Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3 éves kislánynak 40 fokos a...

3 éves kislánynak 40 fokos a láza, hogyan csillapítsam?

Figyelt kérdés
Orvosnál voltunk, gyógyszert kapott. Reggel már kapott Nurofent, most lett 40 fok, adtam neki Flamborint, és hűtő fürdőztettem. De még mindig 39,2. Esetlegtudtok valami mást, ami hatásos lenne? Nagyon aggódom.
2019. febr. 4. 13:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
25%

39,2 az már jó.

Ibuprofein és paracetamol tartalmú gyógyszert 3 óránként felváltva adhatsz neki. DE ami fontos, hogy a napi adagot ne lépje túl egyikböl sem.

Hütöfürdözni én soha sem csináltam, mert szerintem kegyetlenség, inkább elvittem az ügyeletre ha a gyógyszer beadása után 1,5 órával nem ment le neki a láza. De 39,2 már nem rossz.

DE te vagy az anyja neked kell érezned, hogy milyen is a gyerek, te vagy felelös a gyerekért, ha úgy érzed baj van akkor hívj mentöt vagy vidd be a korházba.

2019. febr. 4. 13:09
 2/12 piroska és a farkas ***** válasza:
71%
Adj időt a làznak, megviseli a szervezetét, ha drasztikusan csökken normàl testhőmérsékletre. Ha a közérzete rendben van,esetleg alszik, akkor csak figyeld, h ne menjen újra fel. Ha sikerül 38,5-39 környékére levinni a làzàt, azt hagyhatod is, mert hasznos. Ne takard be. Nekem 7 hónapos koràban csinàlt 40,8 ( + 0,5 mert popsiban mértem) làzat a kislànyom, tudom, h ez ijesztő, de 39 környékén, ha a gyerek nem fekszik félàjultan a karodban, hagyd. Nekünk legalàbbis a Bethesdàban ezt tanítottàk.
2019. febr. 4. 13:11
 3/12 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
Még annyit- és bocsànat, ezt nem kioktatàsnak szànom, csak sokan nem tudjàk - a hűtőfürdő jezdetben legyen a gyermekkel azonos hőmérsékletű, úgy nincs vagy legalàbbis kevésbé van olyan érzete, mintha jégverembe esne. Fokozatosan kell a vizet hűteni, és fontos, h minél nagyobb testfelületen érje a gyereket. Jobbulàst!
2019. febr. 4. 13:14
 4/12 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem itt, mert nagymama vagyok, és a mi időnkben 39 fok felett már a hűtőfürdőt javasolták (természetesen az édesanyjával egyeztettem) Úgy tűnik, lassan elalszik, de még mindig elég forró 39,2-t mértem az előbb, de 39 alá még nem ment. Lázcsillapítót újra leghamarabb 4 órakor kaphat. Figyelem akkor . Köszönöm a segítséget!
2019. febr. 4. 13:18
 5/12 A kérdező kommentje:
Sajnos a hűtőfürdetést sikerült "tökéletesre" fejlesztenem a saját gyerekeimnél, mivel időnként szükség volt rá. Én mindig a láz fokánál csak 0,5-1,0 fokkal kezdem alacsonyabb hőmérsékleten, és csak 36-37 fokig hűtöm. Annak idején az orvosunk Ezt javasolta, és így nem lesz olyan kellemetlen a picinek. De nagyon köszönöm, hogy segítettél. Most akkor hagyom, úgy látom, el is aludt a kis drága.
2019. febr. 4. 13:22
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
A hűtő fürdő csak akkor kínzás ha nem jól csinálják, szerintem próbáljátok ki nyugodtan, nálunk csak az a gond vele, hogy hamar vissaszökik utána a láz, amúgy meg lázcsillapítót kell adni, a dobozon megadott adagban, mást nem tudsz csinálni, nálunk a nurofen vált be legjobban.
2019. febr. 4. 13:24
 7/12 piroska és a farkas ***** válasza:
72%
Igen, régen màs volt a protokoll. Anyukàm is mindig " jóóól betakargatott" minket, hogy izzadjunk, ma màr azt tartjàk, úgy nehezebben adja le a hőt a làzas test. 5 éve mikor az első gyermekemet vàrtam, elmentünk egy Bethesdàs tanfolyamra, ott mondtàk nekünk, hogy ma màr úgy tartja az orvostudomàny jónak, hogy a gyermek közérzetétől függően, persze, ha nincs làzgörcsre hajlam, akkor egy 39 fokos làz 3-4 napig is hagyható. Ezt tàmogatja a mi gyerekorvosunk is, ö is màr nagymama egyébként.
2019. febr. 4. 13:26
 8/12 A kérdező kommentje:
Igen, már régóta ez a tendencia. De a nekem meg azt mondta az orvosunk anno, hogy egy jó hűtőfürdővel legtöbbször megelőzhető a lázgörcs kialakulása. A kicsinek még sosem volt ennyire magas láza, így nem tudom, hajlamos-e rá. Most már szépen alszik, néztem a homlokát, már nem olyan forró. Szerintem 39 alá ment.
2019. febr. 4. 13:32
 9/12 anonim ***** válasza:

A lázgörcs semmivel sem előzhető meg és a tartós magas láz nem növeli a kialakulásának esélyét. Nem attól lesz a görcs, hogy 39-40 a láza és nem megy le.

A görcsöt nem a láz váltja ki, hanem a láz mögött lévő komoly fertőzés.

Jellemzően pedig a láz felfutó szakaszán alakul ki (amikor hirtelen normál hőről felszalad). Aki arra hajlamos, az már 37,5-nél görcsöt produkálhat. Éppen ezért semmi sem indokolja lázgörcsös gyereknél sem, hogy hamarabb vagy máshogy csillapítsuk a lázát.

Lázgörcsösöm van, sokat tapasztaltunk. Ha 39 fokos, de mellette jól van, nem adok lázcsillapítót, máskor meg 38,1-nél is igényli. Amire figyelnünk kell, hogy banális nátha vagy antibiotikumot igénylő fertőzése van-e, és aszerint kezelni asap.

2019. febr. 4. 13:56
 10/12 anonim ***** válasza:
73%
Azért én nem tudok ezzel egyetérteni, 39 fokos láz nagyon magas, én magam is baromi rosszul vagyok ilyen láz mellett, a kislányom már 38 felett rosszul érzi magát, kap is mindig lázcsillapítót, tudom, hogy rossz közérzetnél javasolt a lázcsillapitás, de nehezen tudom elképzelni, hogy van olyan, gyerek aki teljesen jól érzi magát 39 fokos hőmérséklettel.
2019. febr. 4. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!