Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hallottatok arról, hogy...

Ti hallottatok arról, hogy 2009-től már csak fél évig fizetnek a kismamáknak?

Figyelt kérdés

Sztem Vészhelyzet van!Remélem valaki tudja biztosan hogy hogy van ez, de most hallottam hogy jövő évtől már nem fizetnek 3 évig Gyást,GYest, Gyedet, hanem csak fél évig fizetnek vmit, mert hogy ez az EU-s norma...

Ez tényleg igaz??

2008. nov. 6. 12:48
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Én nem hallottam róla,de jó nagy szívás lenne....fizetemn a sok járulékot :(

De rögtön hívom a könyvelőt

28 hetes kismama

2008. nov. 6. 12:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy hallotam,hogy lehet majd választani hogy kétév alatt kapd meg amit eddig háromévalatt fizetek nekünk.Tehát a gyest beépitik a gyedbe,ha jól értelmeztem.
2008. nov. 6. 13:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is a 2. válaszoló verzióját hallottam, és a mostani gazdasági helyzetben nem csodálkoznék ha mihamarab be is vezetnék!:-( Csak akkor építsenek több bölcsit, mert a gyereket hová rakjam, míg 3 éves nem lesz???????
2008. nov. 6. 13:11
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A valaszt en sem tudom biztosan, de nem kizart, hogy igaz a hir. En Skociaban elek. A Britt szigeteken 6 honapig fizetnek, aztan 6 honapig meg otthon maradhatsz, tartjak a munkahelyed, de mar semmit nem fizetnek, aztan vissza kell menni, vagy felmondani.

Itt sincs bolcsiben hely es ha valahogy megis bejuttatod a gyereket, akkor ramegy a gatyad.

Remelem otthon erre nem kerul sor, mert igy is eleg rossz a helyzet. de lehet, hogy ez is feltetele volt a Nemzetkozi Valutaalapto jott segelynek.

2008. nov. 6. 15:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

és akkor Skociában hova rakják a babócákat?

Más országokban a munkahelynek van saját bölcsije,ovija,ahova az anyuka beviheti a törpéjét.

2008. nov. 6. 17:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A munkatarsam peldaul felallasban jott visssza, a ferje csak neha alkalmi munkakat csinal, segelyt kernek. Tehat az apa vigyaz a gyerekre ha eppen nem dolgozik, ha mindketten dolgoznak, akkor a nagyi.

Sokan nem mennek vissza dolgozni, vagy ha jobban fizeto a munkajuk akkor bebicsoszt fogadnak.

2008. nov. 6. 17:13
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ez nemigaz lehet hogy váltpztatnak de ilyet mégsem tehetnek hogy fél éve!
2008. nov. 6. 17:16
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is a 2. válaszoló szerint leírtakat tudom. De hogy mikortól, ki tudja.

De hát az első lenne a bölcsőde építés, oda a dolgozók felvétele és utána csak ez a bevezetés.

Így, hogy szinte 1 v. 2 évvel a beadási nap szándékától visszamenőleg kell felíratni a gyereket, hogy majd be akarom adni. Akinek meg nincs nagyszülője, az meg mehet ahova akar.

Sokszor úgy érzem mintha diktatúrában élnénk valamilyen szinten. Azt csinálnak velünk amit akarnak. Ha nem tudjuk fizetni amit kell akkor elviszik a házat a fejünk fölül, vagy nem eszünk soha többé. Vagy nem is tudom, hogy gondolják. Ezt nem csak a gyedre értem.

Azt mondják ezt azért akarják bevezetni, hogy a kismamák menjenek vissza dolgozni, mert állítólag nem akarnak visszamenni, minél előbb. Csak hát könyörgöm, akkor böcsit, bölcsit, bölcsit. Ez sem igaz amúgy hogy nem akarnak visszamenni hamarabb három éves koránál előbb, csak nem tudnak. Mert nem veszi be a gyereket a bölcsi.

Gáz ez az egész ország.

Sokszor nézem ezeket a politikai megbeszéléseket a tvben, megyeit is, és olyan unott fejjel néznek az ott ülők, meg telefonálnak és szavaznak meg olyat amiről azt sem tudják mit szavaztak meg.

Én szívesen odaülnék helyettük egy hónapig. Én legalább figyelnék, vagy úgy csinálnék, ha már kameráznak. Ebből is egy látszik: ennyit érünk mi adófizető kisemberek.

2008. nov. 7. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!