Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire gond, ha nem lesz...

Piroska és a farkas kérdése:

Mennyire gond, ha nem lesz meg a kiskönyv a 12. hétig?

Figyelt kérdés
Ján. 17- én lesz a 12 hetes uh. Nov. közepe óta próbàlom elérni a védőnőt, kb 10x hívtam. Helyettesìt nàlunk, heti 2 óràban. Jan. 10- én lesz legközelebb elvileg, felpakolom majd a két kicsit és elmegyek, hàtha ott lesz, de ha ott is lesz, nyilvàn olyannal, akinek időpontja van. Nem hívott vissza egyszer sem, màs anyukàk is nehezen érik el. Milyen probléma szàrmazhat abból, ha csak a 12 hetes uh utàn talàlkozom vele?
2018. dec. 27. 18:23
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Kimaradt, H nyilvàn odamehettem volna vmikor, de nov közepétől Dec közepéig bàrànyhimlőztünk, a rendelése pedig a kicsi alvàsidejében van, tehàt igazàból nagyon reménykedtem abban, H az időpont egyeztetést megúszom telefonon.
2018. dec. 27. 18:27
 2/11 anonim ***** válasza:

Én 16 hetesen jutottam el hozza, senki nem szólt egy szót sem :)

Ha jól tudom, de cafoljtok meg ha nem, a terhes gondozásra a választott dokidhoz is járhatsz, nem kötelező a vedononel megjelenni, a pecsétje sem számít a későbbi jutattasokban, amiket majd lehet igényelni.

2018. dec. 27. 19:12
 3/11 A kérdező kommentje:
Én az előző 2 gyermekeknél is ennél a dokinàl voltam, szüléseknél is ő volt a vàlasztott orvosom, és most a 8 hetes uh- n mondta, h a 12 hetesre vigyem a kiskönyvet...de akkor nem görcsölök rà.
2018. dec. 27. 19:21
 4/11 anonim ***** válasza:

Nem gond, ha később lesz meg a kiskönyv, az első gyerekemmel pont a 12.héten lett meg.

Annyiból fontos a könyv, hogy ha nincs meg, nem tudnak bele pecsételni. Aki azt írta, hogy nem számít a védőnő pecsétje, de igen számít az övé is, és a doki pecsétje is, plusz a doki nem fog senkinek kiskönyvet kiállítani, szóval ahogy időd is engedi, kapd el. Az én védőnömet is durva nehéz elérni, de nem lehetetlen.

2018. dec. 27. 22:00
 5/11 anonim ***** válasza:

Töröltetsz???

Pedig csak azt kérdeztem, hogy ha a decemberi kérdésedben nem tudtad, hogy terhes vagy-e, miért is hajtod november óta a védőnőt...

Válaszolnál, hazugocska???

2018. dec. 27. 22:06
 6/11 A kérdező kommentje:
Én nem töröltem semmit!!! Novemberben lett a kisfiam 2 éves, a stàtuszvizsgàlat miatt próbàltam akkor elérni.
2018. dec. 27. 22:49
 7/11 A kérdező kommentje:
A kérdés lényegét illetően teljesen felesleges lett volna ezt az információt beleírnom, de köszönöm, hogy hazugocskának nevezel. Miután decemberben merült fel először. h kismama lehetek, és ahogy írtam, két kisgyermekem van, ki lehetett volna logikázni a kötekedés helyett, hogy akár miattuk is kereshettem a védőnőt.
2018. dec. 27. 22:57
 8/11 anonim ***** válasza:

Utána néztem és nem számít a védőnő pecsétje a későbbi támogatás igényléshez

Akkor feltehetjük a kérdést: Miért is kell védőnői tanácsadásra járni?

Nem a pecsétek számáért, hanem azért, mert a gondozási team magasan képzett szakembere nem orvosi szempontok alapján gondozza a várandós anyát, hanem boldog, néha esendő nőként. Meghallgatja pozitív és negatív élményeit, panaszait, tanácsot ad a várandóssággal kapcsolatos (a kompetenciájába tartozó) kérdésekben, például a terhes életmód, táplálkozás, testmozgás, sport… Felvilágosítja azokról a szociális juttatásokról, amelyeket igénybe vehet.

2018. dec. 28. 09:22
 9/11 anonim ***** válasza:

Utolsó... Ebben csak az a gáz, h nem lemondható a szolgáltatásuk, mert akkor a gyermekjólétis járkál ki hozzád, és nem ia választhatod meg a védőnődet annak ellenére, hogy emellett szabad orvosválasztás van.

Az egyszeri anyaságinál pedig ha 2 orvosi meg 2 védőnős pecséted van, akkor igen, számít. Ráadásul már ők is adják ki az igazolást az anyaságihoz... Habár a kórházban is adhatnak, de mindkét verziót elfogadják.

Fura egy rendszer, sose fogom megérteni, mert igazából ami kérdés bennem felmerulne, azt nem a vedőnőtől fogom megkérdezni, ráadásul annyira hasznosak csak, hogy így nem a dokinak kell befirkálni a kiskönyvbe a vizsgálatpk eredményeit.

2018. dec. 28. 13:06
 10/11 anonim ***** válasza:

Az megint más, hogy utána a gyermeket általános “ellenőrzésre” kell vinni hozza, illetve ha szerencsés az illető, kijön hozza látogatóba (nekünk be kellett vinni). De a terhes gondozásra nem vagy köteles elmenni.

De valóban, az én terhességem alatt nem csinált mást, mint felülbírálta a magán dokim, akikben 100% megbízom és valszeg nem véletlen mondta azokat, amiket...

2018. dec. 28. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!