Youtube és a fiatalok?

Figyelt kérdés

Nekem úgy tűnik ez lassan már függőség vagy már az. Nekem nincs gyerekem csak így a körömben azt látom, hogy az ilyen 8-10-12 éves gyerekek folyamatosan azt nyomják

Vannak ezek a magyar youtube videósok, akik kb 16-20 évesek, mindegyik Minecraftot nyom meg homár módjára viselkednek

Pont ezt vonzza ezt a kort és mint valami drog úgy megváltoznak tőle

Barátok, normális gyermekkor már nincs is?

Más is tapasztalja ezt?

2018. okt. 26. 15:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
42%
Igen, és ez rettenetes! Már óvodás korú gyerekeknél is gyakran látom ezt. Valóban vannak egyedi, értelmes tartalmat produkáló videósok is, de a legtöbben mind egy sémán futnak, semmi egyediség, és ez még tetszik is nekik.
2018. okt. 26. 15:58
 2/11 anonim ***** válasza:
39%
Nem tudom mi bajod a videósokkal, vannak normálisak is. Fiam 8 éves Jánosik Gergő és Paplovag a kedvence. Engedem neki mert viccesek
2018. okt. 26. 16:22
 3/11 anonim ***** válasza:
6%
Nekem inkább az az aggasztóbb, hogy minden kamasz youtuber akar lenni, ennyi az életcél. Biztos van benne munka, de ez nem az a meló, amiből később is megél az ember.
2018. okt. 26. 16:34
 4/11 anonim ***** válasza:
34%
Nekem még csak 3 éves a lányom, de már most rettegek attól hogy mi lesz majd ha bekerül az ilyen virtual-megszállott iskolás közösségbe. Én még az a generáció vagyok akik közt az volt a vagány aki hetedikes korában mountainbike-ot kapott konfirmálásra. Csak abban bizhatok hogy jó példát mutatunk és jó alapokat fog tőlünk kapni a lányunk :(
2018. okt. 26. 16:49
 5/11 anonim ***** válasza:
69%

Ha bekerül iskolába a gyerek, sokkan nagyobb befolyással lesznek rá a többiek, mint a szülők.

A nagyfokú tiltás pont az ellenkezőjét váltja ki a gyerekből.

Családunk egyik tagjának kislánya tiltva van tvtől, tablettől, telefontól.

Ha valami összejövetel van, a gyereket nem lehet elvonszolni a tv elől, a lányomat ordítva kergette a telefon miatt.Ez jó?Van értelme?

Én 40 vagyok, de bizony a mi generációnknak is megvoltak a maga hülyeségei, jöttek mentek a divathullámok, most sincs ez másképp.A 8-12 éves gyerekek még nőnek, fejlődnek, értelmesebbek lesznek, valószínűleg ki fogják nőni ezeket.

2018. okt. 27. 08:59
 6/11 anonim válasza:
28%
Mivel a mai világ finoman szólva sem tökéletes, ezért a mai felnőtteket rosszul nevelték. A mai youtubos gyerekek majd bizonyíthatják igazukat, az általuk létrehozott szép világgal.
2018. okt. 28. 11:34
 7/11 he84 ***** válasza:
61%
Nem minden videós ilyen, nem kéne általánosítani és tényleg tapasztalatból beszélek. A Minecraft-ot pedig nem kéne leszólni, még így videósokra hivatkozva se. Szeretem a Minecraft-ot felnőttként, nem én vagyok az egetlen felnőtt, aki szereti. Többről szól a játék, mint ahogy néhányan hiszik, utána lehet nézni. Én már láttam többféle egyedi Minecraft tartalmat is. És ettől még senki nem lesz homár, ha meg mégis, akkor gyenge birka, aki divatból be van szippantva nagyon,... Ha a homár alatt meleget értesz, akkor nem lesz senki meleg a játékoktól, se más dolgoktól, ez baromság! Igazán okos szülő,... A melegség benne van, akiben benne van és nem tanulható, legfeljebb 1-2 gyenge, divatmániás ember menőzésből megjátssza, hogy ő most meleg, ami valóban butaság. Ám a legtöbb meleg valóban az, ugyanez igaz a többi nem heteró férfira, nem heteró nőre is.
2018. okt. 28. 13:49
 8/11 anonim válasza:
100%
Az előzőnek mindenben igaza van, én tapasztalatból tudom, hisz 17 vagyok, nem a Minecraft-tal van a baj, hanem a hülye videósokkal, akik a Minecraft hírnevét rombolják, körbekopizzák egymás vacak videóit, és még azokat is telerakják reklámokkal. A Minecraftból, aki ért hozzá bármit ki tud hozni.
2018. okt. 28. 16:46
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Maga a számítógépezés mint olyan függőséggé tud válni, nem csupán a youtube nézése. Nyilván itt is a szülők felelőssége, engedik-e korlátlanul használni, vagy sem. Elég nehéz ügy ez szülőként szerintem, hiszen nincs „jó gyakorlat”, az előző generációnak nem kellett ezzel a problémával szembesülnie még.

Önmagában a youtube sem rosszabb, mint a tévénézés – sőt, annyiban jobb is, hogy a felhasználó maga választhatja meg, mit néz. Muszáj elfogadni, hogy a világ változik, és igyekezni a lehető legjobbat kihozni belőle. Nekünk már rég nem volt tévénk, mikor a gyerekem született, és kicsit tartottam tőle, hogy mi lesz, ha nem ismer olyan meséket majd, ami a többieknek „alap” (ahogy az én gyerekkoromban ilyen „közös tudás” volt mondjuk PomPom vagy bármi a tévében). De kiderült, hogy egyáltalán nem téma már ma a tévé (ráadásul annyi adó van, hogy mindeki tök mást néz), mert a „youtuberek” képezik a szóbeszéd tárgyát. Akik közt valóban vannak nagyon kínosak, de igen jó videókat készítők is.

Szerintem, ha valaki kritikus, önálló gondolatokkal bíró gyereket nevel, akkor ő meg fogja találni az értelmes és számára értékes néznivalókat itt is.

Szóval azt gondolom, egyrészt korlátozni kell a gyerekeket a hozzáférésben (ha „8-10-12 éves gyerekek folyamatosan azt nyomják”, az bizony a szülők hibája), plusz érdemes a gyereket felkészíteni arra, hogy megfelelő kritikával szemléljék a rájuk zúduló infómennyiséget. Pl. a Youtube-forradalom című dokumentumfilm elég jó alap, remekül bemutatja azt a fals világot, ami sok videó mögött van, és jól lehet beszélgetni a kapcsán a gyerekkel.

2018. okt. 29. 17:58
 10/11 he84 ***** válasza:
Pontosan.
2018. okt. 29. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!