Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lakcímkártya kérdés?

Lakcímkártya kérdés?

Figyelt kérdés

Terhesség alatt kellett elköltöznünk otthonról egy albérletbe. A védőnő átvett, semmi probléma nem volt, a háziorvos is átvett engem, viszont ugye gyerekorvost kellene választanom, a körzeti gyerekorvos pont megfelelne, de a főbérlő nem engedi hogy bejelentkezzünk, tehát a lakcím kártyán a régi, 80 kmrel odébbi falu szerepel, ahogy valószínűleg a fiamnak is ez lesz a lakcím kártyáján.

Keresünk albérletet közben folyamatosan, olyat ahova be tudunk jelentkezni, de a gyerek eleve kizáró ok, és most nem tudom hogyan legyen tovább.

Mi van ha a gyerekorvos nem vállalja őt, vagy ha hirtelen kórház kell, akkor is a lakcím szerintibe vinnék??

Nagyon rá vagyok stresszelve erre a problémára, tudtok ebben tanácsot adni, mit érdemes ilyen helyzetben tenni?

2018. okt. 19. 12:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy könnyen talál új albérlőt. Jogilag olyan nincs, hogy nem jelent be. Olyan sincs, hogy akkor nem rakhat ki titeket. Mert így se :D tőlem volt főbérlő aki befogadói nyilatkozatot kért, hogy tudjuk hova vinni a gyerekeket mert csak így rakhat ki ha nem fizetünk. :D ha az adó a baja, van arra is nyilatkozat, olyat is töltöttünk már ki. Megváltás volt saját lakásba költözni, ez az egész egy agyrém.

Szabad orvosválasztás van, szóval gyerekorvost fogtok találni. Igazából őt is csak az érdekli, hogy hol lakik a baba, nem a hivatalos papír.

Kórházba bemehetnél a szerződéssel, valamit hátha lehet tenni, hogy tudj oda járni terhesgondozásra.

Feldobhatsz 1-2 ötletet a főbérlőnek de valószínű nem fogja érdekelni, csak a saját magáét fogja hajtani.

2018. okt. 19. 13:47
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló helyzetben voltam mint te. Nem idgeskedtem, a legfontosabb most a védőnő, mert ahhoz kell járni, akihez életvitelszerü lakcím szerint tartozol. Ő kimegy, látja,hogy ott laksz és tudja igazolni. Ez törvényi előírás.

Szabad orvosválasztás van, ha 200 km- re van az orvosod, nem probléma... Szóval én megkértem a védőnőt, sőt ezt ő ajánlotta, hogy mikor megszületik a baba először neki szóljak, Ő szól a körzeti orvosnak, akihez szerettem volna tartozni és utána felhívtam az orvost, hogy most szültem itt és itt lakunk, kijött és nem számított mi van a lakcímkártyán.

Elmondtam, hogy albérlet...

Már azóta elköltöztünk, de nagyon szeretjük a dokit, ezért nem váltottam, inkább utazunk ha menni kell.

Egyébként az új védőnőtől tudom, hogy ha beteg gyerekkel bemegy az ember a rendelésre, nem számít kinek a betege, 1 éves korig szó nélkül el kell látnia. Ha már 2-3 alkalommal hozzá mentél, rá fognak kérdezni, hogy szeretnél e oda tartozni.

2018. okt. 19. 14:39
 13/17 anonim ***** válasza:

Kórházba pedig oda viszik, ahol hely van, vagy ahol a betegséget el tudják látni. Ezen kár előre stresszelni! Ha meg te rohannál kórházba, úgyis mentőt hívsz, vagy először ügyeletre viszed. Nem akkora probléma, mint aminek érzed!

Előző voltam...

2018. okt. 19. 14:46
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget és a válaszokat,

Szerencsére védőnővel nincs baj, ő kérdés nélkül fogadott, bár mondtam neki h lakcímkártya nem ide szól, kórház sem probléma mert magánba járok, a területileg illetékes kórházban (péterfy) nem fogadtak amikor az elején vérzés volt, szóval inkább magánba mentem :)

Öhm.. Hát bepróbálkozom, köszönöm szépen, a befogadói nyilatkozat jó tipp!! ❤

2018. okt. 19. 15:56
 15/17 anonim ***** válasza:
10# bölcs dolog tényleg kekeckedni a talajjal? az egyetlennel aki nem tette ki őket úgy hogy tudja hogy gyerek lesz?.... És ha azt mondja ok, akkor felmondási idő után költözzenek ki? Még izguljon azon is hogy nem lesz hol lakni? Nem védem a tulajdonost, mert igenis még kéne engednie. Mi is úgy lakunk itt, hogy a tulaj feketén adja ki mégis megengedte, sőt az állandót nem is csak az ideiglenest (parkolás miatt kellett). De nyugodtan lehet pattogni csak nincs értelme.
2018. okt. 19. 16:09
 16/17 anonim ***** válasza:

Felvetette valaki a bölcsi, ovi kérdést. Az ovit tudom, a védőnő tud adni igazolást, hogy életvitelszerüen hol laktok, és ezzel fel kell venni a tanköteles gyereket a kerületi oviba. A bölcsit nem tudom.

Szóval az a fontos, hogy a tényleges tartózkodási helyetek védőnőjéhez tartozol, és ezt ellenőriznie kell időnként a látogatással. Igazából rajta keresztül mindent el lehet intézni bejelentett lakcím nélkül is.

2018. okt. 19. 20:38
 17/17 anonim ***** válasza:
Nálunk kérte a bölcsi,hogy a gyermek lakcím kártyáján legyen feltűntetve legalább tartózkodási helynek. nem tudom, hogy elfogadták e volna a védőnő igazolását, mert a mi esetünkben nem volt probléma a tulajjal.
2018. okt. 19. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!