A gyerekvállalást miért nem anyagi szinthez kötik?
Pl. havi 400 ezer összbevétel legyen meg, ha albérletben élnek akkor nyilván több.
Sokan a semmire vállalnak gyereket, aztán a gyerek nélkülözik, silány minőségű ételeket eszik, egy cipőbe jár hónapokig. Mi értelme ennek?
Én ahhoz kötném a gyerekvállalast, hogy legyen mindenkinek fix munkahelye. Ez csak egy példa, de elkezd a pár dolgozni egy gyárban, 170-180e ft fejenként a fizu. Ez jó alapnak. A második gyereknél magasabb fizu, a harmadiknál szintén van egy határ. Így aki több gyereket akarna, képezné magát és dolgozna. Aki ennél szegényebb, annak abortusz. Pl iskolás, feka, és a többi. A segélyeket eltörölném pl csp, gyes. Túl kényelmes helyzetet teremt nem egy párt ismerek, ahol apuka kidolgozza a belét, anyuka meg lébecol otthon, de veri a mellét, hogy ő kap gyes-t. 6 hónap lenne a gyed, utána kötelező munkába állás. Közben képzik magukat pl átmennek targoncásnak, nettó 200e/fő fizuval. Jöhet a második gyerek. Anyukának már 12 hónap gyed jár, de utána meló. Közben levelezőn egyetem, fel irodába az egyik félnek 4-500e ill 200e/fő. Harmadik gyerek.
De ez csak az én felvetésem. Fikció.
Nyilván soha nem lesz így.
Deugyanezt tudnám mondani a kutyákkal. Menhelyeket bezáratnám, csak TENYÉSZTŐ, jófogáson a hirdetőket büntetni ezerrel. Aki kutyát akar, fizesse meg. Aki gyereket akar, legyen pénze. Ne a segíly..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!