Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Megtartanátok a gyereket?

Figyelt kérdés
Reggel kiderült, hogy terhes vagyok. Nekem és a páromnak is van két-két gyerekünk. Eddig úgy volt, hogy egyikünknek sem kell több (férjem negyvenen fölül van). Amikor elmondtam a páromnak nagyon örült, és én most nem tudom mit tegyek. Nemszeretnék több gyereket, de megbántani sem akarom. Tudom, ha azt mondom neki elvetetem akkor egy világ dől össze benne. Nem akartunk gyereket, spirál mellett estem teherbe, mielőtt bárki megszólna.
2018. aug. 20. 15:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
40%
Nem tartanám. Kettő után nekem doszt elég, már az első után is merész volt a második, mert azután is majdnem ott maradtam.
2018. aug. 20. 16:05
 12/24 anonim ***** válasza:
34%
Én nem tudnám megölni a saját gyerekem. Védekezni kellett volna kérdező, bár tudom, itt mindenki védekezés mellett lesz terhes...
2018. aug. 20. 16:17
 13/24 anonim ***** válasza:
41%

Mivel soha életemben nem volt és nem is lesz abortuszom, a válasz egyszerű.

43/N.

2018. aug. 20. 16:19
 14/24 anonim ***** válasza:
51%

Nekünk is 4 gyerekünk van. Az ötödik besikerult. A férjem lelkes volt én nem annyira. De aztán belattam hogy nem opció az abortusz. Van elegendő jövedelmünk munkánk házunk (persze tudom h bármikor fejünkre eshet a tégla) de én csak vmi súlyos veszhelyzet esetében tudtam volna elképzelni az abortuszt.

Nagyon örülök hogy így döntöttem, a gyerekekről nem is beszélve akik cseppet sem bánják a nagy korkulonbseget.

2018. aug. 20. 16:22
 15/24 anonim ***** válasza:
59%

Megtartanám.

Négy gyerek, vagy öt, nem nagy különbség.

Kettő vagy három sem.

A házasságod lehet, hogy rámenne egy abortuszra, ha a párod szeretné megtartani.

2018. aug. 20. 16:24
 16/24 anonim ***** válasza:
47%

Megtartanám.

De ezt nektek kell megbeszélni és mérlegelni. Ha anyagilag és fizikailag sem okoza problémát minden további nélkül megtartanám.

Utána meg a biztonság kedvéért elköttetném magam vagy a párom kérném erre mert náluk egyszerűbb a műtét, nehogy megint baleset legyen.

2018. aug. 20. 17:05
 17/24 anonim ***** válasza:
30%
Persze, hogy megtartanám. Csodálkozom rajtad, hiszen van már két gyereked, és őket se ölné meg, nem?
2018. aug. 20. 17:32
 18/24 anonim ***** válasza:
69%

En tanacsot nem tudok adni, mert sajnos ebben a helyzetben szerintem nincs jo dontes, de leirom azt hogy miket merlegelj a donteshozaskor.

En 28 eves vagyok, a lanyom most 2 eves. A szuleim 50 evesek, es heti 4x elviszik a lanyomat kb 1,5-2 orara, seta, jatszoterezes, vagy csak siman jatek naluk vagy a kertjukben. Apukam pont egyik nap mondta mikor mentunk a lanyomert, hogy nala senki sem imadja jobban a lanyomat, o egy kis tunder, es a mosolyaert mindent megtenne a vilagon, de ennek ellenere orul hogy “csak” unoka es nem a sajat gyereke, mert egyszeruen a gyereknek akkora a mozgasigenye hogy nem tud mar lepest tartani vele, es ez a 1,5-2 ora pont annyi amennyit kibir, tobb egyszeruen fizikalisan nem menne. Pedig egy fitt es rendszeresen sportolo emberrol van szo.

