Köteles kiadni a munkáltató a felgyülemlett szabadságokat azonnal gyed lejárta után?
Arra lennék kiváncsi, hogyha gyes időszak alatt születne a 2. kisbabám, akkor úgy kellene csinálni, hogy gyed lejárta után azonnal kikérni a felgyülemlett szabadságokat, majd táppénzre menni? Így lenne cca 50 napom ,ami bérezett és ha jól értelmezem, akkor így nem a minimálbér után számolnának a tgyásnél és a gyednél.
Én az első babával veszélyeztetett terhes voltam és a 10. héttől táppénzen voltam, egészen szülésig (így abban az évben sem vettem ki sok szabit). Ennek van jelentősége? Most is mehetnék ettől függetlenül táppénzre?
Alapbérem 250 e ft/hó bruttó.
Köszönöm, aki tudna erre válszolni
Igen, köteles kiadni, ha te akarod.
Jelzed, hogy mikor mész vissza dolgozni (előtte 1 hónappal, irásban). Ezt a felgyülemlett szabik kivételével KELL elkezdeni. Ha meg elfogytak a szabik, akkor szépen elmész táppénzre. De jobban járnál, ha visszamennél 1-2-3 hónapot dolgozni is...
Egyébként én úgy tudom, hogy ha nem veszed ki a szabikat, akkor se a minimális pénzt kapod, hanem az eredeti béred alapján fogják kiszámolni. A szabi meg jobban kell majd, mikor a 2 gyerek után mész vissza dolgozni.
Jó lenne egy profi segitség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!