A hideg önmagában káros az egészségre?
Ha szép lassan szoktattad hozzá magad akkor a szervezeted valószínűleg alkalmazkodott. Nem hiszem hogy konkrétan a hideg miatt lenne valaha problémád.
Magyarországon amúgy is őrült mánia ez a hidegtől való félelem, nem kell nagyon figyelni rá.
Mi Svájcban vagyunk szülők és eleinte elképedve láttuk hogy 10 fokban 2-3 éves gyerekek sima póló+pelus kombóban szaladgálnak, a 16 fokos tóba már tömegével ugrálnak pici gyerekek is, 14 fokosba meg 70 feletti mamák/papák úszkálnak vígan. Én is megszoktam már, de nekem 16 fok a határ :)
Amire viszont a helyedben odafigyelnék azok a tested által adott jelzések pl ha úgy érzed hogy már elfagy a karod, nehezebben mozogsz (izmaid leállnak) akkor azért ne told tovább.
Amúgy indiában vannak jógik akik pont ezzel foglalkoznak, hogy minél durvább hideget kibírjanak. Van aki órákig elvan fagyos vízben, de persze évekig tartó fokozatos hozzászoktatással, meditálással, stb. Nem rossz dolog.
Én azt mondom hajrá, csak ésszel és fokozatosan és mindig tartsd tiszteletben az épp aktuális korlátaidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!