Hogy mondjak le még legalább 2 évig az anyaságról, ha odavagyok a babákért? Nektek ez nem esett rosszul soha?
Nehezen
Ilyenkor vágytam már rá nagyon
26 voltam az eskvőn.. Ház stb
31. Szülinapom után szültem..
Amikor az esküvő szervezése
A ház keresése, majd felújítása volt akkor könnyebben. közben munkahelyet is váltottam az is elterelt
Ismerős. 24 voltam mikor házasodtunk és eredetileg úgy terveztük, hogy esküvő után ráállunk a babaprojektre, de az anyagiak közbeszóltak.
Nagyon nehezen viseltem, mert gyerekápoló vagyok, tehát gyerekekkel foglalkozom. Volt, hogy sírtam is miatta, főleg mikor olyan valaki esett teherbe a környezetemben aki nagyon nem is akarta akkor, csak becsúszott.
Sokat segített mikor meghúztunk egy határt, hogy 30 éves koromig szeretnénk ha megszületne az első.
Most 28 vagyok és holnap leszek 12 hetes terhes. Nem sírom vissza a várakozással telt időszakot, de sokkal nyugodtabb vagyok, hogy biztos körülmények közé születik a pici.
Kitartás!
"átom a kisbabás, kisgyerekes barátnőimet, hogy mennyire nyugodtak és"
Na a nyugodtság a legutolsó, ami jellemez, mióta gyerekünk van. Valamilyen másik bolygón élhetek, mert az ismerőseim sem azok.
Az a baj, hogyha "kicsit előbb jönne", akkor nem tudnánk hová tenni konkrétan... Van egy nappalink (ami az étkezővel van egybenyitva, tehát szobának nem nevezném), egy hálószobánk és egy dolgozószobám, mivel sokat dolgozom itthonról is.
A nyugodtság pedig attól függ, hogy milyen életet élünk a baba előtt szerintem. Az egyik barátnőm azután szült, hogy elvégezte a jogot. Azalatt az 5 év alatt, amíg egyetemre járt, tiszta stressz volt, gyógyszereket szedett, folyamatosan fájt a feje, beteg volt az év felében. Mióta anyuka, teljesen kisimult, és az anyaság nehézségeit is teljesen máshogy éli meg. Egy másik barátnőmék külföldről költöztek haza a baba miatt, ő is azt mondja, hogy ezerszer jobban érzi magát, mióta kikerült a mókuskerékből és leginkább a babára koncentrál. Nyilván mindenkinél vannak nehézségek, és kevésbé jó napok, de tudni kell őket kezelni.
Utolsó, szerintem nem adtam okot ilyen szintű kioktatásra, lenézésre. Persze, hogy a legfontosabb a kisbabánk lesz, de szerintem minden párban, akik gyereket vállalnak, van egy kis önzőség is. Vegyél vissza szerintem sürgősen, így te itt senkivel nem beszélhetsz.
Arra a részére nem tudok válaszolni, h milyen 2 évig várni. De az első gyerekünk egy nappali plusz hálós 47 nm lakásba szuletett.(29 éves voltam) Bent volt a kiságy a hálóban.
Aztán telt az idő, lett 2. gyerek és nagyobb lakás. Elhataroztuk h építkezünk és jöhet a 3.baba. mit ad isten, elsőre összejött, most lesz egy éves, de a házunk meg csak mostanság lesz kész. Nálunk a ferjem intézett mindent, munkásokkal tárgyalás,stb a pinterestet meg terhesen/baba mellett is lehet nézni, sőt jobban mint munka mellett, legalábbis az én munkam olyan volt. Persze az az idealis ha rögtön szép nagy házba születnek a gyerekek, de sokaknak azért ehhez évek kellenek mire anyagilag oda jutnak. Én ugyan majdnem 30 voltam, de nem akartam volna várni, szerencsere a párom sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!