Mért vannak olyan szülők akik apróságot megtiltanak a gyermeküknek, és nem mondják el mért nem csinálhatják?
Láttam egy 5 év körüli kislányt az apjával és a kertes házuk előtt voltak. A kislány játszót a hóban mig az apja a havat lapátolta el.
És az apja rászólt többször ne szedje le a kislánya a havat az autójuk ablakáról. A kislány leszedte akkor is de amikor kérdezte mért nem szedheti le, akkor nem kapott rá választ.
Végül az apjától megkérdezte mért olyan gonosz nem engedi meg neki, hogy a havat leszedje az autójuk ablakáról.
Erre sem kapott rá választ.
Ha nekem lesz egyszer gyermekem, túlzásba nem fogom vinni a tiltásokat. Jelentéktelen dolgokat nem fogok megtiltani neki. Viszont ha meg valamit meg tiltanék akkor elmondanám az okát ennek.
Ezért nem csodálkozóm azon, hogy a mai gyermekek akaratosabbak, lázadósabbak, makacsak és szófogadatlanok.
A saját tapasztalatomból kiindulva lehet, hogy már vagy 1000x elmondta, hogy miért ès azért nem kapott egy 1001-edik választ, mert az apa éppen próbálta türtőztetni magát hogy ne ordítsa le az értetlen/szófogadatlan kis fejét
Sokadjára én sem vagyok hajlandó válaszolni, emlékezzen vissza arra, amit 1 perccel azelőtt mondtam el hatvanadjára!
Most egy esetből levontad, hogy a mai gyerekek azért olyanok amilyenek...
Egyébként jó eséllyel azért nem mondott semmit apuka, mert már vagy ezerszer elmondta, de a kislányt ezeregyedszerre sem érdekelte.
Az első kettő megválaszolta.
Én még arra is gondolok, hogy nem az ő autójuk volt.
bocs, nem más autóját... sajátot. A lényegen nem változtat.
a tűzhelyet sem piszkálhatja a gyerek meg az akkus fúrót csak azért, mert a mienk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!