Azt irod a ferjed 40 folott van, nyilvan nem mindegy hogy 41 vagy 49, de ha 45-47 korosztaly akkor pont addigra lesz apukammal egykoru mikor a gyereketek eleri az orokmozgo korosztalyt, de segiteni nem fog tudni neked. Az o szuleire nem fogjatok tudni bizni a kicsit, hiszen ok akkor mar joval 70 fellett lesznek, igy maradsz te es a te csaladod a gyerek 0-24-es gondozasara.

Elsore ugy hangozhat hogy a 4 es az 5 gyerek kozott mar nincs kulonbseg, de hidd el van es nem is keves!

Bar a te korodat nem tudom, ugy tippelem a meglevo 4 gyerek kb 8-18 ev kor kozotti. Ez azt jelenti hogy mar nincsenek meg a babacuccok, mindent venni kell. Szoval kisagy, babakocsi, babaruhak, pelenkazo, autosules, lenyegeben a komplett kelengyelista. Ez nem kis penz, meg akkor sem ha hasznaltan veszel mindent!

Gondolom 4 gyerek es munka mellett nem akarsz fel napokat az sztk rendeleseken tolteni, igy akkor eljarnal maganba terhesgondozasra. Havi 1 alkalmat szoktak kerni, az utolso honapban pedig heti 1-et, 19-25e Ft kozott, illetve a te korodban ajanlott a genetikai uh es kombinalt teszt, igy a terhesgondozasra is elmegy 200-250e Ft, es attol fuggoen hol es hogyan szulsz a szules is 100-600e Ft kozott mozog (jo a 600 ma magankorhaz, de sokan szulnek ugy).

Na es mikor megszuletik akkor lesz erod/kedved pelenkazni? Szoptatni? Atvirrasztani az ejszakakat? Havonta orvoshoz jarni? Fejleszetekre vinni ha kell? Feladni a munkadat es hobbijaidat es ujra egesz nap otthon lenni?

Mi azert vallaltuk nagyon kis korkulonbseggel a 2 babat, mert azt szeretnenk hogyha kijovunk a pelenkazos, babazos, szoptatos, gugyogos korszakbol akkor utana “szabadok” legyunk, tudjunk menni nyaralni, eljarhassunk izgulas nelkul, felnottesebb programokat is tudjunk csinalni, stb. Te vegre tul vagy ezeken es pont kezdenek onalloak lenni a gyerekeid, biztos vissza akarsz menni az elejere?

Barhogy is dontesz ne azt vedd figyelembe hogy a parod mit akar, mert nem o hordja ki, nem o szuli meg es nem o lesz otthon a babaval. Azt gondold logikusan vegig, hogy anyagilag belefer-e egy ekkora kiadas a 4 gyerek mellett, es hogy van-e eleg erod es energiad hogy segitseg nelkul felnevelj meg egy gyereket (nem anyagilag gondolom, hanem ugy mint pelenkazas, vigyazas, stb). Drukkolok nektek!

2018. aug. 20. 18:10
 19/24 anonim ***** válasza:
49%
Én megtartanám. jó, nem terveztétek, de attól még ha megszületik, valószínűleg ugyanúgy szeretni fogod, mint a másik kettőt, ha meg elveteted, rámehet a kapcsolatotok
2018. aug. 20. 22:20
 20/24 anonim ***** válasza:
50%
Megtartanám. Ha a párodban egy világ dőlne össze, és nincs semmi akadálya annak, hogy felneveljétek, akkor megbarátkoznék a gondolattal, hogy lesz még egy gyerekem. A csecsemőkor, teljes kiszolgáltatottság kora nem olyan kibírhatatlanul hosszú, és a párodat is bevonhatod a babázásba, utána meg már nem lesz vele sem több gond, mint az eddigi gyerekekkel. Érthető, ha meglepetésként ért, és nem az öröm az első reakciód, de a párod pozitív hozzáállása mellett én a helyedben vállalnám őt is.
2018. aug. 20. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!