Szerintetek melyik kislány nevet válasszuk?
Még elég sok idő van a kislányunk születésig, de már sokat gondolkozunk a nevéről.Nagyon tetszene a Natasa név főleg a becézése miatt (Nati) és a mamám orosz szarmazású, neki is hasonló neve volt, de sajnos az utóbbi időben gyakori lett és a környezetünkben több roma kislány is ezt a nevet kapta. A másik név, ami tetszik az a Laura, de ez is gyakori manapság. Illetve ami még szóba jött az a Noémi. Egyikőnknek sem a kedvenc (az nekem a Natasa, a páromnak a Laura) viszont mindkettőnknek tetszik és nem is olyan gyakori.
Szerintetek melyik hangzik a legjobban? Molnár Laura, Molnár Natasa vagy Molnár Noémi? Milyen kislányt tudtok ezekkel a nevekkel elképzelni?
Köszönöm a válászokat! :)
Többen is írtátok, hogy nem értitek miért zavar, hogy romák közt is elterejdt név a Natasa.Nem vagyunk rasszisták, vannak roma barátaink is, de biztos nektek is van olyan, hogy pl.rossz a kapcsolatod egy Bea nevű ismerősöddel/rokonoddal és ezért a név is elkezd rossz érzéssel eltölteni. Ez az egyik ok, bár nekem ettől még a kedvenc nevem maradt. Viszont engem Renátának hívnak és ez is egy olyan név, amit kicsit gyakrabban adtak anno roma kislányoknak, mint pl a Biankát vagy az Emesét. Ez nem azt jelenti,hogy ne lett volna Bia vagy Emese nevű köztük csak sokkal több volt a Renáta. Nem egyszer megkaptam már, hogy nagyon illik hozzám a Reni név, de a Renáta romás. Lehet butaság, de emiatt majdnem másik nevet választottunk. Nektek köszönhetően és, mert a páromnak is jobban tetszik, mint nekem a Laura most már biztos, hogy Molnár Natasa lesz a neve. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!