Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vagyok gonosz, amiért...

Miért vagyok gonosz, amiért nem engedtem előre?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Ma részem volt egy elég kellemetlen szituációban. “Nekem esett” egy terhes nő a boltban, hogy mégis miért nem engedem magam elé a sorban. 2 kassza volt nyitva, mindkettőnél elég hosszú sor állt. Én az egyikben, ő a másikban, majd megnyitottak egy harmadik közvetlen mellettem levő kasszát. Sokan átálltak oda, köztük én is. Na most a másik sorból egy terhes nő is átállt (volt vele egy kb 2-3 eves kislány is), épp csak pár másodperccel utánam ért be a sorba és el kezdett nekem pampogni, hogy ő sokkal kevesebb dolgot vásárol, mint én és hogy lassan tud mozogni a hasa miatt, plusz ott a kisgyerek is, miért nem engedem előre, mert hogy neki milyen nehé. Mindezt elég bicskanyitogató stílusban adta elő.. Egyébként egy temperamentumos, szókimondó nő vagyok, aki kiáll magáért, plusz eléggé siettem, mert időre kellett odaérnem valahova, szóval nem hagytam szó nélkül és közöltem, hogy nekem is megvan a magam baja, én is sietek és irtó fáradt vagyok és nem fogom csak azért magam elé engedni, mert ő terhes, ami egyébként sem az én bajom. Még ő sértődött meg és duzzogva visszaállt a másik sorba. Nem is értettem az egesz helyzetet.

Miért kellett volna előreengednem, csak azért mert ő terhes?? Engem se enged sehol senki előre, pedig volt már, hogy lázasan, borzasztó hanyingerrel kellett 1,5 órát várnom az orvosnál a soromra vagy borzasztóan görcsölt a hasam a menzesz miatt, de le kellett menjek a boltba, hogy tudjak főzni és kiálltam a 15 perces sort.

Ennyi erővel bárki előállhatna azzal, hogy épp milyen baja van, faj a feje/hasa/gyomra, Nyűgös, szomorú, siet stb és őt azért kell előreengedni.

Ti mit reagaltatok volna a helyemben? Elmeseltem a férjemnek is a történteket, azt mondta ne is foglalkozzak vele, jól tettem, hogy kiálltam magamért. De ez pont nem hiányzott az amúgyis elég rossz napomba.

2019. jan. 19. 16:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
98%
Én soha nem vártam el terhesen sem, hogy előre engedjenek. Ez a kényelem! A magánrendelések kivételével szinte mindenhol elsőbbséget élvezhetnek a kismamik, ezt én is tapasztaltam. Amikor pocakkal mentem laborba, szinte azonnal hívtak be, körzetinél is, kardiológiàn is. Aztán sokan azt hiszik, hogy ez kiterjed a sorbanállásra is és kikérik maguknak. Én is kaptam már meg egy bevásárlóközpontban, nem foglalkoztam vele, mert nem mindegy, hogy adja elő az előzési szándékát.
2019. jan. 19. 17:00
 2/12 anonim ***** válasza:
88%

Mit fogsz te itt kapni mindjárt....

Amúgy igazad volt. Megint más, ha udvariasan megkér, és megint más, ha elvárja, csak mert terhes.

2019. jan. 19. 17:07
 3/12 A kérdező kommentje:

Miért fogok kapni..?

Nyilván, ha normális hangnemben kér meg, hogy elnézést, de nem érzi túl jól magát, nem engedném-e előre, akkor jó, persze hadd menjen, bár én is siettem, de egyszer kibirom. Viszont ezt egy nem terhesnel is ugyanígy csinálnám, mindenkinek lehet rossz napja. De azt abszolút nem értem, hogy miért hiszi nehány terhes nő azt, hogy ő automatikusan elsőbbséget élvez mindenhol. Egyszer kb egy hasonló szitunak voltam szemtanúja egy patikában, ahol mindenki a kis gyógyszerét szerette volna kiváltani, amit az orvos írt fel neki több órás várakozás utan a betegségére. Erre egy terhes nőci ott is nekiállt balhézni elég flegman, hogy ő ezt nem hiszi el, ő bizony nem akar a sok beteg között lenni a patikában, engedjék előre. Ott is emberére akadt, mert egy másik nő és egy férfi is rendesen helyrerakta, hogy azért tudja már hogyan beszél idegenekkel és csak mert terhes, még nem élvez elsőbbséget, ők is szarul vannak és haladni szeretnének. Természetesen Ott is a kismamának állt még feljebb..

2019. jan. 19. 17:19
 4/12 anonim ***** válasza:
71%

Én a 3.at várom. A második 2,5 éves, elég nehéz eset (a nagy már 9 éves). Soha nem vártam el, hogy előre engedjenek, sőt ha meg is teszik, általában visszautasítom. Na jó, a távolsági buszon elfogadom a helyet, de ha nem adják át, akkor végigálljuk a 40 perces utat, volt már rá példa nem egyszer.

