Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikortól “normális” gyereket...

Mikortól “normális” gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Családban volt egy kis nézeteltérés a kérdéssel kapcsolatban.

Más életkort jelöltünk ki mint ideális. Szerintük sokkal hamarabb lehet/érdemes gyereket vállalni mint szerintem.

Itt egészen pontosan én az anyagi oldalára gondolok a dolgoknak és persze kell egyfajta kor, hogy az ember ezt jól tudja kezelni.

Szerintem egy saját lakás, ház kellene vagy ha hitelre is de egy olyan konstrukcióban amit előreláthatólag mindig tudok majd fizetni. Kellene egy autó is, nem a legújabb, de egy biztonságos, megbízható autóra szükség van. Ismerek olyat aki babával buszozik, na meg szoktam is látni anyukákat amikor buszon vagyok, egy hatalmas szívás szerintem. Egyedül sem szeretek buszozni, mert sok kényelmetlenséggel jár, ez egy gyerekkel hatványozottan igaz lenne.

Meg persze egy olyan fizetés amiből kényelmesen meglehet élni, és lehet félrerakni, mert bármi lehet.

Na most amíg ezek nincsenek meg addig nekem nem kell egy (vagy több) gyerek. Albérletbe vagy szülőkhöz szülni szerintem nincs értelme, ha nincs autó még úgy-ahogy megoldható, de azért nem egy leányálom, anyagi biztonság meg egyértelműen kell. Amíg egyedül vagyok addig átvészelném, hogy nincs pénzem, leadnék az igényekből. De egy gyereknek én nem akarnám elmagyarázni, hogy ezt vagy azt ezért nem tudjuk most enni/inni/csinálni, mert apának nincs munkája.

Ezek megvalósításával nincs is problémám, tanulok, dolgozok fejlesztem magam, és valószínű ezeket elfogom érni, de ez nem 1-2 év munkája. Szóval emiatt sokkal később lesz gyerekem, mint amit “ideálisnak” tartanak.

Szerintetek mi az ideális? Mit tanácsolnátok mondjuk egy iskolából frissen kikerült 18 évesnek (aki lehet egyetemre is megy), hogy mi az amit mindenképp oldjon meg mielőtt gyereket vállal?

Lehet én gondolom rosszul és kevesebb is elég, én azt is elfogadom csak akkor indokoljátok meg légszi!:)

2018. okt. 10. 01:28
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Természetesen a stabil párkapcsolat alap ehhez, én sem úgy gondoltam, hogy ha van elég pénz akkor egy két hetes ismertség után már mehet is a baba projekt.

Írtátok páran, hogy a férfi idősebb volt 5 évvel, na most a kérdésből szerintem kiderült én vagyok a férfi. Szóval nem igazán alapozhatok arra, hogy majd a nő idősebb lesz és már jó anyagi helyzetet tud biztosítani.

Szóval más egy 20 éves nő 25 éves pár, mint egy 20 éves férfi 25 éves nő.

Albérletbe azért nem vállalnék gyereket, mert ugyan most ott lakom, de benne van, hogy a tulaj eladja a lakást és bizonyos időn belül költöznöm kell. Ez egyedül viszonylag kevés holmival belefér, na de a gyerekágytól a játékokon át mindent átcuccolni inkább nem szeretnék. Biztosabb ha már saját ház, lakás van és onnan egy esetleges költözés is csak akkor van ha mi szeretnénk, nem akkor amikor a tulaj úgy dönt eladja.

Meg persze olyan is lehet, hogy épp nincs munkám. Csak nem mindegy, hogy milyen állásom és mekkora fizetésem volt mielőtt megszűnt a munkám. Ott lehet hagyni középvezetői állást fél millió nettóval, meg ott lehet hagyni egy alap munkát is 150 nettóval. Nyilván az előbbiből félre lehet annyit rakni, hogy pár hónapig simán kijöjjünk amíg nincs új munkahely, sokkal kevesebből ez nyilván problémás.

Szóval egy stabil párkapcsolat tényleg alap. Persze van olyan, hogy 20 évesen szül valaki egy 30-35 éves férfinek, de ez nem azt jelenti, hogy 20 évesen ideális gyereket vállalni, mert ilyen esetben teljesen a férfi alapozta meg az anyagi dolgokat. Tehát hasonló korú párokra gondolok.

