Mit tennétek a helyemben? Megtartanátok a gyereket?
Mivel soha életemben nem volt és nem is lesz abortuszom, a válasz egyszerű.
43/N.
Nekünk is 4 gyerekünk van. Az ötödik besikerult. A férjem lelkes volt én nem annyira. De aztán belattam hogy nem opció az abortusz. Van elegendő jövedelmünk munkánk házunk (persze tudom h bármikor fejünkre eshet a tégla) de én csak vmi súlyos veszhelyzet esetében tudtam volna elképzelni az abortuszt.
Nagyon örülök hogy így döntöttem, a gyerekekről nem is beszélve akik cseppet sem bánják a nagy korkulonbseget.
Megtartanám.
Négy gyerek, vagy öt, nem nagy különbség.
Kettő vagy három sem.
A házasságod lehet, hogy rámenne egy abortuszra, ha a párod szeretné megtartani.
Megtartanám.
De ezt nektek kell megbeszélni és mérlegelni. Ha anyagilag és fizikailag sem okoza problémát minden további nélkül megtartanám.
Utána meg a biztonság kedvéért elköttetném magam vagy a párom kérném erre mert náluk egyszerűbb a műtét, nehogy megint baleset legyen.
En tanacsot nem tudok adni, mert sajnos ebben a helyzetben szerintem nincs jo dontes, de leirom azt hogy miket merlegelj a donteshozaskor.
En 28 eves vagyok, a lanyom most 2 eves. A szuleim 50 evesek, es heti 4x elviszik a lanyomat kb 1,5-2 orara, seta, jatszoterezes, vagy csak siman jatek naluk vagy a kertjukben. Apukam pont egyik nap mondta mikor mentunk a lanyomert, hogy nala senki sem imadja jobban a lanyomat, o egy kis tunder, es a mosolyaert mindent megtenne a vilagon, de ennek ellenere orul hogy “csak” unoka es nem a sajat gyereke, mert egyszeruen a gyereknek akkora a mozgasigenye hogy nem tud mar lepest tartani vele, es ez a 1,5-2 ora pont annyi amennyit kibir, tobb egyszeruen fizikalisan nem menne. Pedig egy fitt es rendszeresen sportolo emberrol van szo.
Azt irod a ferjed 40 folott van, nyilvan nem mindegy hogy 41 vagy 49, de ha 45-47 korosztaly akkor pont addigra lesz apukammal egykoru mikor a gyereketek eleri az orokmozgo korosztalyt, de segiteni nem fog tudni neked. Az o szuleire nem fogjatok tudni bizni a kicsit, hiszen ok akkor mar joval 70 fellett lesznek, igy maradsz te es a te csaladod a gyerek 0-24-es gondozasara.
Elsore ugy hangozhat hogy a 4 es az 5 gyerek kozott mar nincs kulonbseg, de hidd el van es nem is keves!
Bar a te korodat nem tudom, ugy tippelem a meglevo 4 gyerek kb 8-18 ev kor kozotti. Ez azt jelenti hogy mar nincsenek meg a babacuccok, mindent venni kell. Szoval kisagy, babakocsi, babaruhak, pelenkazo, autosules, lenyegeben a komplett kelengyelista. Ez nem kis penz, meg akkor sem ha hasznaltan veszel mindent!
Gondolom 4 gyerek es munka mellett nem akarsz fel napokat az sztk rendeleseken tolteni, igy akkor eljarnal maganba terhesgondozasra. Havi 1 alkalmat szoktak kerni, az utolso honapban pedig heti 1-et, 19-25e Ft kozott, illetve a te korodban ajanlott a genetikai uh es kombinalt teszt, igy a terhesgondozasra is elmegy 200-250e Ft, es attol fuggoen hol es hogyan szulsz a szules is 100-600e Ft kozott mozog (jo a 600 ma magankorhaz, de sokan szulnek ugy).
Na es mikor megszuletik akkor lesz erod/kedved pelenkazni? Szoptatni? Atvirrasztani az ejszakakat? Havonta orvoshoz jarni? Fejleszetekre vinni ha kell? Feladni a munkadat es hobbijaidat es ujra egesz nap otthon lenni?
Mi azert vallaltuk nagyon kis korkulonbseggel a 2 babat, mert azt szeretnenk hogyha kijovunk a pelenkazos, babazos, szoptatos, gugyogos korszakbol akkor utana “szabadok” legyunk, tudjunk menni nyaralni, eljarhassunk izgulas nelkul, felnottesebb programokat is tudjunk csinalni, stb. Te vegre tul vagy ezeken es pont kezdenek onalloak lenni a gyerekeid, biztos vissza akarsz menni az elejere?
Barhogy is dontesz ne azt vedd figyelembe hogy a parod mit akar, mert nem o hordja ki, nem o szuli meg es nem o lesz otthon a babaval. Azt gondold logikusan vegig, hogy anyagilag belefer-e egy ekkora kiadas a 4 gyerek mellett, es hogy van-e eleg erod es energiad hogy segitseg nelkul felnevelj meg egy gyereket (nem anyagilag gondolom, hanem ugy mint pelenkazas, vigyazas, stb). Drukkolok nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!