A nőt minősíti a stílusa, ha esetleg megkért volna, az más. Ne emészd magad, felesleges.

A boltba én előre szoktam engedni, ha valaki utánam 1-2 dolgot vásárolt, én meg a lányommal egy kocsinyi cuccal állok.

2019. jan. 19. 17:19
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyet engedd el. Sosem vártam el h előre engedjenek. Nyilván ha felajánlják elfogadom.

Nem tenném szóvah nem engednek előre, pedig terhesen egy hisztis nyűgös (fáradt) 4 évessel meló után én is utálok sorban állni. De ki szeret?!

Egyébként, már csak azért sem engedtem volna magamelé ezek után......

Más valóban, ha megkér rá udvariasan. De ez minősíthetetlen.

2019. jan. 19. 17:31
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

38 hetes terhes vagyok. Sosem vártam el sehol hogy ez miatt előre engedjenek vagy akármi.

Ahogy irtad mindenkinek megvan a saját baja, ki terhesen, betegen..stb megy akárhova ki várja a sorát.

Vannak akik azt gondolják hogy nekik ez "jár" mert ők áldott állapotban vannak.

Az ilyet el kell engedni.

Igaza van a férjednek, ne is foglalkozz vele.

2019. jan. 19. 17:48
 7/12 anonim ***** válasza:
71%

én az öregasszonyt se engedem leülni a villamoson ha tapló. attól még hogy neki jobban fáj a lába sztem lehet viselkedni.

különben is, én értem oda hamarabb, az a hely az enyém, nem adom, de minek engedjem előre, ha úgyis huszan állnak előttünk? vagy mindekinek külön hisztizik egy sort?

az más, ha én mondjuk nagybevásároltam, a mögöttem jövő meg egy szegény zsemlét szeretne venni, azt előreengedem.

2019. jan. 19. 19:18
 8/12 anonim ***** válasza:

Én hatalmas hassal és egy 2,5 éves gyerekkel egy fiatal srácot engedtem magam elé, mert ő csak pékárut és üdítőt vett, ellenben velem, aki telepakoltam a kosarat.

De volt olyan, hogy előre engedtek minket és örültem a lehetőségnek.

De olyan is volt, aki majdnem fellökött. Magamban puffogtam, de ehhez szerintem nem kell terhesnek lenni.

Szóval nem minden terhes nő várja el, hogy előzékenyek legyenek vele.

2019. jan. 19. 20:26
 9/12 anonim ***** válasza:
95%

Szia!

Tényleg igaza van a férjednek,engedd el.Nem vagy azért rossz ember mert nem engedted magad elé.Az más lett volna ha illedelmesen megkér,de jóhogy nem parancsolja hogy amiért ő terhes és vele van a kislánya is kutya kötelességed előre engedned.

Jelenleg 31 hetes terhes vagyok,de sose vártam el senkitől hogy helyet adjon a villamoson vagy épp sorban állás közben.Nyilván jól esik ha megtörténik ez a gesztus,de nem elvárható.

Rettentően kellemetlenül éreztem magam,mikor pl 24 hetes terhesen nagykabátban mennem kellett laborba és nálunk a kismamák elsőbbséget élveznek.És bár akkor még kicsi volt a hasam,előre is mentem,mert borzasztóan rosszul viseltem a terhesség bizonyos szakaszait.

Akik pedig álltak a sorban előttem(ki tudja mióta várakoztak),szúrós tekintetek sokaságát kaptam meg hogy mit képzelek magamról hogy előre"tolakszom".

Szóval tényleg ne foglalkozz az ilyen emberrel.Sajnos voltak is ilyenek és lesznek is.

2019. jan. 19. 20:38
 10/12 anonim ***** válasza:

azt gondolom, hogy itt nem is a terhesség a lényeg, hanem a stílus. Milliószor megesett, hogy magam elé engedtem azt, aki pl egy kiflit vett, miközben én tele pakoltam a bevásárló kocsit.... a múltkor két 10 éves forma fiút küldtem előre a sorban, akik uzsonnát vettek és a sorban arról beszélgettek, hogy remélik gyorsan sorra kerülnek, mert késésben vannak, nem érnek oda az edzésre. Hálásak voltak, udvariasak, nagyon megköszönték.

Ez a kismama, akit leírtál, bicskanyitogató stílusban nyomja. Nincs privilégiuma csak azért, mert gyereket vár... Bocs, de "pottyantani" sokan tudnak. Ha normálisan megkér, hogy hadd menjen előre, simán elengedem. De elegem van azokból a nőkből, akik mindenféle előjogra igény tartanak, csak mert ők anyukák/szülni fognak.

2019. jan. 20. 00:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!