Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha minden vágyam...

Mit tegyek, ha minden vágyam egy második kisbaba, de egyetlen feltétel sem adott?

Figyelt kérdés
Nagyon nagyon szeretnék mégegy babát! A kisfiam most 1 éves, és születése óta egyedül nevelem. Ő egy nem tervezett baba volt, 6 hónapos terhesen maradtam vele egyedül. Az első perctől fogva imádom, de a terhességet nem szerettem, gondolom mert az nekem csak idegeskedésből, veszekedésből és problémákból állt. Viszont ahogy a kezemben tarthattam a kisfiam, minden kétségem elszállt (na jó, ez nem szerencsés fogalmazás, mert kétségeim nem voltak korábban sem, csak nem éreztem jól magam a bőrömben terhesen). Nagyon szeretném, ha lenne mégegy kisbabám, ha lenne a fiamnak testvérkéje. De még férfi sincs hozzá. Ne higgyétek, hogy az a fajta nő vagyok, aki egy babával akarja kompenzálni, hogy nincs pasija, hogy unatkozik otthon, stb. mert ez nem igaz. Meg van nekem a jó kis életem, nevelgetem a fiam, tanulok, néha eljutok szórakozni is, meg vagyok elégedve ezekkel a dolgokkal. Csak olyan új nekem ez az érzés, tekintve, hogy a k isfiamat nem terveztük, ott sose fogalmazódott meg bennem, hogy "én márpedig babát akarok", mert még az előtt terhes lettem, hogy én ilyet gondoltam volna. 19 évesen lettem terhes, 20 évesen szültem. Most 21 vagyok, jövőre, amikor a kisfiam 2 éves lesz, megy bölcsibe, én meg egyetemre, akkor kezdem. Ezért se lenne szerencsés mégegy baba most, mert oké, most is tanulok a fiam mellett, de azért a gimnáziumi tananyag távoktatáson egészen más, mint az egyetemi. Én sajnos annak idején nem fejeztem be a középsulit, nem izgatott a tanulás, csak most, amikor terhes lettem, jöttem rá, hogy tanulni muszáj, mert nem akarok egész életemben egy gyorsétteremben dolgozni. Mert ott dolgoztam amúgy. Meg hát anyagilag se vagyok éppen eleresztve, sőt, marha kevés pénzből élünk. Szóval tisztában vagyok én mindennel, hogy miért nem kéne, de egyszerűen nem tudok másra gondolni. Félek, hogy sose találok olyan férfit, akinek én gyereket tudnék szülni, mert a kisfiam apukája annyira elvette a kedvem a pasiktól...Volt azóta kapcsolatom, kettő is, de mindkettőből kihátráltam, amikor komolyra fordult volna a dolog. Azt éreztem mind a kettőnél, hogy nem tudok velük hosszú távon boldog lenni, stb. De nagyon szeretném, ha a második babámank is fiatal anyukája lenne. Viszont nem szeretnék mégegy olyan terhességet végigcsinálni, hogy semmit nem merek jó szívvel megvenni, mert minden drága, és mindenből csak a legolcsóbb jut. Hogyan tereljem másfelé a gondolataimat? És hogyan változtathatnék magamon, hogy újra úgy tudjak viszonyulni a férfiakhoz, mint régen? Hogy meg tudjak bízni valakiben újra, hogy én is teljes szívvel benn tudjak lenni a kapcsolatban. Olyan tanácstalan vagyok...
2008. nov. 4. 13:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Az egyetem nagyon jó hely az ismerkedésre. A levelezős konzultációkon azonos érdeklődésű emberekkel ismerkedhetsz meg. Egy 2-3 éves kisgyerek, egy csecsemő és a sok konzultáció, vizsga igen nehéz feladat. Ezekhez mindenképpen segítő társra van szükség. Kismamáknak nincs tandíj (maszek egyetemen van), de a könyvek, utazás, szállás díj igen sokba kerülnek.

Ha megismerkedsz valakivel, aki szeretne részese lenni az életednek, biztos eltelik 1-2 év, mire szóba jöhet a következő baba. Ennyi idő alatt az egyetemi életbe is belejössz. Szerintem érdemes ezt a pár évet kivárni, amíg megtalálod az igazit, hogy a következő terhességed boldogabb legyen.

2008. nov. 4. 16:13
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, a próféta szóljon belőled :) Addig meg arra gondoltam, hogy felkeresek egy pszichológust, hogy tudjak magamons segíteni, és ne legyek bizonytalan a férfiakkal kapcsolatban, hanem olyan felszabadult tudjak lenni, mint régen. Csak addig valahogy el kéne terelnem a gondolataimat arról, hogy most azonnal megint szülni szeretnék. Remélem sikerül.
2008. nov. 4. 19:21
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
szia. hát először is le a kapalappal hogy egyedül felválaltad a kisfiad.Nekem si volt egy nagyon nem akart terhesség,de én egyedül munka nélkül nem birtam válalni.még tanulo vagyok.És öszintén szólva attól is féltem hogy pici babámmal már nem találtam volna magamnak egy társat.bár ezt már másképp látom.
2008. nov. 5. 11:43
 4/5 anonim ***** válasza:
51%
*kalappal (bocsi)
2008. nov. 5. 11:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi történt veled azóta?

Mintha magam írtam volna ki a kérdést mostanában! :-)

Nagyon szeretnék még egy gyereket, nekem még kisebb esélyem van, mint neked akkor, hiszen egy tizessel idősebb vagyok. Nem gondolom, hogy a pasikat ez elriasztaná, viszont nem igazán tudom elképzelni még az életem senkivel. Szóval nagyon kíváncsi vagyok, hogy neked sikerült-e és ha igen, hogy alakultak a dolgok?

30éves (egyelőre) egy gyermekes anyuka

2010. júl. 26. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!