Jól látom, hogy egyre több várandós/babakocsis nő jön szembe az utcán?
Rengeteg nőt látok nagy pocakkal és az ismerősi körömben is egyre többen szülnek. Sőt, azt vettem észre, hogy visszajön "divatba" a fiatalon szülés (értem ezalatt: 20-30 között). Szerintetek is nagyobb a gyermekvállalási kedv?
Politikát nem akarok ide keverni, de lehet köze a csoknak ehhez?
Igen
Babyboom van
Rengetegen szültek most
És várnak babát
Cska várandós van 8 a szűk környezetemben ( unokatesók barátok)
Lányom is 3 hónapos.
Nincs köze a csokhoz ( 10 között- van még egy baba aki egyidős a a lányommal- 1 vette fel)
1
86-92 közt sok gyerek született, jórészt ők vállalnak most gyereket
Munkaerőpiaci hiány van
Aki akar. Annak van állása, nem mint 4éve
10 "5 os ez meg hogy jon ide?"
Úgy jött ide, hogy vicceltem: a temető mellett meg több halottat látnak :D De én is gratulálok, hogy parádésan lehülyézel mindenkit, jó nagy bunkó vagy.
"86-92 közt sok gyerek született, jórészt ők vállalnak most gyereket"
Nem igazán. Az utolsó bumm a hetvenes évek közepén volt, azóta csak csökken a születésszám.
Most is sok éve stagnál a születésszám. A népesség pedig a 80-as évek óta fogy.
Igen, hála istennek. Munkahelyemen is 3 kismama van, 2 gyerekkori barátnőm is terhes és én is :)
Semmi baj ezzel, mind normális fiatalok (vagyunk) :D
24N
Haho emberek! Nem sikerult felfogni hogy attol hogy tobb kismamat latsz az nem azt jelenti hogy tobb gyerek szuletik????
Tenyleg ennyire nem megy??? Kva nagy baj van akkor...
Szajbaragosan akkor:
Rengeteg pocakos not latsz? Sok a varandos kismama vagy szulesnmostansag ismerosinkorben? Igen? Nos akkor vagy te is rà vagy fokuszalva a temara es ez a latszat h most tobbet latsz mint mondjuk tiz eve, vagy most vagy abban a korosztalyban ami a leggyakoribb szulôs kor es ertelemszeruen jo esellyel ebbol a korosztalybol van a legtobb ismerosod. Idaig megvan?
Na most pedig kapaszkodjatok meg: a KSH adatai szerint gyakorlatilag evrol evre folyamatosan csokken a szuletesek szama Magyarorszagon.
Bocs ha arrogansan fogalmazok, attol meg erdemes lenne egy picit elgondolkodnotok ezen. Mehet a lepontozas nyugodtan mert ez megint csak azokat erdekli akik.... na nem is folytatom inkabb :)
"Na most pedig kapaszkodjatok meg: a KSH adatai szerint gyakorlatilag evrol evre folyamatosan csokken a szuletesek szama Magyarorszagon."
Azért ez se igaz, KSH statisztikát linkelte itt valaki. Abból az látszik, hogy csökkenés megállt, nagyjából stagnál évek óta. Ettől még fogy a népesség. De az ezer főre jutó élve születések száma az évek óta hasonló, nem mutat csökkenést a születések száma. Sőt, 2010 körüli mélypont után némileg emelkedett is, talán a családoknak kedvező kormányzati döntések miatt is.
Én egyébként rengeteg céges autót látok az utakon mióta én is kaptam.(nem a feltűnő reklámos autókra gondolok, hanem amikor csak apró logó, vagy a rendszam alapján lehet tudni) Elotte fel se tűnt, most meg úgy érzem tele vannak az utak velük. Így lehet a kérdező is, talán most lett terhes vagy már nagyon babát akar,azért veszi észre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!