Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak nekem furcsa ez? Titeket...

Csak nekem furcsa ez? Titeket is tegeznek az idegen gyerekek?

Figyelt kérdés

A harmincas éveim közepén járok, alsós gyerekeim vannak. 10 éve, tehát 25 éves koromban mâr a ház összes gyereke csókolommal vagy jó napot kívánokkal köszönt nekem. Kicsit nehéz volt megszokni, de mivel akkor már felnőtt voltam, ők pedig gyerekek, alapvetően rendben lévőnek találtam.

Azóta eltelt tíz év, én is idősebb lettem, és azt vettem észre, hogy az iskolás korú vadidegen gyerekek, mondjuk, akikkel a fiam összeakad focizás közben, már gondolkodás nélkül sziával köszönnek és tegeznek. Nem állítom, hogy rettenetesen zavarna, de mindenképpen furcsa.

Ez csak felénk van így? Vagy máshol is kikopóban van a felnőttek magázása?

2018. aug. 23. 09:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
55%
Nálunk is tegezés van.Engem nem zavar jobban bántaná a fülem, a csókolom (faluhelyen ez a szokás).
2018. aug. 23. 11:20
 12/17 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem ez azért is lehet, mert ma már alig hallanak magázódást. Régen a plázában a boltban sem úgy mentek be, hogy hello, szia. És a szülőtársaknak se köszönt az ember sziasztokkal. A munkahelyemen is az a szokás, hogy korra,nemre és rangra való tekintet nèlkül tegeződünk. Ma már ez a megszokott. Az oviban is tegezik az óvónènit. Nemrég az orvosnál nem mertem lélegezni a velem egykorú asszisztens, ő viszont simán letegezett. Őszintèn szólva én örültem is neki, mert a tegeződèst sokkal jobban kedvelem.
2018. aug. 23. 12:11
 13/17 anonim ***** válasza:
69%

"Régen a plázában a boltban sem úgy mentek be, hogy hello, szia."

Való igaz. De ez azért nem mai dolog, már néhány évtizede elkezdődött. Emlékszem, bő 20 éve, amikor már fősikolás lettem és tényleg felnőttnek éreztem magam, rohadtul lelombozó volt, hogy a butikban az eladó simán letegezett, miközben én hangos jónapot kívánokkal léptem be. Értem én, hogy akár nagyanyám is lehetett volna, de a tisztelet ilyesformán nem csak az idősebbnek jár, pedig sajnos sokszor azt hiszik, hogy a kor jogosít erre.

(aztán persze én voltam a bunkó vásárló, aki legközelebb ugyanott ugyanőt simán letegezte, ha neki lehet, nekem is alapon)

2018. aug. 23. 12:31
 14/17 anonim ***** válasza:
45%
Nem hiszek a magázódásban. Én is, a gyerekem is mindenkit tegez, kivéve ha muszáj (pl iskolán belül, vagy doktornő). Szerintem nincs ezzel semmi gond, végképp nem furcsa. Felesleges régi szokás ez, jó is, ha kikopik.
2018. aug. 23. 13:25
 15/17 anonim ***** válasza:
72%
Nem kedvelem a csendor pertut, ha en tegezem a gyereket, akkor o is tegezzen nyugodt szivvel. Es forditva. Ha engem letegeznek, akkor en is tegezni fogok. Maskepp azt fejeznenk ki, hogy az egyik fel alarendelt.
2018. aug. 23. 18:04
 16/17 anonim válasza:
56%

Én a nálam fiatalabbakat, pl. gyerekeket csak tegezni tudom, ezért akkor érzem jól magam velük, ha ők is tegeznek. Valahogy úgy, ahogy a 15. válaszoló írta: "Nem kedvelem a csendőr pertut, ha én tegezem a gyereket, akkor ő is tegezzen nyugodt szívvel. És fordítva. Ha engem letegeznek, akkor én is tegezni fogok. Másképp azt fejeznénk ki, hogy az egyik fél alárendelt."

A válaszokat így értékeltem:

Hasznos: 1,2,3,6, 9, 11, 12, 13, 14, 15.

Félig hasznos: 4, 8.

Nem hasznos: 5, 10.

(A 7. válasz a kérdező hozzászólása, azt nem lehet értékelni, de hasznosnak tűnik.)

A leghasznosabb talán a 14. és 15. válasz.

Megosztottam a kérdést egy Facebook oldalon is: [link]

2018. aug. 25. 21:26
 17/17 anonim ***** válasza:
21%
Prolitempó.
2018. szept. 22. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!