Apasági nyilatkozat? Kérem csak az írjon aki tudja ezekre a kérdésekre a választ.
Sziasztok! Én az anya vagyok, nem vagyunk házasok a párommal. Kérdéseim a következők:
- Csak ott intézhetek ilyet ahol lakcímkártya szerint lakok? Budapesten élek, de falura szól a lakcímkártyám, jó lenne pesten elintézni.
- Az apa nem magyar állampolgár, nincs lakcímkártyája. Enélkül is tehet nyilatkozatot, vagyis elég csak a személyi neki?
- Mennyi idő alatt kapjuk meg ezt a nyilatkozatot?
Bárhol intezheted.(nem kell ezért hazautaznod)
A második passz.Kettos állampolgár a párom , nem volt szemelyigazolvanya+lakcímkártyaja csináltak vele.
Ha minden papír szemyelyigazolvany, lakcímkártya,kiskonyv nálatok van akkor helyben kitöltik és alairatjak veletek és azonnal megkapjatok.Az egész kb 20perc alatt megvan.
Bárhol intézheted.
Nem kell hozzá lakcímkártya, ha nincs.
Ott helyben megkapjátok.
1. A teljes jogú apasági elismerő nyilatkozatot a gyerek apja bárhol megteheti - viszont nem tudom mire gondolsz mimt kell neked azon intézni? Neked azt el kell fogadnod, és ennyi.
2. Az anyakönyvezést pedig ott fogják végezni, ahol a gyermek született, azt viszont nem tudod máshol intézni, és csak az illetékes anyakönyvezető hatásköre. (Főleg: Névválasztás).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!