Veszna, Dusica és Sznezsana nevekről vélemény?
Veszna szép.
A Surda felesége volt.😁
magyar gyereknek borzalmas. ha meghallanám azt se tudnám eszik e vagy isszák, fiú avagy lány a gyerek.
veszna - nekem a veszni ugrott be, a telefonom véznára akarta javítani...
dusica - muslica
sznezsana - mivan? csak képzeld el hogy tudná kimondani egy gyerek... még nekem sem egyszerű 😅
milyen nevek ezek amúgy?
Veszna még vállalható
Többi magyarnak nem
Szerbnek lehet, erről nem tudok nyilatkozni.
Bár bekem fontos volt, hogy nemzetközi nevet válasszunk
Dél Alföldről származom, a falu ahol lakom 20 % a szerb, Úgyhogy nekem nagyon sok ismerős szerb név van, mivel ott nőttem fel , nekem nem bántja a fülem, de ezt itt felesleges megkérdezned mert a válaszolóknak ismeretlen nevek lesznek.
Dusica a szomszédunk volt , egy idős néni már nagyon rég meghalt.
A Valo Vilag masodik részében emlékeztek Milo nyert, az o nővére Sznezsana.
Az első név tetszik azok kozul amiket irtal. Ha gondolod írok még szívesen szerb női neveket.
#2es vagyok. ha "kint" éltek, ott nyilván ezek ismert nevek, nem akadnak rajta fenn úgy mint én 😁 szóval így nem igazán lehet erről véleményt nyilvánítani, mivel nem ismerek szerb neveket.
ha magyarországon éltek, inkább itteni nevet választanék a helyetekben.
Tényleg a Veszna vállalható, de ezt se adnám sosem, az biztos. Magyarországon nem valami nyerő nevek, igaz, van rosszabb is.
A Vesznáról én vulkánra asszociálok, gondolom az Etna és Hekla miatt.
Gyanúsan átlagos magyarként, aki még nem hallotta e neveket, annyi véleményem lenne, hogy gyanítanám, hogy szláv eredetűek.
A Sznezsanát tuti próbálgatnom kéne, mire ki merem mondani :), és tán leginkább a pizsama és sezlon szavak ugranak be szabad asszociációban, a Vesznáról a Veszta meg szintén az Etna (még mielőtt az előttem szólót olvastam volna), és van egy Dusi nevű bölcsis barátunk, aki egyébként Dusán, de szintén gyanúsan átlagosan :) beszédhibás kisgyerekemtől nehéz volt első pár nap kiderítenem, hogy nem a bevitt alvó nyuszija, akiről lelkesen mesél :D (de mára persze megszoktuk).
Te kérdezted nemrég a Dragánát? Ha szláv származásúak vagytok, akkor szerintem jó nevek, de magyarnak nem adnám.
Vesnának hívták azt a stewardesst, aki a legmagasabbról történő zuhanást élte túl a rekordok könyve szerint, szerintem a Surda feleségét is róla nevezték el :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!