Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a maximum GYED-et kapom,...

Ha a maximum GYED-et kapom, az nettó összegben mennyi? Mit vonnak belőle?

Figyelt kérdés
2008. nov. 6. 10:30
 1/5 anonim ***** válasza:
49%

Szia!

Összességében itt a válasz:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

Üdv.

2008. nov. 6. 10:33
 2/5 anonim ***** válasza:
erre én is kiváncs lennék irja már meg pontosan valaki hogy mennyi a nettó
2008. nov. 6. 11:08
 3/5 anonim ***** válasza:
51%

Szia! Akkor egy kicsit másképp írom le: A GYED-ből 9,5% nyugdíjjárulékot vonnak és személyi jövedelemadó-előleget. Ez utóbbi attól függ, hogy az adott évben mennyi volt a jövedelmed. Normál esetben úgy vonják az adóelőleget, hogy az év eleji éves br. fizetésedet veszik alapul, kiszámolják az éves jövedelemadót, majd ezt vonják havonta. Ha év közben fizetésemelést kapsz, akkor újraszámolják. Na ezt az újraszámolást nem szokták megcsinálni egyes munkahelyeken (ha a munkáltatód számfejti a GYED-edet), ezért ők most is annyi előleget vonnak, mintha még mindig azt az összeget kapnád, mint amikor még dolgoztál.

Ehhez még hozzájön, hogy előfordulhat az (attól függően, hogy mikortól vagy otthon babázóba), hogy most már jogosult lennél az adójóváírásra, amiről ugye év elején rendelkezünk, hogy kell-e vagy sem. Van olyan munkáltató, ahol szólnak, hogy nyilatkozz újra, van ahol nem.

Többet én sem tudtam kinyomozni. Üdv.:1

2008. nov. 6. 11:38
 4/5 anonim ***** válasza:

A gyermekgondozási díj a naptári napi átlagkeresen 70 %-a, de legfeljebb havonta a mindekori minimálbér kétszeresének 70 %a. (azaz 69000x2x0,7= 96.600,- Ft)

A gyed alapjául szolgáló naptári napi átlagkereser a jogosultság kezdőnapját közvetlenül megelőző naptári évben elért, egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelem naptári napi átlaga alapján kell megállapítani.

Google keresőbe beírni as GYED szót és a további információkhoz is hozzá lehet jutni.

2008. nov. 6. 12:20
 5/5 anonim ***** válasza:

Előző vagyok a GYED-ből adót és nyugdíjjárulékot vonnak.

Adó 18 %,(ha maximum gyedet kapod, akkor 96.600x0,18 %= 17388,- Ft - 11.340,- = 6048,- Ft az adó(ha kérted az adójójáírást), a nyugdíjjárulék 1,5 és 8 %magánnyp.tagdíj

öszesen 9177,- Ft. Nettó: 81375,- Ft

Remélem érthetően leírtam.

2008. nov. 6. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!