Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Köteles kiadni a munkáltató a...

Köteles kiadni a munkáltató a felgyülemlett szabadságokat azonnal gyed lejárta után?

Figyelt kérdés

Arra lennék kiváncsi, hogyha gyes időszak alatt születne a 2. kisbabám, akkor úgy kellene csinálni, hogy gyed lejárta után azonnal kikérni a felgyülemlett szabadságokat, majd táppénzre menni? Így lenne cca 50 napom ,ami bérezett és ha jól értelmezem, akkor így nem a minimálbér után számolnának a tgyásnél és a gyednél.

Én az első babával veszélyeztetett terhes voltam és a 10. héttől táppénzen voltam, egészen szülésig (így abban az évben sem vettem ki sok szabit). Ennek van jelentősége? Most is mehetnék ettől függetlenül táppénzre?

Alapbérem 250 e ft/hó bruttó.

Köszönöm, aki tudna erre válszolni

2010. jún. 21. 13:34
 1/4 anonim ***** válasza:
nekem ezt mondták a melóhelyen. Majd jelezzem a 2. baba után, hogy mikor akarok visszatérni. 30 nappal a visszatérés előtt, irásban. És majd akkor kiadják az összes szabimat egyben. Tehát levontam a szabikat a visszatérés idejéből és előtte egy hónappal kell jelentkeznem irásban
2010. jún. 21. 14:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Igen, köteles kiadni, ha te akarod.

Jelzed, hogy mikor mész vissza dolgozni (előtte 1 hónappal, irásban). Ezt a felgyülemlett szabik kivételével KELL elkezdeni. Ha meg elfogytak a szabik, akkor szépen elmész táppénzre. De jobban járnál, ha visszamennél 1-2-3 hónapot dolgozni is...

Egyébként én úgy tudom, hogy ha nem veszed ki a szabikat, akkor se a minimális pénzt kapod, hanem az eredeti béred alapján fogják kiszámolni. A szabi meg jobban kell majd, mikor a 2 gyerek után mész vissza dolgozni.

Jó lenne egy profi segitség...

2010. jún. 21. 15:30
 3/4 A kérdező kommentje:
Hááát, igen, én is azt hittem, de a napokban sorra olvasom, hogy a tgyás és a gyed alapja a 2. gyermeknél gyesbe szülve a minibálbér.
2010. jún. 21. 15:39
 4/4 anonim ***** válasza:
Én is tettem már fel ezzel kapcsolatos kérdést, és olyan jó lenne, ha egy szakmában hozzáértő leírná nekünk, mert én is azt hittem, hogy a bérem alapján számolják, és most jól rám ijesztettek a minimálbérrel.
2010. jún. 21. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!