Életedből melyik az a legkorábbi időpont amire vissza tudsz emlékezni? (nem arra gondolok, hogy fényképen láttad, vagy mesélték, hanem, hogy saját emléked van róla)
3 éves voltam kb, amikor a szomszéd bácsival vakondot “vadasztunk”. Azt lestük hogy mikor bukkan elo :))
Amúgy csoda hogy erre emlékszem, nagyon kevés gyerekkori emlékem van.
25/nő
Alig van gyerekkori emlékem.
A legkorábbi 3 éves korom előtti.A bölcsis néni arca, egy szőke kisfiú ahogy rám ütött, a csúszda ami a talajba volt mélyítve, az ágyam amiben ott aludtam.Az ágy azért fontos mert ablak alatt volt és bogarak, méhek repkedtek kint én pedig rettegtem tőlük.Mai napig fóbiám a méh és darázs.
3 éves voltam, amikor az akkori Szovjetúnióba utaztunk a nagymamámékhoz. Emlékszem ahogy kék, átlátszó műanyag lepkés szandimban egy tónál strandoltunk.
Meg arra, hogy benyeltem valami vírust, és a bilin ülök :) Meg arra, hogy a nagymamánal volt egy fehér-barna hatalmas kutya, aki rám feküdt- szimplán szeretetből :)
2-3 éves koromból még arra emlékszem, hogy a bölcsiben homokozok. Egy piros műanyag vödör meg egy piros lapát volt a kezemben. A vödörre fehérrel rá volt festve a jelem: egy cica.
1 és 3 éves korom közt egy idős házaspárhoz jártam bölcsibe még néhány kisgyerekkel együtt. Az egyik délelőtti alvásra emlékszem, úgy feküdtünk a kihúzott kanapén, mint a szardíniák. Gobelinek a falon, félhomály. Én keltem fel leghamarabb, kivitt a néni magával a konyhába(?). A bácsi és a sógora pálinkát ittak. Annyira megmaradt bennem ez az édeskés barackpálinka illat, hogy azóta is ez az emlékkép ugrik be, amikor megérzem. Eddig kétszer éreztem pontosan olyan szagú pálinkát. Fonott vessző székeken ültek a sógor és bácsi.
Egy másik egy rövid pillanat, ahogy ülök a piros bilin, a néni meg mondja, hogy "nyomd meg a gombot, kapsz egy libacombot".
Azt hiszem, az egyik legkorábbi az, amikor kilyukasztották a fülem. Szüleim elmondása szerint kb. másfél éves voltam. Arra emlékszem, hogy egy kisszékre kellett ülnöm, a falon vitrinekben fülbevalók voltak, és jött egy hosszúhajú bácsi, és mondta, hogy nem fog fájni, aztán hallottam a fülemnél a csattanást, és ordítottam.
A másik, amire emlékszem, amikor nagymamámék elvittek nyaralni a Balatonra, itt olyan kétéves lehettem. Emlékképeim vannak csak, az egyik az, hogy ülök egy nagy kupac iszapon és paskolom, és nagyapám mondja, hogy "ez a Riviéra", a másik, hogy ülök az ágyon, mamám hoz egy nagy tálat, ami tele van cumikkal, és válogatok, hogy melyikkel akarok aludni.
És arra is emlékszem, amikor öcsém született, 2.5 éves voltam, és mentünk be a kórházba, és egy tévén mutatták a babákat, és mindegyikről megkérdeztem, hogy ez ugye a tesóm, de egyik sem volt az, aztán apukám mondta az egyikre, hogy az ott az öcsém, én meg nem értettem, hogy honnan tudja, mert mindegyik egyforma volt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!