Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek a helyemben....

Ti mit tennétek a helyemben. Család kérdés?

Figyelt kérdés
Nagyon bánt. 4 fiam van, 3-dik ikrek, egyikük sérült. Mivel így alakult férj kikényszerült külföldre. sok pénz a gyógykezelés, megoldjuk, helytállok. De kezdek összeomlani. Nagyon nehéz nyilván. Itt jön a család. az ember szeretné, ha néha rányitnák az ajtót, de nem. Időközben egyik testvéremnek született egy lánya. Na ők lettek a középpontban. Testvérem dolgozik, tisztelendő, becsülendő, így ő rengeteg segítséget kap a szüleinktől, mindennaposat. Miközben álmait is most valósítja meg, abban is segítik, hogy vigyáznak a kislányra. Ezzel ellentétben, itt hetek óta senki nem volt.Én a napi rutinban vagy csak felnőtt szóban kérnék segítséget, nem álmaim megvalósításában :( Nem olyan rég kórházban voltunk a kicsivel. arra papa szabit vett ki, itthon volt a másik hárommal, helytállt. Hol ő főzött, hol cseréltünk egy fél délutánra és én. (allergiás az egyik, nem ehet bármit). Felhívtam a kórházból anyuékat, beszéd közben kérdeztem mi ez a zaj. Hát testvéremmel meg a kislánnyal elmentek ugyanabba a városba vásárolgatni, ahol én a kórházban kinlódtam (ugye a beteg miatt aggódsz, a másik három miatt úgyszint), eszükbe se jutott bejönni. Kérdeztem , hogy nem jöttök be? Hát de...de sietnek,mert a lány fáradt. Na itt teljesen kész lettem. Máshol meg azt látom, vigyek ezt vagy azt, enni vagy inni?? Mindenek közepette a tesóm és a lánya...vagy én várnék el túl sokat? H,,lye szó, nem várnék el..szeretnék...de annyira fáradt és kimerült vagyok,plusz magányos, hogy azt el sem tudom mondani :(
2018. okt. 26. 21:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
48%

Ha beintett volna nem vett volna ki szabit és vigyázott volna a kérdező gyerekeire.

Ezek szerint a nagyszülők is dolgoznak, ott a másik unoka is. Elhiszem, h az rosszul esett, h nem ugrottak be hozzád látogatni, de miért baj az, ha csak SZÓRAKOZNI akartak most éppen a másik unokával?

Tehát az én olvasatom szerint azért azt nem lehet rájuk mondani, h egyáltalán nem segítenek, csak a kérdező annyira bele van fáradva a mindennapokba, h többre lenne szüksége.

2018. okt. 27. 11:28
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Kiírni is jól esett, már az is segített. Este már nem láttam a könnyeimtől, alig vártam, hogy aludjanak a gyerekek.

Hogy kedvenc e? Nem volt az, egyformák voltunk...teljesen jó kapcsolata volt anyunak az én gyerekeimmel is, egészen addig, amíg meg nem született a kislány. Azóta eltelt pár év, a fiaim már nem is emlegeti mamát, pedig imádták. Én sosem mondtam egy szót sem róluk, eljött az idő, hogy nekik is eltűnt sajnos. Bárhányszor megyünk a kislány ott van, így nulla figyelem, játék a fiaimmal. Mert a kislány eleve egyke, így ugye kiemelt figyelmet szokott meg és igényli is. Sajnos mama csak rá figyel. Ő az egyetlen lány unoka. Tesóm hónapok óta nem keresett, most kivártam, ne mindig én kezdjem, hát itt tartunk. De ő lesajnálja a fiamat, tudom, volt ahol együtt voltunk, maximálisan magukra meg a kislányra terelte a figyelmet, mit tud milyen ügyes aranyos szép stb...mi meg mint a nyomi sürke család. Igazából nyár végén döntöttem el, hogy kiváérok, ez utén...azóta is várok.

Bocsénat rosszul írtam, nem papa, hanem apa vett ki szabit. Megmosolyogtatott, ahogy nagyapjukat elképzelem unokázni meg főzni. Ő nem az afajta. Meg már nyugdíjas, nagyon nem mozdul ki otthonról.

Igaz az is , hogy magunknak vállaltuk, habár 3 egészséges gyerekre számít az ember, nem 4-re ebben egy...na mindegy is. Megoldjuk, helytállok. Nem is azt szeretném, hogy jöjjön és pelenkázzon, vagy tornáztasson. Dehogy is. De jól esne, ha mégis játszana velük amíg pl néha a többit rendezem, tanulunk vagy csak hozom viszem őket, vagy esetleg eltudnék már menni orvoshoz. Nem főzni akaraom, hogy jöjjön, csak unokázni, játszani. Férjjel többet nem tudok megoldani, hisz ha ő hazajön, akkor vagy éhenhalunk, vagy a kicsi esetleges gyógyulását akadályozzuk. Annyi minden függ ettől a rohadt pénztől...:( De ez akkor mutatkozik meg tényleg, ha egészségügyre kell költeni, rettenetes összegek mennek el. Neki se könnyű így. Ő is szívesebben lenne esténként a gyerekeivel.De most ez van.

Igen..kimerültem, több kell. Beszélgetés, felnőtt társaság.

