Ezek normális aggódalmak gyerekvállás elött?
A barátommal már több éve szeretnénk gyereket, viszont eddig iskolába jártunk, meg ugye elég fiatalok is voltunk. Most viszont eldöntöttük, hogy abbahagyom a fogamzásgátlót és nem stresszeljük túl a dolgot. Ha jön a baba jön, ha nem, akkor nem.
Én ha arra gondolok, hogy pl. rögtön sikerülne, akkor az esetek 90%ában várom, viszont 10%ban kicsit félek, mert nagyon sok minden megváltozna az életünkben.
Ez notmális, vagy azt jelenti, hogy még várnunk kéne kicsit?
én: 22, barátom: 25
Ugyanilyen gondolatokon mentem át én is, amikor elkezdtünk próbálkozni és én 28 voltam. :) Ez nem életkor függvénye. Egy gyerek születése mindent megváltoztat és végérvényesen. Nem csoda, hogy a frászt hozza az emberre, nem igaz?
(Nekünk első hónapban sikerült, ha ti is így jártok, akkor aztán lesz para rendesen :) Nehéz 3-4 hét alatt felkészülni erre a gondolatra :)).
Szerintem meg eljetek egy picit, fiatalok vagytok, varhatok a gyerekvallasal 1-2 evet.
Velemenyem szerint mindenkiben van egy egeszseges felelem, hisz ahogy irod teljesen meg fog valtozni az eletetek.
Teljesen normális. Ez nem jelenti azt, hogy nem vagy rá felkészülve és nem lesztek jó szülők. Én magam 23 éves voltam, mikor a fiam született, a férjem meg 27 éves. És persze, bennem is voltak félelmek, sőt, még a mai napig vannak, pedig már 8 éves a kisfiunk.
Az ember mindig fél attól, ami ismeretlen számára.
Teljesen normális. Tudod mikor önt majd el igazán a kétségbeesés? A pozitív teszt után egy két nappal... :D először nagy öröm, aztán jönnek a gondolatok:
Képes vagyok én erre?
Lesz elég pénzünk rá? Stb.
És ez életkortól bizony független. De aztán letisztul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!