Erről a névről mit gondoltok?
Bernáth Zsófi.
Jelenleg ez a favorit. :)
Ami szóba jöhet még: Zita, Renáta, Léna, Sára, Anna, Nóra, Anita.
Szerintetek melyik illik a legjobban a vezetéknévhez?
A Zsófinál bármelyik általad felsorolt név jobb. Ne adj becenevet szerencsétlennek, szívni fog az életben.
Bernáth Zita, Bernáth Sára nagyon szép lenne.
Szerintem se adj bevenevet.
Főleg hogy sztem sok helyen úgyis azt hiszik majd, hogy Zsófia, és lezsófiázzák majd.
Zsófit nem adnék. Vélhetően 100 emberből 99 nem tudja, hogy lehet így is anyakönyveztetni. Rengeteg macera lesz vele iskolában, egyetemen, hivatalos helyeken, de hétköznapi szituációkban is.
Ha a többiből kellene választani, a Zitát adnám, de az összes jó, a Renátát kivéve a vezetéknévhez is passzolnak.
Becenévvel, mint anyakönyvezett névvel kapcsolatban a saját esetemet szeretném csak leírni: Dorkának akartak nagyon hívni a szüleim, így is akarták anyakönyveztetni, aztán elvetették, pont a becenév-szerűség miatt, Dóra lettem hivatalosan, ők Dorkáztak, kamaszkoromra leszoktak róla, nekem se tetszett, és már fura is volt a korom miatt. Dórinak hív mindenki, és azt is szeretem, nem vagyok olyan édes "dorkás" csaj :D. Szóval nagyon jól jött ki, hogy nem Dorka lettem, a szakmámhoz se illene, és tényleg furcsa állásinterjún, önéletrajzban stb. Persze tudom, hogy ez nem ugyanaz a helyzet, de hátha megkönnyíti a döntést.
Léna, Sára, Anna, Nóra egyébként gyönyörű, jó babázást és sok boldogságot! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!