2018. okt. 10. 10:32
 12/18 anonim ***** válasza:
83%
Off, de ismerek olyan párokat, ahol a férfi a fiatalabb 5-10 évvel és olyat is, ahol a férfi maradt otthon, mert neki volt kevesebb a fizetése.
2018. okt. 10. 10:58
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
10-es voltam, mi egyidősek vagyunk, pontosabban 1 év a korkülönbség, de évfolyamtársak voltunk
2018. okt. 10. 11:07
 14/18 anonim ***** válasza:
50%

Én úgy tudom albérletből nem rakhatnak ki ha gyerekkel vagy :)

De valaki mondja ha ez már nem így van vagy engem informáltak félre.

2018. okt. 10. 12:06
 15/18 anonim ***** válasza:
24%

Istenem, mennyien fennhordják itt az orrukat.

1. A kor nagyon fontos, ez biológiai kérdés. Minél idősebb az anya, annál nagyobb az esélye valamilyen gebasznak ( + túl öreg leszel felnevelni a gyereket). Nyilván nem életszerű fiatalon gyereket vállalni, de attól ez még tény.

2. Ne legyünk már álszentek a párkapcsolattal. Senki sem tudja, hogy az aktuális párja kitart-e mellette a következő 25-30 évben. Annál is inkább, mert a házasságok több mint fele válással végződik. Tegye fel a kezét az itt válaszolók közül, akinek csak egy párja volt és az is legalább 18 éve tart. Na ugye. Amiről viszont megbizonyosodhatsz, hogy olyan szülője lesz a gyereknek, aki törődni fog vele akkor is, ha elváltok.

3. Nagyon sokan nem engedhetnek meg magunknak sem saját házat, megtakarítást, de még autót se. Minimálbérből is fel lehet nevelni egy gyereket. Nem könnyen, nem fogsz tudni mindent megadni neki, de megint gondoljon vissza mindenki a saját gyerekkorára.

2018. okt. 10. 12:24
 16/18 anonim ***** válasza:
83%

Utolsó:

27 éve vagyunk együtt, és pontosna tudjuk, hogy a zsövetségünk így is marad. A szüleim 49 éve házasok, a nagyszüleim közel 65 évig voltak azok, a férjem szülei 52 éves házasok.

Tudod, a jogi egyetemet sokan nem tudják elvégezni, több, mint abeíratkozók 80%-a. Aztán vannak, akik mégis elsőre hoznak minden vizsgát.

A megtakarítás pedig csak rajtad áll, az enm egy olyan dolog, mint a mennyei manna, hogy hullikk az égből. A te felelősséged, senki másé.

"Na ugye"

2018. okt. 11. 13:34
 17/18 anonim ***** válasza:

Stabil párkapcsolat kell, és valamennyire anyagilag rendben.

Mi úgy vállaltunk első gyereket,hogy anyósoméknál laktunk.Igaz külön szoba, konyha, fürdő volt, de velük.Igyekeztünk kijönni, közben hitelre építkezni kezdtünk, mindkettőnknek volt munkája, nem nagy fizetéssel.Kocsi semmi.De nagyon akartunk gyereket!

Én 20 éves, párom 25.

Aztán lett ház, igaz még nincs minden rendben, bútor is kéne, van öreg kocsi is, munkánk is, levelezőn lediplomáztam, és még lett 2 gyerek.

Az lényeg, a gyereknek legyen meg ami kell, de ha nem vagy gazdag, akkor nem biztos hogy mire mindenetek meglesz, már nem futsz ki az időből.

2018. nov. 7. 13:31
 18/18 anonim ***** válasza:

# 16/17 Időpont okt. 11. 13:34

Te vagy a kevés kivétel egyike, de attól a te példád a rendhagyó. Az átlag nem ilyen, ez tény.

A megtakarítás sajnos nem csak rajtad múlik, különben mindenki milliomos lenne :)

# 17/17 Időpont ma 13:31

"Stabil párkapcsolat kell"

Nincs olyan, hogy stabil párkapcsolat. :) Nem kötekedni akarok, de legyünk reálisak. Mindenki úgy megy bele a házasságba, gyerekvállalásba, hogy így marad minden az idők végezetéig, de látjuk, hogy ez nem igaz.

2018. nov. 7. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!