Lejár a gyes, segítene valaki, nagyon el vagyok keseredve?
férje jogán nem lehet, az régen volt, pont ezt törölték el. Az önkormányzatnál tudod elintézni szociális alapon (nem tudom milyen feltételei vannak pontosan)szoc osztályon
De kérheted hogy alacsonyabb összeget kelljen fizetned, azt hiszem az 2500 Ft/hó.
a, ha van legalább 1 éve bejelentett állandó lakcímed, akkor havi kb 5 ezerért köthetsz egészségbiztosítási szerződést apehnél és oep-nél is
b, bemész a helyi önkormányzat szociális ügysztályára és rászorultsági alapon hatósági bizonyítványt igényelsz egészségügyi ellátásra (ingyen van)
c, munkaügyi kp-ban regisztrálsz mint gyesről viszatérő és három hónap elteltével ha még nincs munkád, folyamodhatsz az önkormányzatnál aktív korúak ellátásáért (egészség ügy + havi kb 28e ft)
Nekem most járt le a gyesem 2 hete. Bementem a munkaügyi központba, és regisztráltak, álláskeresésre. Így álláskeresési járadékot kapok, és tb ellátás is jár. A gyes előtti 4 évben volt munkaviszonyod?
Vagy: gyes lejárta után van még 45 napig tb. Utána havi 4950 ft oepnél adnak csekket.
A gyermeknem sincsen,vagy neki lesz nagykorúságig???Esetleg ö utána is fizetni kell?
Bocsi,hogy belekérdeztem.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!