Szerintetek kell/elengethetetlen egy autó a gyermek vállaláshoz?
Szerintem is elengedhetetlen. Az a gyerek ameddig kicsi, addig sokkal védtelenebb. Köhögnek meg összefogdosnak mindent a villamoson, buszon. Oda nem vinném a gyerekemet, ameddig pici.
Hóban fagyban sem a legjobb dolog várni a buszt. Plusz a csomagok szállítására is a legjobb megoldás.
Nem hiszem, hogy létezik releváns ellenérv.
Ki beszélt itt viselkedésről? A gyerekekével pont semmi probléma, max a keves utazóközönség viselkedésével, akik gyakorlatilag kiutálják a babakocsisokat a tömött buszokról, villamosokról, ami valamilyen szinten érthető.
Elmagyarázom azért, hogy te is megértsd. Például ha van egy babakocsis egy éves plusz egy futóbiciklis 2,5 éves. A megálló nincs annyira közel, hogy egy két éves gond nélkül kisétáljon, ezért kell neki is egy motor vagy futóbicikli. Időjárás néha szakadó eső, néha fagy, máskor 40 fok vagy süvöltő szél. Megérkeztek a megállóba. Villamos tömve, majd kb a harmadikra felfértek. Próbálsz talpon maradni babakocsit tartva, gyereket és motort tartva. Megérkezel, ahová menni akartál, de kb azt kívánod, bár meg se születtél volna. De hoppá! Közben gyerekeknek ugye alvásidő lett. Hogy fogsz hazamenni? :)
Ha nem lenne kocsim, én gyakorlatilag sehova nem tudtam volna menni az elmúlt 4 évben.
De téged ez miert zavar ennyire? Savanyú a szőlő, csak erre tudok gondolni
van autonk,de pl a heten egyszer sem hasznaltuk.
3 gyerek van,a bolcsi a haz mogott,suliba meg gyorsabb gyalog mint autoval a reggeli forgalombam,kenyemes setaval 15 perc.
En busszal jarok dolgozni,parom munkatarsaval.
amire jo az auto az a havi nagybevasarlas.7-8nagy tescos bevasarlo taskat megpakolok+a pelus,wc papir,2-3 karton tej,az autoba alig fer be 😂
mamahoz,nyaralni jo dolog meg az auto.5 ember cuccat nem tudnam hova csomagolni vonatra pl.
En pont ma jartam meg a varost gyalog,oda vissza 3 orat setaltam.
jo idoben munkaba is elsetalok,40 perc kb gyalog.szeretek setalni.
szoval meglehet lenni siman auto nelkul is.egyaltalan nem feltetele a gyerekvallalasnak sztem
A kérdezőtől függetlenül van e mögött az autó-gyerek kérdés mögött egy régre visszanyúló önigazolást célzó társadalmi álságosság.
A kérdésre adot példa-válaszom nem túl barátságos (a nyers valóság sajnos gyakran ilyen) de talán kitörésre sarkall a szokvány panelekben való gondolkodásból,-már ha van mivel:
... aztán majd ha sikerült autót szerezni meg aztán még ki tudja mit ami kell a kényelemhez, és kalandvágyból netalán születik egy gyerek, akkor majd ne feledjétek elmondani neki, hogy mi bizony felelősen gondolkodó szülők vagyunk, csak akkor vállaltunk be, amikor már minden megvolt ahhoz, hogy ne jelents nekünk problémát.
Testvéred azért nincs, mert az!! már túl sokba került volna, inkább vettünk neked egy kutyát, hogy legyen mivel játszanod. (A kommentnek alapja valós eset.)
A hideg kiráz ettől a gondolkodástól és önzéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!