Mennyire gond, ha nem lesz meg a kiskönyv a 12. hétig?
Én 16 hetesen jutottam el hozza, senki nem szólt egy szót sem :)
Ha jól tudom, de cafoljtok meg ha nem, a terhes gondozásra a választott dokidhoz is járhatsz, nem kötelező a vedononel megjelenni, a pecsétje sem számít a későbbi jutattasokban, amiket majd lehet igényelni.
Nem gond, ha később lesz meg a kiskönyv, az első gyerekemmel pont a 12.héten lett meg.
Annyiból fontos a könyv, hogy ha nincs meg, nem tudnak bele pecsételni. Aki azt írta, hogy nem számít a védőnő pecsétje, de igen számít az övé is, és a doki pecsétje is, plusz a doki nem fog senkinek kiskönyvet kiállítani, szóval ahogy időd is engedi, kapd el. Az én védőnömet is durva nehéz elérni, de nem lehetetlen.
Töröltetsz???
Pedig csak azt kérdeztem, hogy ha a decemberi kérdésedben nem tudtad, hogy terhes vagy-e, miért is hajtod november óta a védőnőt...
Válaszolnál, hazugocska???
Utána néztem és nem számít a védőnő pecsétje a későbbi támogatás igényléshez
Akkor feltehetjük a kérdést: Miért is kell védőnői tanácsadásra járni?
Nem a pecsétek számáért, hanem azért, mert a gondozási team magasan képzett szakembere nem orvosi szempontok alapján gondozza a várandós anyát, hanem boldog, néha esendő nőként. Meghallgatja pozitív és negatív élményeit, panaszait, tanácsot ad a várandóssággal kapcsolatos (a kompetenciájába tartozó) kérdésekben, például a terhes életmód, táplálkozás, testmozgás, sport… Felvilágosítja azokról a szociális juttatásokról, amelyeket igénybe vehet.
Utolsó... Ebben csak az a gáz, h nem lemondható a szolgáltatásuk, mert akkor a gyermekjólétis járkál ki hozzád, és nem ia választhatod meg a védőnődet annak ellenére, hogy emellett szabad orvosválasztás van.
Az egyszeri anyaságinál pedig ha 2 orvosi meg 2 védőnős pecséted van, akkor igen, számít. Ráadásul már ők is adják ki az igazolást az anyaságihoz... Habár a kórházban is adhatnak, de mindkét verziót elfogadják.
Fura egy rendszer, sose fogom megérteni, mert igazából ami kérdés bennem felmerulne, azt nem a vedőnőtől fogom megkérdezni, ráadásul annyira hasznosak csak, hogy így nem a dokinak kell befirkálni a kiskönyvbe a vizsgálatpk eredményeit.
Az megint más, hogy utána a gyermeket általános “ellenőrzésre” kell vinni hozza, illetve ha szerencsés az illető, kijön hozza látogatóba (nekünk be kellett vinni). De a terhes gondozásra nem vagy köteles elmenni.
De valóban, az én terhességem alatt nem csinált mást, mint felülbírálta a magán dokim, akikben 100% megbízom és valszeg nem véletlen mondta azokat, amiket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!