hogy legyen gyerekem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kényszeresen gyűjtögetem a babaruhákat, nem tudom hogy álljak le vele. Annyira szeretnék már kisbabát, rengetegszer sírok emiatt, de nincs pénzünk egy kicsit eltartani.. Bemegyek egy boltba és rögtön megállok a babaruháknál és muszáj vennem egyet. Persze az olcsóbbakat. Persze van megélhetésünk férjem és én is dolgozunk, de albérletben lakunk és összesen 250.000 forintot keresünk. Ebből sajnos elmegy szinte az összes egy hónap alatt, félre tenni nem tudunk. 30 éves vagyok. Segítsetek mit tegyek, ránézek a kis ruhákra és elsírom magam, a szekrény fele ezekkel van már tele.

2019. febr. 9. 16:38
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Igen, igazad van. De 2-3 év múlva költözni szeretnénk, lakáshitelt veszünk fel.
2019. febr. 11. 11:45
 12/12 anonim válasza:

Ha kevés a pénzed akkor ne azt nézd hogyan élnek a gazdagok hanem azt, hogy miként élnek azok akiknek szintén ilyen kevés a pénzük.

Van szakmátok? Ilyen keveset többnyire seédmunkások vagy betanított munkások keresnek.

Mi is 1 bugyival egy gatyával kezdtük. Az biztos, hogy van az a szegénység ami már nem összeköt hanem inkább szétválaszt. Azon is biztos, hogy sok mindenre képes lesz az ember ha megnő a felelőssége. Ha a párod is akarja a babát nagyon boldog család lehettek szegényebben is.

Egyáltalán nem tartom agybajnak ha valaki szertne már anya lenni. Benne vagy a korban, ne halogassátok sokáig. Később sem lesz könnyebb viszont idősebb leszel évekkel. A túl sok odázásnak az is lehet a vége, hogy jön valami betegség és elmarad a gyerek. Egy idő után meg el is múlik a nagy vágyakozás.

Nedm ismerem a többi körülményt, nehéz így jót mondani, mindenesetre azt tanácsolom ne azt nézd meddig várhatsz vele, hanem azt, hogy milyen lesz a megélhetésetek egy babával. Most amikor a kormány erőteljesen támogatja a gyerekvállalást akkor biztosan számíthattok valami segítségre. Magatoknak is sokat kell tenni a jobb életért: fentebb írták pl. a tanulást.

Nagymamám 7 gyereket nevelt a két háború között majdnem egyedül mert Nagyapám hol katona volt hol hadifogoly. Amikor haza jött mindig besikerült egy- egy gyerek. Nagymamám azt szokta mondani, hogy ahova az Isten bárányt ad ott legelő is lesz. Szóval: előre a babáért!

2019. febr. 15. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!