Nagyon gáz voltam? 1
Egyrészről nagyon szégyellem magam, másrészről nem értem az anyuka miért így öltözteti a gyermekét, bár semmi közöm hozzá.
Tehát a sztori, sétáltunk a kisfiammal, meglátott egy vele egyidős (kb 2 éves) kisgyereket.Hosszú szőke hajjal, fehér felsőben, sötétkék pöttyös rövidnadrágban és lila szandálban.Folyamatosan mondtam a kisfiamnak, hogy köszönjön a kislánynak, szépen jászanak a kislánnyal, mutasd meg a kislánynak a kalapodat stb.Az anyukája ott volt a közelben hallótávolságban, de nem jött oda a gyerekekhez, nem szólt semmit.Eltelt pár perc és szólt a gyereknek, hogy "gyere Botikám" és elsiettek.Köpni, nyelni nem tudtam.Rosszul érzem magam mert folyamatosan kislányoztam a kisfiút, de senki nem szólt semmit.Senkit nem akartam megbántani, nem is fordult meg elő velem ilyen...
Szerintetek nagyon megbánthattam az anyukát?
Biztos nem Borikám volt? :)
Nálunk a játszón van egy kisfiú (4-5 év körüli), akinek hosszú haja van és folyton azt hiszik a kevésbé tájékozottak róla, hogy lány. Apjának is hosszú haja van és ezért nem engedi levágatni (Nagymamája panaszkodása szerint), ugyanakkor elég rendes dührohamokat szokott kapni, amikor lekislányozzák a gyerekek... először tök ártatlanul, aztán már a reakciót látva nem annyira... - szóval 22-es csapdája :) Viszont a szülők szerintem tuti hozzá vannak szokva, hogy lánynak nézik.
:D hát gáz, de nem tehetsz róla!
Máskor kérdezd meg a gyerektől, hogy hogy hívják :))
Szerintem ezen már kár rágni magad :) Semmi gond, ilyen előfordul.
Mondjuk azt nem értem, hogy mi a nem normális a gyerek kinézetén, ezt főleg a két utolsó válaszolótól kérdezném. Nem láttam olyat a leírásban, hogy piszkos, elhanyagolt, szakadt ruhában lenne, akkor meg nem mindegy, hogy milyen színű cucc van rajta? Vagy az a baj, hogy a ti ízléseteknek nem felel meg? Vagy miért baj a hosszú haj? Lánynál nem baj, akkor fiúnál miért az? Mert nem ordít róla messziről, hogy "hahó, fiú vagyok"? Egyáltalán, miért lényeges, hogy egy gyerekről (vagy akárkiről) bárki idegen azonnal megmondhassa, hogy milyen nemű? Miért lényeges ez?
Arra nem gondoltok, hogy a gyereknek ez a ruha, ez a haj tetszik? Az én kétévesem például szandált nem hord, utálja, egész nyáron zárt vászoncipőben meg sportcipőben van, pedig több szandált is vettem már neki, egyik sem kell. Hát ez van, baja nem lesz tőle, akkor miért ne lehetne abban, amit szeret?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!