Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet ebből a kapcsolatból...

Lehet ebből a kapcsolatból valami? Hogy mondjam el a családnak? Mit fognak szólni az emberek?

Figyelt kérdés

12 hetes terhes vagyok, két fiúcskával. Idáig titkoltuk a "párommal". Az úgy nevezett "párommal" 14 éves korunk óta vagyunk legjobb barátok.

Én hetero vagyok, Ő viszont homo.... Mindig is vonzódtam hozzá, de nem mertem elmondani neki.

Egy nagyon durva házibulin, addig-addig fűztem, hogy próbálja ki egy lánnyal is, hogy sikeresen egy ágyba keveredtünk. Sokáig nem is beszéltünk erről a furcsa esetről, míg ki nem derült, hogy babát várok. Nagy nehezen elmondtam neki, (...) és szépen, lassan megbeszéltünk mindent;

nem költözünk össze, viszont eladjuk a mi lakásaink, s kiköltözünk a tanyámra, két külön házba, így közösen feltudjuk nevelni őket, de még is élheti Ő is az életét (ha érted mire gondolok), a munkánkkal szerencsére nem lesz baj, sőt(!) közelebb is lesz a munkahelyünk. Ez mind szép, s jó, de hogy mondjük el? És fog ez így működni? És mit fognak gondolni az óviban|suliban: jön a valamilyen eseményre anyuci és a pasija, meg apuci és a pasija.....

2018. okt. 22. 17:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%
Köszönjük az esti mesét.
2018. okt. 22. 17:42
 2/15 anonim ***** válasza:
72%
Kamu!
2018. okt. 22. 17:50
 3/15 A kérdező kommentje:
Milyért is?
2018. okt. 22. 18:05
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ebből egy tök jó film lehetne.
2018. okt. 22. 18:53
 5/15 anonim ***** válasza:
94%
Te komolyan leírtad azt, hogy "milyért"?!
2018. okt. 22. 19:03
 6/15 anonim ***** válasza:
86%
A gyerekeknek tök természetes lesz ez a felállás, apuci meg majd nem viszi az aktuális szeretőjét az ovibuliba, vagy legalábbis nem nyalja-falja nyilvánosan. Majd azt hiszik, hogy a haverja.
2018. okt. 22. 20:05
 7/15 anonim ***** válasza:
91%

"Milyért is?"

Elsősorban ezért a válaszért!

Tudom véletlen elgépelés volt, pontos jé-t akartál írni!

2018. okt. 22. 20:33
 8/15 anonim ***** válasza:
82%
Jó lesz az mièrtnek is!😃
2018. okt. 22. 20:36
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

"Jó lesz az mièrtnek is!"

Most egy világ fog a T.Kérdezőben összedőlni!

2018. okt. 22. 20:43
 10/15 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Hogy a fő kérdéseidre válaszoljak:

- Lehet ebből a kapcsolatból valami?

Szerintem egy baráti kapcsolat mindenképp. Ha a "párod" a fiúkat szereti, nyilván egyszer - talán - felmerült volna benne, hogy szeretne gyereket. Viszont így már erre nem lesz gondja. A ti iker fiaitoknak is mindjárt négy szülője lesz. Ami nem is olyan baj, mikor a felelősséget kell megosztani.

Csak ezt a barátságot kell óvni, és ápolni, bár ha már 14 éves korotok óta tart, akkor talán annyira nem lesz nehéz.

- Hogy mondjam el a családnak?

Ha kínosnak érzitek, vagy attól tartotok, hogy valami retorziónak, zaklatásnak, vagy bármi negatív dolognak lennétek kitéve a szülők részéről, akkor inkább hallgassatok róla. Még mindig lehet, hogy később elfogadóbbak lesznek, és apránként adagolva el lehet mondani mindent. Egyébként, ha felnőttek / nagykorúak vagytok, nem függtök a szüleitektől (bár vér szerinti rokonok) abba, hogy hogyan éltek nincs közük, nem lehet beleszólásuk.

- Mit fognak szólni az emberek?

Hát ez az, amihez - hacsak nem ártotok valakinek, már pedig ezt miért tennétek - végképp senkinek semmi köze!

Ti boldogok lesztek így? Valószínűleg. Akkor a lényeg ez. :)

Mit gondolnak majd az oviban, suliban? Reméljük, hogy addigra még nyitottabb, netán elfogadóak lesznek az emberek, ha többet tudnak meg az LMBTQ+ dolgokról.

Mivel ezen a téren rengeteg a fehér folt, a tudatlanság pedig tévképzetekhez vezet, hibás elgondolásokhoz.

Most is van számos sztereotípia, ami a köztudatban él az LMBTQ+ emberekről. Ha pedig többet használják a netet, netán olvasnak róla, talán, mondom talán megváltozik a hozzáállásuk ehhez a témához.

Mellesleg nem hinném, hogy nagyon kilógnátok a sorból, mert majdnem olyan a helyzet, mintha elvált szülők lennétek, az pedig sajna nem egyedi a családok közt.

Még az óvoda / iskolának is csak annyit kell elmondani a dologról, amennyi feltétlen szükséges. Nem kell, hogy mindenképp tudjanak részleteket.

Kívánom, hogy találjátok meg egymás mellett a boldogságot, legyetek boldog szivárvány család, ami nyugatra tőlünk nem is egyedi! :)

2018. okt. 22. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!