Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kellett volna reagálnom...

Hogyan kellett volna reagálnom? Tényleg rendőrt kellett volna hívni?

Figyelt kérdés

Ma délelőtt 1.5 kisfiammal sétáltunk, mellettem ment. Elment mellettünk egy férfi cigivel a kezében, olyan közel a kicsihez, hogy ahogy ő kissé imbolyogva totyogott, valahogy megégette a kis fejét oldalt. :( Nem vészesen, de kicsit látszik azóta is a sérülés, és akkor nagyon sírt.

Én ott abban a pillanatban nem is tudtam mit csináljak, a kicsit vettem fel és vígasztaltam, az emberre meg rákiabáltam, hogy mit képzel hogy cigivel ilyen közel megy egy kisgyerekhez, meg vigyázzon, ő meg egyszerűen továbbment, motyogott valamit, hogy bocsánat. Akik ott körülöttünk voltak elkezdték mondogatni, hogy nem szabadott volna elengedni, meg rendőrt kellett volna hívni. Azóta már más is mondta. Utólag már nem tudok mit csinálni, csak nem hagy nyugodni, hogy ezt kellett volna tenni, és nem tettem meg mindent a gyerekem védelmében. Szerintetek is ezt kell csinálni egy ilyen esetben?

2018. okt. 15. 22:35
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
57%
Nem, máskor jobban figyelj. A te gyereked elsősorban a te felelősséged.
2018. okt. 16. 07:43
 22/24 anonim ***** válasza:
60%
Nem, mégis milyen alapon? Vagy ha kimennek a rendőrök, szerinted mit csinálnak vele?
2018. okt. 16. 09:26
 23/24 anonim ***** válasza:

Jómagam is kisgyerekes apa vagyok, megértem, ha az ember a gyermekét ért sérülésre az átlagosnál hevesebben reagál, de ebben az esetben felesleges túlreagálás lett volna rendőrt hívni.

Különösen úgy, hogy a piconek szerencsére nem keletkezett olyan sérülése, ami maradandó károsodással jár.

Ugyanakkor a másik oldalnak is megjegyzem, hogy létezik a gondatlan veszélyeztetés fogalma és adott esetben akár abból is ki lehet sakkozni egy ügyet, hogy az adott szakaszon volt-e pl dohányzási tilalom. Bele lehet ebbe jogászkodni -pláne a mai világban- komolyabb cselekményt is, de teljesen felesleges lett volna.

2018. okt. 17. 09:42
 24/24 anonim ***** válasza:
Azt már kifejezetten a kérdezőnek mondom, hogy azért ugye a gyerekorvosnak legalább megmutattad a pici sérülését? Mégiscsak egy égési sérülés és fejen történt.
2018. okt. 17. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!