Ha gyes-en vagyok, jár munkanélküli segély?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Két gyerek után visszamentem dolgozni, 2011. márciusig gyes mellett csinálom. Közben közös megegyezéssel megszűnt a munkaviszonyom egyéb okokból kifolyólag. Az lenne a kérdésem, hogy most menjek munkanélkülire vagy várjak jövő márciusig, amikor lejár a gyes? Arra gondoltam, nyelvet tanulok, mivel 2 pici gyerekkel nem vennének fel sehová sem. Csak az nem mindegy, hogy a nyelvtanfolyamot én fizetem (a gyesemből) vagy munkanélküliként megyek tanfolyamra, azt hallottam, vannak ingyenesek is. Azt nem tudom, milyen szintűek és érnek-e valamit....? Ha tudnátok válaszolni, nagyon megköszönném, mert fogalmam sincs, hogy mit csináljak. :(2010. jún. 20. 21:47
1/3 anonim válasza:
Sajnos nem mert mindkettő állami támogatás
2/3 anonim válasza:
Egyszerre csak az egyikre vagy jogosult. Mivel gyesen avgy, nem jár a munkanélküli segély.
3/3 anonim válasza:
Nem, viszont munkanélkülin keresztül végezhetsz tanfolyamot is amit nem kell kifizetned. Ehez regisztráltatnod kell magad a munkanélkülin álláskeresőként. Támogatást nem kapsz ugyan tőlük. Én is most végeztem egy tanfolyamot gyes mellett német alapfok és ECDL-t. Sok sikert hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!