Hogyan választottatok nevet a kistesónak?
Figyelt kérdés
A kérdésem az lenne, hogy amikor a második, harmadik, stb. gyermeketeknek választottátok a nevet, olyat kerestetek-e, ami valamiben hasonlít az idősebb tesó nevéhez (pl. kezdőbetű, eredet, jelentés, hosszúság), vagy az nem volt szempont?2018. nov. 18. 22:15
11/11 anonim válasza:
Nekem még nincs gyerekem, de nem vagyok híve az olyan megoldásoknak, mint pl. minden gyerek nevének ugyanaz legyen a kezdőbetűje, mind virágnév legyen, stb.. Viszont az azért nem igaz, hogy egyáltalán nem kell figyelembe venni a testvér(ek) nevét (legalábbis én így gondolom). Pl. az olyan esetek miatt, amit fent írtak, hogy ne legyen ugyanaz a név férfi/női verzióban, ne legyen túlságosan összeillő (pl. Péter és Pál), vagy ilyen jaj de vicces párosítás valamilyen híresség/filmszereplő/stb. után, szerintem az is nagyon rosszul tud kinézni, ha teljesen eltérő stílusúak a nevek (pl. az egyik István a másik Kevin).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!