Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem számolják rosszul a Gyedem?

Nem számolják rosszul a Gyedem?

Figyelt kérdés
Gyesen(24.000ft/hó)voltam 1 éven át,aztán született 2.gyermekem,10 nap híján épp 3 év van közöttük.29.000-30.000ft között kapom a Gyedet.Ilyenkor nem a fizetésemet veszik alapul?Nagyon kevés.Más is van ilyen helyzetben?
2010. jún. 24. 01:03
 1/10 anonim ***** válasza:
Sajnos nem. Mivel azért nem volt 180 bérezett napod, mert nagyobbrészt gyes-en voltál, a következő gyed alapja a minimálbér, és nem a fizetésed:( És szerintem nem igényelted az adójóváírást, mert ennél valamivel többnek kellene lennie, bár sajnos nem sokkal.
2010. jún. 24. 06:09
 2/10 A kérdező kommentje:
Gyes alatt nem folyamatos a biztosítás?Nem folyamatos munkaviszonynak számít?
2010. jún. 25. 22:33
 3/10 A kérdező kommentje:

Félre értettem......

Szóval 180 bérezett napomnak kellett volna lenni,vagyis kb 9hónapnak?

2010. jún. 25. 22:37
 4/10 A kérdező kommentje:

Az adójóváírást igényeltem,csak azt most levontam belőle.

180 bérezett nap???Sose hallottam még eddig erről.

Légyszi kedves válaszoló írj!köszi

2010. jún. 25. 22:43
 5/10 A kérdező kommentje:
Terhességem alatt gyes mellett kivettem az első gyerek után a szabikat,aztán állományba voltam ameddig lehetett,aztán újból gyes.Ezek mind azért,hogy ne kapjak ilyen kevés gyedet.Nem értem akkor!
2010. jún. 25. 22:48
 6/10 anonim ***** válasza:
Húú ezt tényleg keveslem..igaz én anno gyest kaptam mert kevéssel voltam bejelentve és zsebbe kaptam a többit..de körülöttem akik gyeden voltak mind jóval többet kaptak mint te..mert a gyednél a fizut veszik alapul és a díj összege a naptári napi átlagkereset 70 százaléka..minden képen járj utána..
2010. jún. 25. 23:22
 7/10 anonim ***** válasza:
De mit nem értesz ezen? A két gyerek között kellett volna legyen 180 bérezett napod, ez nem volt meg. A gyes nem munkabér ugye, hanem egy szociális juttatás. Ilyen esetekben, ha nincs 180 bérezett nap a szülést megelőző két évben, akkor a minimálbért veszik alapul. Ennek veszik a 70%-át és ebből vonják le a nyugdíjjárulékot is. Azért ennyi az annyi.
2010. jún. 25. 23:23
 8/10 anonim ***** válasza:
az első gyerekkel mennyit kaptál?szerintem ugyananyit kéne kapnod! http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
2010. jún. 26. 08:28
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha visszamentél kivetted a szabikat, és utána eljöttél táppénzre, akkor nem lenne szabad ilyen kevésnek lennie. Nem lehet hogy tört hónapra kaptál? Ha megírod, mennyi a bruttód, mennyi napig voltál szabin, és mennyi ideig betegszabadságon majd táppénzen, akkor szívesen kiszámolom, mennyit kellene kapnod.
2010. jún. 26. 10:16
 10/10 A kérdező kommentje:

Szia kedves utólsó válaszoló (10:16) írtam privátba Neked!

Remélem nem okozok vele gondot!Köszönöm válaszod és segítséged!

2010. jún. 28. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!