4 éves, most már alig bírom lefektetni, óvónénik is mondják, hogy csak nézeget a délutani alvásnál.
2018. okt. 25. 13:26
2/11 anonim válasza:
Lányom 4 évesen hagyta el. Egy megváltás volt, mert az egész kiscsoportos évünk arról szólt, hogy bár már nem volt szüksége a délutáni alvásra, az oviban csak bealudt mondjuk az utolsó félórában, és utána este 11-ig nem tudott otthon elaludni.
2018. okt. 25. 13:37
3/11 anonim válasza:
2 és fél éves, néha alszik néha nem..
És semmihez nem tudom kötni, van hogy egész délelött játszótéren vagyunk és akkor is pörög délután, tegnap meg pl egész délelött itthon voltunk rossz idő miatt de még is aludt másfél órát.
Heti 2-3x alszik max, nem mindig van rá szüksége.
Ez 2 éves kora óta így megy.
2018. okt. 25. 13:42
4/11 anonim válasza:
a nagyobb lányom kb 2 éves korától 3 éves koráig elvétve aludt nap közben. aztán 3 évesen oviba ment. Az oviban alszik. Hétvégente itthon nem. Nem rajtam múlik, a családban senki nem tudja elaltatni. Annyi hogy az oviban iszonyatosan elfárad.
2018. okt. 25. 13:59
5/11 anonim válasza:
a kisebb 2 éves még bőven alszik.
2018. okt. 25. 13:59
6/11 anonim válasza:
4 évesen hagyta el a cumit és soha többet nem is aludt (otthon) délután.
2018. okt. 25. 14:18
7/11 anonim válasza:
Itthon már 2 évesen nem tudtam alvásra bírni, de nem is igényli, alig fárad el így is estére. A bölcsiben, oviban aludt, elmondása szerint azért mert ott muszáj. Hiába mondtam, hogy itthon is muszáj, nem nagyon hatotta meg. Ha nincs rá igénye, nem is erőltetem, mindig csak veszekedés volt az altatásból.
2018. okt. 25. 14:49
8/11 anonim válasza:
3,5-4 éves kora között, hol aludt, hol nem. 4 évesen már nem altattam, mert du csak veszekedés és hiszti árán aludt el egy fél órára, aztán este 11-kor sem tudott elaludni csak forgolódott az ágyban. Reggel pedig alig lehetett felébreszteni, de így sem aludt az oviban sem. Ha mégis sikerült egy fél óra, akkor kezdődött újra az esti műsor.
2018. okt. 25. 15:25
9/11 anonim válasza:
Mostmár legalább látom, hogy nem vagyunk ufók, nem minden gyerek alszik délben 6 éves koráig.
Megdöbbentem az óvónők válaszán. Egyöntetűen az volt a véleményük, hogy NEKIK kell az a 2 óra csend az oviban alvásidő alatt.
Az igazából nem is volt vitatéma, hogy egy nagyobb gyereknek van-e rá szüksége vagy nincs.
Vagy milyen érzés lenne ha nekik adnák ki, hogy 2 órán keresztül ne gondoljanak a "fehér elefántra".
2018. okt. 25. 15:39
10/11 anonim válasza:
A fiam kb. 4 éves koráig aludt. Volt is ebből konfliktus az oviban, aztán meguntam és ebéd után hazavittük.
A lányom kb. 20 hónapos korától nem alszik (vagyis nyár elejétől, ahogy a tesónak vége lett a sulinak, az ő alvásának is lőttek). Ritkán alszik el, kb. 2-3 hetente 1szer, de akkor 11 előtt képtelenség lelőni. Ha jövő szeptemberig így marad, akkor ő első perctől délben hazajárós lesz az oviból.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!