Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek nem lenne jó, ha...

Szerintetek nem lenne jó, ha itthon is divatba jönne a baby shower?

Figyelt kérdés
Ez az amit a babáknak szoktak rendezni, szülés előtt nem sokkal, elmennek a barátok, álatlában csak nők, és visznek ajándékot.Nem vagyok híve annak, hogy tvegyük az amerikai "hülyeségeket", de ennek speciel van értelme szerintem.Mert ha elmegyek egy ilyenre, nem nagy megeröltetés venni valami hasznosat a babának, viszont a családnak nagy könyebbség.Húgom kint él, és szinte mindent megkaptak.Összeírt egy listát, és alig kellett valamit venniük.
2010. jún. 27. 12:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én valahogy nem szeretem, amikor külföldi szokásokat akarunk itthon bevezetni.

Nyilván van, aminek értelme is van (a Valentin napnak szerintem sincs, mi sem tartjuk :-)), de ezekkel vigyázni kell.

Véleményem szerint inkább régi magyar szokásokat kellene modernizálni és újra feleleveníteni. Az amerikai témák kizárólag azért ilyen kapósak, mert baromi jó az ország marketingje.

Na de a lényegre térjek:

Nem rossz maga az ötlet, hogy szülésre mindent összehordanak a barátok, hiszen így meglesz a szülőknek, ami kell. Mondjuk a kölcsönbe szánt holmikat is éppúgy át lehet adni ilyenkor, tehát ez is megoldható. Azért is jobb, mert ezekkel már nem egy újszülött mellett kell foglalkozni.

Csakhogy nálunk hagyomány a babalátogatás, amikor is ajándékot szokás vinni.

A kettő együtt valahogy üti egymást.

Azt szeretném megkérdezni, hogy USA-ban van babalátogatás? Vagy ott erre milyen szokások vannak? Csak érdekelne, ezt hogy' hozzák össze. (köszi)

2010. jún. 29. 08:18
 12/16 A kérdező kommentje:

Igazából tesómék keverik a szokásokat, nyilván megtartják amik ott vannak, de a magyarokat is.Szóval mentek hozzájuk babalátogatóba, de akkor már csak "apróságokat" kaptak, amit amúgy is illik vinni vendégségbe.

Amúgy mivel van kint ez a baby shower, utána már nem szokás bablátogatóba külön vinni akármit.Ez olyan mint egy "zsúr" küldenek rendesen meghívót, meg ajándéklistát.De utána már nincsenek ilyen extra dolgok.

2010. jún. 29. 16:44
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 08:18 vagyok

Értem.

Vagyis a zsúrral le van tudva az ajándék is, és tulajdonképpen babalátogatás szülés után nincs.

Elég fura lenne ez itthon, pont azért, mert máshoz vagyunk szokva.

Nekem például jó volt, hogy jöttek szülés után az ismerősök és rém kreatívan sokan pelust hoztak, isten tartsa meg szokásukat, jól jöttek.

Szerintem ez pénztárca dolga is. Aki teheti megszervezi, és örül neki, aki nem, az megmarad a lényegében ugyanannál, kölcsönkap, és babalátogatókat fogad.

Mindkét szokásnak megvan a helye.

2010. jún. 30. 06:51
 14/16 A kérdező kommentje:

persze, végül is igazad van:)mert most hogy írtátok, hogy itthon ez a babalátogatás a szokás, leesett, hogy tényleg, mi is mindig viszünk valamit az újszülött piciknek, csak ez valahogy természetes volt.

Kíváncsi vagyok, mikor a mi babánk megszületik miket fogunk kapni...:P

2010. jún. 30. 14:22
 15/16 anonim ***** válasza:

tegnap 06:51 vagyok

Ha szerencséd van megkérdeznek és akkor olyat kapsz, ami kell is. Próbáld így irányítani a rokonságot :-)

Látod, ebben is hasonlítanak a két ország szokásai. Lista van.

Remélem minden jól megy majd.

2010. júl. 1. 06:23
 16/16 viki_sunshine válasza:

A kismama igényeit mindenképp figyelembe kell venni és akkor úgy műdködik a babyshower. Mi is listát írtunk, hogy miaz amire figyeljenek a szervezéskor, és rózsaszín dekoráció is volt a bulin :)

Ami szerintem még fontos lehet, hogy mikor tartják. én úgy tudom, hogy csak a 8. hónaptól ideális egy ilyen babaváró bulit szervezni.

Egyébként és nagyon sok babaváró buli szervezése blog cikket olvastam már és egyre több helyen találkozom azzal, hogy a babyshower egyre felkapottabb a fiatalok körében.

2016. aug. 8. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!