Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Erről a névről mit gondoltok?

Erről a névről mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Bernáth Zsófi.

Jelenleg ez a favorit. :)

Ami szóba jöhet még: Zita, Renáta, Léna, Sára, Anna, Nóra, Anita.

Szerintetek melyik illik a legjobban a vezetéknévhez?

2018. szept. 5. 14:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%

A Zsófinál bármelyik általad felsorolt név jobb. Ne adj becenevet szerencsétlennek, szívni fog az életben.

Bernáth Zita, Bernáth Sára nagyon szép lenne.

2018. szept. 5. 16:44
 12/18 anonim ***** válasza:

Szerintem se adj bevenevet.

Főleg hogy sztem sok helyen úgyis azt hiszik majd, hogy Zsófia, és lezsófiázzák majd.

2018. szept. 5. 17:04
 13/18 anonim ***** válasza:
85%

Zsófit nem adnék. Vélhetően 100 emberből 99 nem tudja, hogy lehet így is anyakönyveztetni. Rengeteg macera lesz vele iskolában, egyetemen, hivatalos helyeken, de hétköznapi szituációkban is.

Ha a többiből kellene választani, a Zitát adnám, de az összes jó, a Renátát kivéve a vezetéknévhez is passzolnak.

2018. szept. 5. 17:10
 14/18 anonim ***** válasza:
Ezek közül a Zita a legjobb szerintem. Szép, ritka és illik a vezetéknévhez.
2018. szept. 5. 17:33
 15/18 anonim ***** válasza:
A Zsófinál az összes felsorolt jobb, de ha Zsófia lenne, akkor szerintem így lenne a legszebb. Egy betű a különbség, otthon és baráti körben úgyis Zsófinak hívnátok, viszont hivatalos helyen nem kell magyarázkodnia később.
2018. szept. 5. 22:38
 16/18 anonim ***** válasza:
A Renáta nekem ellenszenves név, a többi tetszik. Adni viszont csak a Lénát adnám a saját gyerekemnek. A Zsófi nekem tetszik, de csak becenévként és azért nem adnám, mert a Zsófia számomra nem tartozik a szép nevek közé.
2018. szept. 5. 22:41
 17/18 anonim ***** válasza:
Zita,Nóra.
2018. szept. 7. 11:16
 18/18 anonim ***** válasza:

Becenévvel, mint anyakönyvezett névvel kapcsolatban a saját esetemet szeretném csak leírni: Dorkának akartak nagyon hívni a szüleim, így is akarták anyakönyveztetni, aztán elvetették, pont a becenév-szerűség miatt, Dóra lettem hivatalosan, ők Dorkáztak, kamaszkoromra leszoktak róla, nekem se tetszett, és már fura is volt a korom miatt. Dórinak hív mindenki, és azt is szeretem, nem vagyok olyan édes "dorkás" csaj :D. Szóval nagyon jól jött ki, hogy nem Dorka lettem, a szakmámhoz se illene, és tényleg furcsa állásinterjún, önéletrajzban stb. Persze tudom, hogy ez nem ugyanaz a helyzet, de hátha megkönnyíti a döntést.

Léna, Sára, Anna, Nóra egyébként gyönyörű, jó babázást és sok boldogságot! :)

2018. szept. 9. 01:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!