Ha egy meleg pár örökbe fogad egy gyereket, az káros a gyerekre nèzve ès ha igen mièrt?
Én is azt az elvet vallom, hogy egy gyermek személyiségfejlődése akkor lehet ideális, ha jó apa és anyamodell is van előtte, nevelésében mind a ketten részt vesznek.
Ebből az irányból közelítve mondhatjuk, hogy ha lehetőség van megválasztani, akkor a gyermeket ideális családba tegyük, azaz örökbefogadásnál én előnyben részesíteném az anya-apa párosokat, az azonos neműekkel szemben. (Ahogy az egyedülállókkal szemben is, illetve ahogy az életkörülmény, pszichológiai megfelelés szerint is rangsorolnék.) Ilyenkor ugyanis szerintem nem az a fontos, hogy a szülőknek legyen végre gyerekük, hanem, hogy a már megszületett gyereknek legyen minél jobb szülője.
Csak innen jön a másik oldal is, miszerint a már megszületett (és örökbe adható) gyereknek mindenképpen az a legjobb, ha családba kerül, és ilyen szempontból a szülők neme és száma már másodlagos, ha mondjuk az alapvető ellátóképesség és pszichológiai megfelelés stimmel. Csakhogy én úgy tudok, hogy a minden szempontból kiváló párok is éveket várhatnak egy csecsemőre, így aztán azt hiszem nem tartunk ott, hogy a melegekig eljutnánk a kiválasztás során (az én elméletemmel). A legtöbb gyerek, akik állami gondozásban van, és tényleg rossz neki, tudtommal nem örökbe adható.
Önmagában az, hogy hány iszákos, bántalmazó, vagy szimplán rossz szülő van, nem indok szerintem arra, hogy bárki szülő legyen. Az örökbefogadásnál a meleg párok nem ezekkel az iszákos, rossz szülőkkel vannak "versenyben", nem hozzájuk képest kell jobb megoldást jelenteniük, hanem a csecsemő lehetséges jövőjét tekintve. Márpedig szerintem előnyösebb, hogy ha már lehetőség van rá, akkor a gyerek egy anya-apa párhoz kerül.
"Nem hiszem, hogy károsabb, mint egy közmunkabérét elivó, alkesz apa, egy detto ugyanilyen anya, akik részegen üvöltöznek meg verekednek napi szinten a gyerekek előtt, és a semmire potyogtatnak ki 8-at a düledező szobakonyhás putriba."
Jó, attól, hogy vannak ilyen példák heteroszexuális szülőknél, még ez egyáltalán nem támasztja alá, hogy akkor már kapásból egészséges lesz az, hogy ha azonos neműek a "szülők". Egyik sem egy egészséges állapot a gyerek fejlődése szempontjából. Egyik sem biztosítja a normális apa és anya attitűdöt.
"A párkapcsolatok lényege az utódnemzés"
Ezt ki mondja?
Egyik sem egy egészséges állapot a gyerek fejlődése szempontjából.
Nem, ahogy az intézet sem az. Mégis az van, hogy az állami intézményben sínylődés megengedett, az általam vázolt felelőtlen, alkesz barmok gyerekvállalása se gond, csak a melegeké. Holott simán elképzelhető, hogy náluk jobb helyen lenne egy gyerek, mint az állami rendszerben, vagy egy ilyen családban. Érteném a melegek elutasítását, ha amúgy nem lenne egy csomó gyerek, akik sose kerülnek családba, de ugye finoman szólva nem úgy van. Az intézet jobb akkor inkább?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!