Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy mondjak le még legalább...

Hogy mondjak le még legalább 2 évig az anyaságról, ha odavagyok a babákért? Nektek ez nem esett rosszul soha?

Figyelt kérdés
A vőlegényemmel tavasz végén fogunk összeházasodni, akkor kezdünk építkezni is. Felfogom, hogy sokkal könnyebb lesz úgy az anyaság, hogyha közben nem kell a házépítéssel, lakberendezéssel foglalkozni, hanem lesz már egy kész otthonunk, és házasok leszünk. Most egy kétszobás lakásban élünk, nagyon szeretem, és a környékünket is, de tudom, hogy ide nem lenne jó ötlet babát vállalni. De közben látom a kisbabás, kisgyerekes barátnőimet, hogy mennyire nyugodtak és boldogok a családjukkal és mikor velük vagyok, vagy bébiszitterkedem, rám is átragad az a nyugdalom, hogy "minden kerek". És ez hiányzik a mindennapokból... 25 éves vagyok, tehát nem vagyok lekésve semmiről. Alapból az volt a cél, hogy 28 éves koromig szeretnék teherbe esni, tehát bőven időben vagyok, csak az utóbbi időben teljesen magával ragadott a baba utáni vágy, az, hogy anyuka lehessek. Aztán eszembe jut, hogy még előttünk van az esküvő, a házunkat fel kell építeni és ha ezt nézem, még sehol nem állunk... A párom is akar gyereket, de ő teljesen türelmes, úgy van vele, hogy élvezzük az életet addigis, amíg ketten vagyunk.
2018. dec. 15. 17:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
43%

Nehezen

Ilyenkor vágytam már rá nagyon

26 voltam az eskvőn.. Ház stb

31. Szülinapom után szültem..

Amikor az esküvő szervezése

A ház keresése, majd felújítása volt akkor könnyebben. közben munkahelyet is váltottam az is elterelt

2018. dec. 15. 17:47
 2/14 anonim ***** válasza:
42%
Ó istenem, mit nem adtam volna azért, ha lett volna még 2 èvem gyerek nélkül... 😍
2018. dec. 15. 17:48
 3/14 A kérdező kommentje:
Mi sem unatkozunk, csak egyre gyakrabban tör rám a baba iránti vágy, főleg ha mondjuk félnapig a barátnőim gyerekeivel vagyok.
2018. dec. 15. 17:51
 4/14 anonim ***** válasza:
71%

Ismerős. 24 voltam mikor házasodtunk és eredetileg úgy terveztük, hogy esküvő után ráállunk a babaprojektre, de az anyagiak közbeszóltak.

Nagyon nehezen viseltem, mert gyerekápoló vagyok, tehát gyerekekkel foglalkozom. Volt, hogy sírtam is miatta, főleg mikor olyan valaki esett teherbe a környezetemben aki nagyon nem is akarta akkor, csak becsúszott.

Sokat segített mikor meghúztunk egy határt, hogy 30 éves koromig szeretnénk ha megszületne az első.

Most 28 vagyok és holnap leszek 12 hetes terhes. Nem sírom vissza a várakozással telt időszakot, de sokkal nyugodtabb vagyok, hogy biztos körülmények közé születik a pici.

Kitartás!

2018. dec. 15. 18:03
 5/14 anonim ***** válasza:
84%
Mi így tudatosan nem vártunk, de 6 év volt, mire az első megfogant... egyszerűen ki kell zárni ezt ilyenkor, ha mindenképp várni akartok. Élvezzétek egymást, az esküvőszervezést, a ház elkészítését... jó lesz! 😊 Aztán ha jön a baba, még jobb lesz, megéri várni rá!
2018. dec. 15. 18:03
 6/14 anonim ***** válasza:
46%
Az esküvőt mindenképpen megvárnám, a házépítést biztosan nem. Nem lehet tudni, h milyen gyorsan, könnyen esel teherbe, és azt se, h meddig tart a házépítés. Rengeteg emberrel találkozni, akik arra vártak, h minden szuper legyen, aztán hopp, mégsem jött a baba. Ezeket a dolgokat lehet párhuzamosan is futtatni, értem, h nem szeretnél oda gyereket vállalni, de még mindig jobb, ha kicsit előbb jön, mint akár 2 évvel később elkezdeni, aztán még éveket várni.
2018. dec. 15. 19:27
 7/14 anonim ***** válasza:
83%

"átom a kisbabás, kisgyerekes barátnőimet, hogy mennyire nyugodtak és"

Na a nyugodtság a legutolsó, ami jellemez, mióta gyerekünk van. Valamilyen másik bolygón élhetek, mert az ismerőseim sem azok.

2018. dec. 15. 20:04
 8/14 anonim ***** válasza:
34%
Ébresztő! A gyerekvállalás nem rólad szól! A gyerek életéről szól, aki megérdemli, hogy rendezett körülmények között várjátok! Ha abbahagytad az önző nyávogást, akkor rájössz, hogy máshol van a fókusz ebben a kérdésben! Ez nem egy darab süti, amit megkívántál a kirakatban és mehet a hiszti, hogy jajjj, de szeretnééém! EGY EMBER ÉLETE amiről beszélsz!
2018. dec. 15. 20:44
 9/14 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogyha "kicsit előbb jönne", akkor nem tudnánk hová tenni konkrétan... Van egy nappalink (ami az étkezővel van egybenyitva, tehát szobának nem nevezném), egy hálószobánk és egy dolgozószobám, mivel sokat dolgozom itthonról is.

A nyugodtság pedig attól függ, hogy milyen életet élünk a baba előtt szerintem. Az egyik barátnőm azután szült, hogy elvégezte a jogot. Azalatt az 5 év alatt, amíg egyetemre járt, tiszta stressz volt, gyógyszereket szedett, folyamatosan fájt a feje, beteg volt az év felében. Mióta anyuka, teljesen kisimult, és az anyaság nehézségeit is teljesen máshogy éli meg. Egy másik barátnőmék külföldről költöztek haza a baba miatt, ő is azt mondja, hogy ezerszer jobban érzi magát, mióta kikerült a mókuskerékből és leginkább a babára koncentrál. Nyilván mindenkinél vannak nehézségek, és kevésbé jó napok, de tudni kell őket kezelni.

Utolsó, szerintem nem adtam okot ilyen szintű kioktatásra, lenézésre. Persze, hogy a legfontosabb a kisbabánk lesz, de szerintem minden párban, akik gyereket vállalnak, van egy kis önzőség is. Vegyél vissza szerintem sürgősen, így te itt senkivel nem beszélhetsz.

2018. dec. 15. 21:50
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Arra a részére nem tudok válaszolni, h milyen 2 évig várni. De az első gyerekünk egy nappali plusz hálós 47 nm lakásba szuletett.(29 éves voltam) Bent volt a kiságy a hálóban.

Aztán telt az idő, lett 2. gyerek és nagyobb lakás. Elhataroztuk h építkezünk és jöhet a 3.baba. mit ad isten, elsőre összejött, most lesz egy éves, de a házunk meg csak mostanság lesz kész. Nálunk a ferjem intézett mindent, munkásokkal tárgyalás,stb a pinterestet meg terhesen/baba mellett is lehet nézni, sőt jobban mint munka mellett, legalábbis az én munkam olyan volt. Persze az az idealis ha rögtön szép nagy házba születnek a gyerekek, de sokaknak azért ehhez évek kellenek mire anyagilag oda jutnak. Én ugyan majdnem 30 voltam, de nem akartam volna várni, szerencsere a párom sem.

2018. dec. 15. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!