Barátok? kettő nagyon messze. Harmadik, aki szinte velem együtt szült, kicsit cukormézas lett. Amikor a gyerekem élet halál közt volt, ott is kicsit belül (kizárólag legbelül) megzuhantam, én bolond elmondtam neki. Majdnem hogy leszaranyázott, mert, hogy őt erőlvel tölti fel ha a szemébe néz, nekem is az kéne...úgyhogy hagytam.

Kb ennyi. Már jobb.Bár jó lenne, ha tudnám, merre lehet egy olyan "barátnő"akivel lehetne legalább párnaponta beszélgetni. :(

2018. okt. 27. 11:56
 13/18 A kérdező kommentje:
Utolsó. Egyszer kórházban volt a kislány. anyu volt bent vele, mert tesómnak pihenés is kellett :( Mi klinikán voltunk, nem helyi kórházban, ahova könnyen ugrál apa a gyerekekkel. Ők ott shoppingoltak. Szerintem igenis rossz dolog (még ha mással is történik ezt mondom), hogy az fontosabb, mint az, hogy van az unoka. Es össze is lehet kötni a shoppingolást a beteglátogatással. Nem mondom, hogy tudd meg ez milyen érzés és aztán odavágják neked , hogy miért rossz, hogy szórakozni akartak és nem látogatni...de hidd el nem egy túl szép dolog.
2018. okt. 27. 12:00
 14/18 anonim ***** válasza:
37%

Nézd, én elhiszem, h rossz dolog, ezt már többször írtam is. Igen, az is nehéz lehet, hogy nem számíthatsz a szüleidre, messze a férjed, beteg a gyerek. Igen, megértem, h ez már sok és kivagy.

De, hidd el, nagyon sok embernek nem jó a kapcsolata a szüleivel, nincs segítsége, vagy lelépett a férje, estig lehet sorolni, h milyen nehéz élethelyzetek vannak.

Én azt mondom, h elsősorban igenis magatoknak vállaltátok, akartátok a gyerekeket és aki erre adja a fejét az tudja, h benne van a pakliban szinte bármi. Nem azt mondom, h minden eshetőségre fel kell készülni, mert egyszerűen arra nem lehet ez igaz. Elhiszem, h bánt, h a nagyszülők tojnak a fejetekre, de akkor ezt el kell fogadni, fel kell dolgozni, és más utat, alternatívát keresni.

2018. okt. 27. 13:06
 15/18 A kérdező kommentje:

Teljesen igazad van. Mi vállaltuk. Két gyerekkel, munka mellett tökéletesen megoldottunk mindent, nem is érdekelt segít e valaki vagy nem. Persze már akkor kicsit irígykedtem, mikor láttam mamákat, hogy viszik a gyerekeket oviba (enyémeimet 6-ra hordtam a munka miatt). De nem vettem fel lelkileg. Azért akkor megvolt a lelkemben az egyensúly. Most a mindennapi rutin mellett pl a frontok miatt egy hete ordít magán kívül a kicsi, ez azért leszív..meg persze, hogy kikezdi az ember lelkét, ha nincs kivel érdemben beszélni. És igen, jól esne egy kis kisegítés.

Testvérem lányáért minden nap megy az oviba, a kislány minden hétvégén ott van, meleg kaját főz anyu, minden megoldva. Oké, őt választotta. Nekem ezt fel kell dolgoznom igazad van. És második gyereket szeretne testvérem. szerintem ott fogom kiadni magamból, hogy akkor a gyerekeimnek adjon magáról fotót mama :( :( ez van, volt már rosszabb is, majd megpróbélom összeszedni magam, vagy beletörődni, hogy a kutya nem kíváncsi ránk, vagy nem kér belőlünk :(

2018. okt. 27. 13:25
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem ordítod le? Komolyan mondom szerintem jót tenne neked. Plusz nagyon megérdemelnékm
2018. okt. 27. 14:19
 17/18 anonim ***** válasza:

Én is azt mondom, hogy az anyukádnak a fejére kéne olvasnod, hogy mit csinál. Mert lehet, hogy észre sem veszi, hogy a testvéred manipulálja.

De úgy, hogy ne legyen ott a testvéred, és tudjon anyukád függetlenül gondolkodni. Hogy felébredjen a lelkiismerete.

Mert, a fene egye meg, ő is magának csinálta a gyerekeit, téged is. és kutya kötelessége lenne neked többet segíteni, mert többre van szükséged.

A testvéred meg egy szar alak, ez van.

2018. nov. 1. 05:07
 18/18 anonim ***** válasza:

Kerdezo, sajnalom!

Irtam mar, nalunk is a tesom a kedvenc, en meg a kisgyerekkel egyedul( apuka lelepett ), de mindig elso a tesom, pedig neki nincs gyereke. Ja, es tesom nemis beszel velem, miota szultem ( 3 eve ).

Nemtudsz mit csinalni, mint beletorodni :( vagy igaza van a tobbieknek, megmondod anyukadnak. Mondjuk nalunk az sem segitett.

Baratnoket probalj szerezni, ha mas nem netes csoportokban, forumokban. Nekem az segit (ett).

Mikor mutottek , akkor is a baratok segitettek, otthonrol meg sem kerdeztek, hogy vagyok egyaltalan...

2018. nov. 1. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!