Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy működik a rendszer ilyenkor?

Hogy működik a rendszer ilyenkor?

Figyelt kérdés
Ha a kislányom 2011. márc. 31-én lesz 2 éves, és teszem fel én 2012. januárjában szülök, akkor április 1-től a 2. gyerek születéséig a gyes-t kapom, vagy táppénzre mehetek? Ilyenkor mi alapján számolják a táppénzt?
2010. jún. 24. 09:53
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha jövöre lesz kettő akkor 2012. márcban lesz 3 addig kapod a gyest a kislányodra.Illetve kapnád.De ha 2012 januárban szülsz akkor már a második gyerek után fogod kapni a gyest két évig vagy lehet hogy 3 évig ha visszahozzák a 3 évet.Mert a gyerek születése és az első gyerek 3 életévének betöltése üti egymást.Én 2 és fél évente szültem.Ugyhogy 5. éve kapom a gyest!A második gyerek még nincs 2 éves és most megint babát várok.Ennél fogva ujabb két év gyes vár rám itthon.Mert mire megszületik a 3. addigra a 2. nem lesz 3 éves.Eléggé csavarosan irtam.R%emélem azért tudod értelmezni. :D
2010. jún. 26. 11:00
 2/2 anonim ***** válasza:

Van munkaviszonyod, vagy passzív jogon kapod a kislányod után az ellátásokat?

Bár gondolom, hogy van, a táppénz miatt.

Szerintem azt kell mérlegelni, hogy 2010. januártól 2012. januárig mennyi a biztosított időd, hogy éri meg jobban.

Mert 2010 jan.-tól 2011. március 31-ig elvileg GYED-et kapsz (ugye GYED-en vagy?), ami beleszámít a köv. gyereknél a THGY-be, GYED-be. 2011. áprilistól a GYES nem számít bele. Két ellátás egyszerre nem jár, két gyerekre sem. Tehát én úgy csinálnám, hogy 2011. áprilistól 2012. decemberig kérném a GYES-t, aztán szépen megigényelném a második gyerekre a THGY-t, a szülés várható ideje előtt 28 nappal.

Itt a táppénz kérdését volna jó megérdeklődnöd, tényleg hozzáértő személytől. Ugye az a nem mindegy, hogy mennyit kapsz a második gyerekre, szóval nem tudom, hogy mi érné meg jobban. Lehet, hogy a táppénz(?).

Sajnos nem szakterületem, így én ebből okosodok:

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. jún. 26. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!