Egy idős nénit ismertem, Rózának becezték. És a nagyszüleim tehenei Rozi és Mari voltak, ettől nem tudok elvonatkoztatni. Szörnyű név! Inkább Rózsa vagy Rozina.
2018. szept. 7. 12:04
2/14 anonim válasza:
Szép név.
Van egyfajta nemesi csengése, de csak annyira, ami még szimpatikus, nem eltúlzott (ellenpélda: pl. az Arisztid már túl nemesi lenne nekem).
2018. szept. 7. 12:24
3/14 anonim válasza:
1-re még annyit: érdekes, nagyszüleim is tartottak tehenet, de egyiket sem személynévvel nevezték el (és ez vonatkozik abban a faluban az összes többi tehénre is, amelyiknek tudtam a nevét). Félig-meddig kivétel volt Rózsa, de az is tulajdonképpen egy virág.
2018. szept. 7. 12:27
4/14 anonim válasza:
Rózakent adnám, ha menne a vezeteknevhez. Rozáliat csak felnőttet ismerek, nekem pozitív név, nagyon tetszik.
Kisfiam van, mikor meg nem tudtuk a nevet felmerült, hogy kapjon két keresztnevet és a második legyen a Róza. Ida Róza volt a befutó, de elvetettuk, mert picit összecseng ez és nem akartuk, hogy barhol magyarázkodnia kelljen, hogy az két név nem pedig egy.
Szetintem szuper választás a Rozália.
2018. szept. 7. 12:28
5/14 anonim válasza:
Nekünk a Rozina listás, ha a következő baba is lány lesz (3.) A Rozália is szép, nem találok benne kivetnivalót, a Rozi meg szerintem az egyik legkedvesebb becenév. 😊
2018. szept. 7. 12:37
6/14 anonim válasza:
Nekem nagyon tetszik!
Dednagymamamat hivtak igy, 94 evig elt :)
Szerintem gyonyoru!
2018. szept. 7. 13:05
7/14 anonim válasza:
Számomra semleges név, de nem adnám. Csak egy oka van, a barátnőm nővére Rozália, ahol nem hivatalosan kell bemutatkozni, mindenkinek Liát mond, annyira utálja, mert öregesnek találja. Úgy gondolom, hogy az ember valamennyire alkalmazkodjon a trendekhez, nem kell Zejnepnek nevezni, de nem feltétlenül baj, ha a gyerek nem "különcködik". Mondom ezt az alapján, hogy a vezetéknevem és az 1. keresztnevem sem hétköznapi, szinte biztos vagyok benne, hogy az országban nincs még egy belőlem. :) Mégsem szerettem. Régóta a 2. nevemet használom, és a férjem vezetéknevét viselem mellé, ami egy tucatnév.
2018. szept. 7. 13:07
8/14 anonim válasza:
Szerintem borzalmas!
Ismerek egy 50+os nőt akit így hívnak - vagyis pont nem, mert az ég világon mindenki Rózsikának szólítja
2018. szept. 7. 13:11
9/14 anonim válasza:
szörnyű
2018. szept. 7. 14:07
10/14 anonim válasza:
borzalmas,nekem biztosan az utolsó nevek között szerepelne,amit adnék a lányomnak
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!