Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális ha azért nem akarok...

Normális ha azért nem akarok soha gyereket, mert csak szégyenkeznie és nélkülöznie kellene mellettem?

Figyelt kérdés
Látom az árakat a játékboltban. Látom ismerősi körben, hogy legkésőbb 10 éves kortól már az okostelefon, tablet, laptop, xbox szinte kötelező, hiszen akinek nincs azt nem fogadják be az osztályban. Látom hogy mennyire számít a márkás ruha, mennyire fontosak a programok, utazások, nyaralások. Sajnos sok helyen még bevett gyakorlat oviban/iskolában, hogy szeptemberben megkérdezik a tanítók, hogy hol járt nyáron, illetve januárban hogy mit kapott karácsonyra. Nem szeretném ha szegény ott ülne szégyenkezve mikor rá kerül a sor, és később szünetben cikiznék miatta a társai. Nem szeretném ha azt kellene mesélnie az osztályban, hogy az ő anyukája gyári munkás. Magamat is alig tudom eltartani, úgy érzem ez így nem lenne élet egy gyereknek. A korom miatt (28 éves vagyok) már folyton kapom a kérdéseket, hogy hol a gyerek?! De hiszen még párom sincsen, a férfiakkal sem voltam soha túl szerencsés. Az álomvilágból pedig már kinőttem, hogy rámtalál a herceg, akivel nagy családunk lesz, és ő majd jól keres, aztán boldogan együtt élünk míg meg nem halunk... Tudom, hogyha még találok is megfelelő társat, bármikor elhagyhat, ottmaradhatok egyedül a gyerekkel, és akkor a fennt említett nyomorgás lesz az élete. Nekem szülői, rokoni segítségem sem lenne, ezért mindezt átgondolva úgy döntöttem, hogy a legjobb amit tehetek, hogy hiába szeretnék nem vállalok gyermeket, hiszen alkalmatlan vagyok rá anyagi téren. Kérlek az ilyen lehetetlen " legyél mérnök, vagy informatikus" szövegeket szerintem hanyagoljuk. Régóta gyárakban dolgozom, nem egyszerű kitörni ebből, van 2 szakmám tehát csinálhatnék mást is, de kb ugyanennyi fizetésért, továbblépési lehetőség nélkül . Sajnos van egy lakáshitelem is, ami viszi a pénzt, és az nem pár éves történet. Persze megvalósítható ötleteket szívesen fogadok! De szerintem a legfelelősségteljesebb megoldás mégis az, ha tudatosan gyerek nélkül maradok.
2018. dec. 17. 19:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem teljesen jól látod a helyzetedet és felelősségteljesen gondolkozol.
2018. dec. 20. 13:17
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, ha nem szeretnél gyereket, akkor nem szeretnél és kész, ez teljesen normális, nem kell magyarázkodnod miatta. De még van vagy tizenöt éved találni valakit, akivel már bele tudtok majd vágni. Ha találsz, úgy is jó, ha nem, úgy is. Megértem, hogy egyedülállóként félelmetesnek tűnik, de még nem vagy negyven éves, nem kell ezen gondolkoznod szerintem, hogy na akkor most vagy soha. Hidd el, a normálisabbja nem fog lenézni azért sem, ha egyáltalán nem jön össze a gyerek.
2018. dec. 21. 14:52
 13/18 anonim válasza:
45%
21 vagyok és még mikor én gyerek voltam, már akkor is ez ment, pedig én vidéken élek és pár éve azért nem is voltak olyan húde dizájnos telefonok stb, de igenis ez megy amit te is leírtál. Az a menő ha van jó telefon, ps, xbox, márkás ruha, külföldi nyaralás. Nyilván ez a társadalom, a média hibája is, de részben a nevelésé is. Mellesleg én azt mondom, ha nem érzed azt, hogy neked mindenáron kell a gyerek akkor ne erőltesd ,inkább szánd magadra az időt, a pénzt, már amennyit tudsz. Sokan nem így látják de gyerek nélkül is lehet boldog az ember akármiylen hihetetlenül is hangzik. De figyelembe véve az anyagi helyzeted is ez egy nagyon felelős döntés és büszke lehetsz magadra hogy mindezt belátod. A legtöbben képesek a legnagyobb nyomorba is kinyomni még a harmadik, negyedik kölyköt is mikor magukat is képtelen ellátni de a segély az persze jól jön..
2018. dec. 21. 15:18
 14/18 anonim válasza:
54%
Nagyon intelligensnek tűnsz az íràsod alapjàn. Bàr több ilyen ember/nő lenne, aki nem mindenàron akar gyerekeket, hanem mérlegeli hogy mindent megtud e neki adni. Én pont az úgymond "ellentéted" vagyok. Szerencsére megàldott az Úr egy kényelmes élettel, egy nagyszerű férfival, és nagy tàmogató csalàddal, de ennek ellenére nem szeretnék gyermeket sem én, sem a pàrom. A Föld màr így is telített és sok szörnyűség van a vilàgban, amit nem akarom hogy a "nemlétező" gyermekem làsson. Utazni szeretnék, adomànyozni nincstelen gyerekeknek, àllatoknak. Szerintem gyermek nélkül is tudunk teljes életet élni. Szerintem próbàlj meg talàlni egy férfit, aki tàmogat, és akivel dolgozgattok, és majd egy idő utàn lesz spórolt pénzetek. Sok sikert kívànok! :)
2018. dec. 21. 15:25
 15/18 anonim válasza:
31%

