Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jól látom, hogy egyre több...

Jól látom, hogy egyre több várandós/babakocsis nő jön szembe az utcán?

Figyelt kérdés

Rengeteg nőt látok nagy pocakkal és az ismerősi körömben is egyre többen szülnek. Sőt, azt vettem észre, hogy visszajön "divatba" a fiatalon szülés (értem ezalatt: 20-30 között). Szerintetek is nagyobb a gyermekvállalási kedv?

Politikát nem akarok ide keverni, de lehet köze a csoknak ehhez?

2018. okt. 10. 19:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
29%

Igen

Babyboom van

Rengetegen szültek most

És várnak babát

Cska várandós van 8 a szűk környezetemben ( unokatesók barátok)

Lányom is 3 hónapos.

Nincs köze a csokhoz ( 10 között- van még egy baba aki egyidős a a lányommal- 1 vette fel)

1

86-92 közt sok gyerek született, jórészt ők vállalnak most gyereket

Munkaerőpiaci hiány van

Aki akar. Annak van állása, nem mint 4éve

2018. okt. 10. 22:49
 12/19 anonim ***** válasza:
52%

10 "5 os ez meg hogy jon ide?"

Úgy jött ide, hogy vicceltem: a temető mellett meg több halottat látnak :D De én is gratulálok, hogy parádésan lehülyézel mindenkit, jó nagy bunkó vagy.

2018. okt. 10. 22:50
 13/19 anonim ***** válasza:
56%

"86-92 közt sok gyerek született, jórészt ők vállalnak most gyereket"

Nem igazán. Az utolsó bumm a hetvenes évek közepén volt, azóta csak csökken a születésszám.

Most is sok éve stagnál a születésszám. A népesség pedig a 80-as évek óta fogy.

[link]

2018. okt. 10. 23:08
 14/19 anonim ***** válasza:
Ez olyan dolog, hogy ha terhes vagy sokkal több terhest veszel észre az utcán. Máskor fel se tűnik.
2018. okt. 10. 23:52
 15/19 anonim ***** válasza:
31%

Igen, hála istennek. Munkahelyemen is 3 kismama van, 2 gyerekkori barátnőm is terhes és én is :)

Semmi baj ezzel, mind normális fiatalok (vagyunk) :D

24N

2018. okt. 11. 05:38
 16/19 anonim ***** válasza:
69%

Haho emberek! Nem sikerult felfogni hogy attol hogy tobb kismamat latsz az nem azt jelenti hogy tobb gyerek szuletik????

Tenyleg ennyire nem megy??? Kva nagy baj van akkor...

Szajbaragosan akkor:

Rengeteg pocakos not latsz? Sok a varandos kismama vagy szulesnmostansag ismerosinkorben? Igen? Nos akkor vagy te is rà vagy fokuszalva a temara es ez a latszat h most tobbet latsz mint mondjuk tiz eve, vagy most vagy abban a korosztalyban ami a leggyakoribb szulôs kor es ertelemszeruen jo esellyel ebbol a korosztalybol van a legtobb ismerosod. Idaig megvan?

Na most pedig kapaszkodjatok meg: a KSH adatai szerint gyakorlatilag evrol evre folyamatosan csokken a szuletesek szama Magyarorszagon.

Bocs ha arrogansan fogalmazok, attol meg erdemes lenne egy picit elgondolkodnotok ezen. Mehet a lepontozas nyugodtan mert ez megint csak azokat erdekli akik.... na nem is folytatom inkabb :)

2018. okt. 11. 07:21
 17/19 anonim ***** válasza:
16-osnak igaza van, azért mert néhány ismerős/rokon babát vár, az semmit nem jelent, lehet neked feltűnik, de statisztikai szempontból egyáltalán nem releváns adat. A háziorvosom is mondta, hogy nagyon kevés gyerek születik, egyre kevesebb.
2018. okt. 11. 08:16
 18/19 anonim ***** válasza:
Egyet értek az előttem szólókkal: a statisztikák szerint pont kevesebb baba születik, de ha most vagy 25-45 év között, akkor tűnhet úgy, hogy az össze ismerősöd szül/babázik, illetve persze ha olyan helyen laksz, ahová inkább odaköltöznek a családok és nem elköltöznek. (Jó ez a KSH adat is, hogy 74 és 79 között volt "boom", viszont az is nagyon trend, hogy elég sokan 40 év felett vállalnak babát, nem tudom, ez mennyire játszik bele persze, hiszen sokaknak pont ezért nem sikerül.) A csok-ot (többek közt...) persze ezért találták ki, de szerintem más országokban is próbálkoznak valamivel központilag, hogy vagy egyik vagy másik irányba befolyásolják a gyermekvállalási kedvet.
2018. okt. 11. 08:57
 19/19 anonim ***** válasza:

"Na most pedig kapaszkodjatok meg: a KSH adatai szerint gyakorlatilag evrol evre folyamatosan csokken a szuletesek szama Magyarorszagon."

Azért ez se igaz, KSH statisztikát linkelte itt valaki. Abból az látszik, hogy csökkenés megállt, nagyjából stagnál évek óta. Ettől még fogy a népesség. De az ezer főre jutó élve születések száma az évek óta hasonló, nem mutat csökkenést a születések száma. Sőt, 2010 körüli mélypont után némileg emelkedett is, talán a családoknak kedvező kormányzati döntések miatt is.

Én egyébként rengeteg céges autót látok az utakon mióta én is kaptam.(nem a feltűnő reklámos autókra gondolok, hanem amikor csak apró logó, vagy a rendszam alapján lehet tudni) Elotte fel se tűnt, most meg úgy érzem tele vannak az utak velük. Így lehet a kérdező is, talán most lett terhes vagy már nagyon babát akar,azért veszi észre.

2018. okt. 11. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!