9. válaszolónak: "A férjem is ugyanott dolgozik 3 műszakba hétfőtől-szombatig"

Tehát robotolásra készteted a férjed, hogy eltartsa a családját, te meg szülöd a gyerekeket? Az szép, ilyen asszony nem sokáig lenne a feleségem.

2018. dec. 22. 11:11
 16/18 anonim ***** válasza:
51%

Kedves utolsó!

Nem én késztetem robotolásra, 22 éve azon a helyen dolgozik. A gyárban ez a rendszer, hogy hétfőtől szombatig dolgoznunk, ezért cserébe február közepétől április közepéig otthon vagyunk és fizetik a szombati bedolgozásokból. Élelmiszeripar, szezonális munka...

Nem szülöm sorra a gyerekeket, az első 9 éves, a második 2 éves, de szeretTÜNK volna harmadikat, de már nem vagyunk fiatalok és mivel tavasszal volt egy vetélésem, ezért nem vártunk tovább. Nem egyedül vállaltam a gyerekeket, mindketten szerettük volna őket. Nekem van örökségem (nem kevés), van megtakarításunk, a gyerekeknek is van megtakarítása. Nem segélyből élek, max. gyedet fogom kapni, most is a szabadságomat töltöm, januárban megyek csak tp-re, mert veszélyeztetett vagyok a vetélés, vérzés miatt és mert a 3. császárra készülünk.

A gyerekeinknek megvan mindene, amit csak szeretnének. Ahogy írtam, a fiammal volt csak az elején gond, mivel decemberben küldtek el, és januárban lettem terhes, így rá csak gyest kaptam, de kimentem külföldre dolgozni fél évre, itthon hagyva az akkor 3,5 éves gyereket, hogy Németországban, húsiparban dolgozzak 3szor annyi pénzért, mint itthon, hogy egyenesbe jöjjünk. Ez össze is jött, úgyhogy köszi a vádaskodást, hogy a férjemet én kényszerítem robotolásra, de ez nem fedi a valóságot. Sőt szórakozásból ha van ideje (pl. délutános héten), elmegy az öccsének maszekolni, aki kárpitos. Nem én kényszerítem, ő szereti csinálni, magától megy.

Ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna...

9es voltam.

2018. dec. 22. 12:19
 17/18 anonim válasza:
Az én gyerekemnek nincs X-box és hasonló dolgai, vagy csak minimálisan, egy átlagos telefon és gép. Szerencsére nem is ekörül forog a napjuk. Viszont nem szégyenkezik, sőt nagyon menő az iskolában, mert szinte csak neki van az osztályban rendes, vele élő és segítő APJA! Ezt magától mondta, nem az én fantáziám. Ne alkalmazkodjunk a hamis értékrendhez, mert az is lehet, hogy mesterségesen kreált dolog az, sehová nem vezet. Illetve hiszem, hogy a feltűnő jómódban nevelt gyerekek nehezebben lesznek boldogok maguktól.
2018. dec. 22. 18:43
 18/18 anonim ***** válasza:

" Látom ismerősi körben, hogy legkésőbb 10 éves kortól már az okostelefon, tablet, laptop, xbox szinte kötelező, hiszen akinek nincs azt nem fogadják be az osztályban"

Ez arra tökéletes bizonyíték, hogy a reklámok átmosták az emberek agyát. Pontosabban a gyereketeket lehet legjobban hülyíteni hogy vegyél meg minden szart.

Egyébként meg ha nem bírod anyagilag akkor tényleg jobban teszed ha nem vállalsz gyereket.

2018. dec. 23. 00:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!